• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί στο 70%.

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ένας πολιτικός αναλυτής από την Ουγγαρία, ένας ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Πολιτικής στο Λονδίνο, ο Γιώργος Σαμούλης, πιστεύει ότι οι πιθανότητες άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αυξήθηκαν στο 70% υπό το πρίσμα της πρόσφατης σύγκρουσης στο στενό του Κερτς.

Ο επιστήμονας πιστεύει ότι ο Τραμπ τοποθετείται  ακριβώς αντίθετα από τον προκάτοχό του. Η κυβέρνηση Tραμπ πιστεύει ότι ο Ομπάμα “επέτρεψε” στη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία και να «εισβάλει» στην Ουκρανία. Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επανεξετάσει αυτή την κατάσταση, όπως ήδη έγινε στην περίπτωση του Ιράν, όταν η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ο λεγόμενος πόλεμος μέσω των διαμεσολαβητών συνεχίζεται στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια. Το ΝΑΤΟ στηρίζει τη διοίκηση του Προέδρου Πόροσενκο, ενώ η Ρωσία παρέχει στήριξη στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες του Ντόνετσκ. Στο στενό του Κερτς, δημιουργήθηκε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου το ΝΑΤΟ βέβαια πήρε το μέρος του δεύτερου.

Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ μπορεί να ξεκινήσει, εάν οι στρατιώτες της μιας ή της άλλης πλευράς ξεκινήσουν να γυρίσουν ο ένας στον άλλο. Το ερώτημα είναι ποιος θα πυροβολήσει πρώτα, και στην περίπτωση αυτή ο πόλεμος θα ξεκινήσει είτε μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, είτε μεταξύ Ρωσίας και ενός από τα μέλη της συμμαχίας – για παράδειγμα, της Μεγάλης Βρετανίας. Το Λονδίνο συνεχίζει να επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ουκρανία και ο αριθμός των Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία είναι ήδη ο μεγαλύτερος σε σύγκριση με άλλα μέλη της συμμαχίας.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμβουν στη σύγκρουση, η κατάσταση θα καταστεί απρόβλεπτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αποφασίσουν να πολεμήσουν με τους τελευταίους Βρετανούς, καθώς και με την τελευταία Ουκρανία. Εκατοντάδες Αμερικανοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία παρέχουν ήδη την απαραίτητη υποστήριξη στους Ουκρανούς στρατιώτες. Η πρόσφατη σύγκρουση στο στενό του Κερτς θα μπορούσε να βασιστεί στους φόβους της ρωσικής πλευράς ότι η πρόκληση που σχεδίαζε το Κίεβο θα μπορούσε να είναι μέρος ενός σχεδίου για υπονόμευση της νεόκτιστης γέφυρας της Κριμαίας.

Ο επιστήμονας πιστεύει ότι η Ρωσία είχε κάθε λόγο για τέτοιες υποψίες. Η Ουκρανία γνώριζε καλά το γεγονός ότι τα στενά του Κερτς είναι τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και για να περάσουν αυτό το στενό, τα ουκρανικά πλοία χρειάζονται άδεια. Ωστόσο, η Ουκρανία αρνήθηκε να επιτρέψει στη Ρωσία να πλοηγηθεί στα ουκρανικά πλοία μέσω των στενών του Κερτς και η Ρωσία απάντησε όπως το θεώρησε κατάλληλο.
Ο Γιώργος Σαμούλης πιστεύει ότι η ρωσική πλευρά δεν έλαβε ακραία μέτρα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Η Ρωσία θεωρεί το στενό του Κερτς σαν έδαφός της μετά την κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία το 2014. Μέχρι αυτή την περίοδο, τόσο το στενό όσο και η Αζοφική θάλασσα θεωρούνταν  κοινά ύδατα της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο στενό του Κερτς, ο ουκρανικός στόλος συμπεριφέρθηκε επιθετικά και προκάλεσε εκ προθέσεως τη ρωσική πλευρά.
Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι πρόσφατες ασκήσεις  μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ κοντά στα βόρεια σύνορα της Ρωσίας. Η άσκηση που ονομάζεται Trident Juncture ολοκληρώθηκε στις 24 Νοεμβρίου – την ημέρα πριν από την κρίση στο στενό του Kερτς. 

Ο Γιώργος Σαμούλης πιστεύει ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει ποτέ ξένες περιοχές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η περίπτωση της Κριμαίας είναι ξεχωριστή ιστορία. Το ζήτημα της Κριμαίας έπρεπε να εξεταστεί και να επιλυθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ο Μπόρις Γέλτσιν, ο οποίος ήρθε στην εξουσία με τη βοήθεια της Δύσης και ήταν ο προστατευόμενος του, απλά το αγνόησε.

Για πολλά χρόνια, το ΝΑΤΟ επέκτεινε τα σύνορά του, δημιουργώντας όλο και περισσότερες στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Η Ρωσία δεν διαθέτει στρατιωτικές βάσεις εκτός της επικράτειάς της.
Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Αμερικανοί πολιτικοί καλούν επίσημα την Ευρώπη να εγκαταλείψει το σχέδιο Nord Stream 2. Οι κλήσεις εντάθηκαν μετά τη σύγκρουση στο στενό του Kerch. Παρόλα αυτά, η Ευρώπη εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει πολύ υψηλότερο τίμημα για το ΥΦΑ, το οποίο η Ουάσιγκτον επιθυμεί να προσφέρει στους Ευρωπαίους.
Απλά κοιτάξτε πώς οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών των καύσιμων υλικών. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, είναι τόσο γεμάτες με μίσος απέναντι στη Ρωσία που είναι πρόθυμες να πληρώσουν οποιοδήποτε ποσό για να μην αγοράσουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Γερμανία, ωστόσο, ποτέ δεν θα κάνει τέτοιο βήμα.
Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο επιστήμονας, κανείς δεν επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη Συνθήκη INF. Κανείς δεν επικρίνει την Ουάσινγκτον για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί εμπλέκονταν σε στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία στη Συρία, καθώς και για την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον σε σχέση με το Ιράν.
Βασισμένο στο zerohedge.com
https://military.pravda.ru/defence/18-12-2018/1402844-russia_nato_war-0/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
5 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
5 ώρες ago
Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ
Slider

Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ

by admin
5 ώρες ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Ντοκουμέντο – Ο Ράμα αντιγράφει αλβανικές πολιτικές του Μεσοπολέμου

Ντοκουμέντο – Ο Ράμα αντιγράφει αλβανικές πολιτικές του Μεσοπολέμου

Bushati (ΥΠΕΞ Αλβανίας): Δεν ανήκουν σε σπίτια ιδιωτών τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρρα

Bushati (ΥΠΕΞ Αλβανίας): Δεν ανήκουν σε σπίτια ιδιωτών τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr