ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Χαμένη Κοιτίδα των Ελευσινίων Μυστηρίων (video)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 30 Σεπ 2018 - 10:41

Το χωριό Αγ. Θωμάς βρίσκεται γεωγραφικά στο ακριβές κέντρο της Κρήτης. Κατά την προϊστορική εποχή ως και τους Βυζαντινούς χρόνους αποτελούσε την μεγαλύτερη Νεκρόπολη της Κρήτης και ίσως του Ελληνικού κόσμου γενικότερα.

Έχει 49 εκκλησίες κάτι που δεν δικαιολογείται από τον μικρό αριθμό των κατοίκων, όλες χτισμένες πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά των Χθονίων Θεοτήτων. Τους ιερούς τόπους για αιώνες καπηλεύονταν κυρίως ξένοι κατακτητές αλλά και αρχαιοκάπηλοι όλες τις εποχές.
Το υλικό που συγκεντρώσαμε σοκάρει όχι μόνο για τισ εικόνες που παρουσιάζουμε αλλά και για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που θα ακουστούν στο ντοκυμαντέρ. Πολλά μυστήρια υπάρχουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα.

Επιβιώνουν αρχαίες λατρείες και δοξασίες που συνδέοντε με τα αρχαία Μυστήρια και την λατρεία των νεκρών.

Σύμφωνα με την έρευνα…

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/09/chameni-koitida-ton-eleysinion-mystirion.html#

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr