ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 18 Οκτ 2019 - 22:18
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Έχει γραφτεί και λεχθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, η άποψη ότι Παλαιά Διαθήκη περιγράφει μόνο την ιστορία των Εβραίων και δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην σύγχρονη ορθοδοξία.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης λένε ότι άλλος Θεός περιγράφεται στην ΠΔ και άλλος είναι ο Θεός της χριστιανικής διδασκαλίας.

Ο σκοπός μου δεν είναι να επαναλάβω τα επιχειρήματα των συγχρόνων θεολόγων υπέρ της ΠΔ και της χρησιμότητάς της σήμερα και πάντα.Θέλω να δείξω πως καταφαίνεται μέσα από τα κείμενα της ΚΔ,ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Παλαιάς και Νέας Διαθήκης.

Για τον σκοπό αυτό έχω διαλέξει και συγκεντρώσει αρκετά χωρία της ΚΔ που είναι παρμένα από την ΠΔ. Θα ήθελα να αναφέρω μερικά εδώ και ελπίζω να μην σας κουράσω.(Άν θέλετε ψάχτε το κ’εσείς).

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. 1-1 Αναφέρει το γενεαλογικό δένδρο του Χριστού,αρχίζοντας απο τον Αβραάμ.Τα 1-23,2-6,2-15,2-12 κ.α.αναφέρονται σε προφητείες της ΠΔ. 4-2 έως 10 βλέπουμε πως οι διάλογοι μεταξύ του Κυρίου και του διαβόλου είναι όλοι παρμένοι από την ΠΔ. ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 1-2. Αρχίζει με μια προφητεία για τον Πρόδρομο.6-6 Προφητεια Ησαίου για τους Εβραίους.11-17 Εχουμε ρητό της ΠΔ που λέει ο ίδιος ο Κύριος.12-30Τους μιλάει για την πρώτη εντολή του νόμου.12-36 Τους καλεί να ερμηνεύσουν ψαλμό του Δαβίδ.

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 2-24 Αναφέρει εδω νόμο της ΠΔ που σέβονταν ακόμα και στην εποχή του Χριστού.4-19 Ο Κύριος διαβάζει στην συναγωγή προφητεία που μιλάει για τον ίδιο.20-27 Αναφέρεται ο Κύριος σε χωρίο της ΠΔ. ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 2-17 Φράση κατά γράμμα της ΠΔ.6-31 Περιγράφει ο Κύριος γεγονότα της ΠΔ σχετικά με τους Εβραίους.12-38 Άλλη φράση της ΠΔ που κατηγορούνται οι Εβραίοι για απιστία.19-24,37 Προφητείες της ΠΔ σχετικά με την σταύρωση του Κυρίου. ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2-17,25 Αναφορα του Πέτρου σε λόγια του Δαβίδ.4-25 Προσευχή των πρεσβυτέρων με τα λόγια του Δαβίδ.7 όλο για την ομιλία του Στεφάνου που περιγράφει όλη την ιστορία των Εβραίων όπως είναι στην ΠΔ. ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 3-11 Ο Παύλος χρησιμοποιεί λόγια της γραφής(ΠΔ) για να χαρακτηρίσει τους πολύ αμαρτωλούς.4-3 Εδώ καλεί τους πιστούς να μοιάσουν στην πίστη με τον Αβραάμ.

Νομίζω πως αρκούν αυτά τα χωρία για να αποδείξουν ότι από την πρώτη ακόμα Εκκλησία η ΠΔ έδωσε τα πρώτα υλικά για να χτιστούν οι βάσεις για την ΚΔ. Εκείνος λοιπόν που απορρίπτει την αξία της ΠΔ (Επειδή ίσως αναφέρει μέσα και πράγματα και ιστορίες που δεν τις θεωρούμε εκ πρώτης όψεως ηθικές ή εξωπραγματικές),αμφιβάλλω αν έχει διαβάσει πραγματικά και την ΚΔ.

Για να μην πω και ότι υποκρύπτεται δόλος στην όλη υπόθεση,αφού έχει κοινές απόψεις στο θέμα αυτό με τους λεγόμενους αρχαιολάτρες και τους εθνικιστές, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Θεός αγαπάει μόνο το έθνος μας.

Σαν να μη σταυρώθηκε για όλο τον κόσμο. Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψεύδη κατά της πίστης μας που διατηρείται ακέραια από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…