ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θα αλλάξουν μορφή δύο χώρες: Ιδού το σχέδιο επίθεσης Σουροβίκιν στην Δυτική Ουκρανία – Κάθετη διάρρηξη με στόχο Lutsk-Λβιβ & Υπερδνειστερία (χάρτες)

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Δεκ 2022 - 8:19

400 άρματα μάχης και 600 τεθωρακισμένα στα σύνορα – Δείτε βίντεο

Η Ρωσία συγκέντρωσε στην Λευκορωσία μεγάλη δύναμη πυρός με πάνω από 400 άρματα μάχης, 600 τεθωρακισμένα, βαλλιστικούς Iskander, δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, S-400, Tor-M2 για την τελική επίθεση στην Ουκρανία.

Ρωσικό ΜΜΕ που επικαλείται διάφορες πηγές στο ρωσικό στράτευμα και στο επιτελείο των ΕΔ αποκάλυψε ένα σχέδιο το οποίο στα βασικά του σημεία είναι κοντά στην πραγματικότητα. Διαφωνεί όμως, όπως θα δείτε, σε σχέση με τις πιθανότητες επιτυχίες. Θεωρεί ότι πρόκειται για ρωσική αυτοκτονία.

Η Μόσχα πρόκειται να προχωρήσει σε μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη επιθετική επιχείρηση με πρώτο στόχο το Lutsk και τελικό την Λβιβ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν ακόμη δύο μονάδες που θα κρατούν απασχολημένες ουκρανικές δυνάμεις στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ.

Το Κίεβο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Αν το σχέδιο “βγει” στους Ρώσους, τότε δεν θα προκαλέσει μόνο το τέλος της Ουκρανίας αλλά και το τέλος της Μολδαβίας. Οι Ρώσοι έχουν σκοπό να προωθηθούν κάθετα σφραγίζοντας πρώτα τα σύνορα με την Πολωνία, ανοίγοντας δρόμο προς την Υπερδνειστερία με τελικό στόχο να απειληθεί η Οδησσός.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Υπερδνειστερία υπάρχει η μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού από την εποχή της ΕΣΣΔ. Οπότε αυτό διευκολύνει πολλές επιθετικές ενέργειες προς Οδησσό.

Αξίζει να τονίζουμε ότι η Λευκορωσία εισήγαγε απαγόρευση μετακίνησης αμάχων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύεται η προσέγγιση και πεζοπορία στις παραμεθόριες περιοχές Hoiniki, Bragin και Loev.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζουν σαρωτική επίθεση από Λβιβ μέχρι Ζιτόμιρ: Επίλεκτες λευκορωσικές δυνάμεις με νέα τακτικά σημάδια αναπτύχθηκαν στα σύνορα με Ουκρανία!

Bίντεο: Ρωσικά άρματα μάχης T-90M και T-72B3M προς την Λευκορωσία

Μεταφέρθηκαν δεκάδες καινούρια άρματα μάχης T-72B3M, T-90M, T-80BVM με οχήματα μηχανικού BREM-1M ενώ υπάρχουν αναφορές για ανάπτυξη σκηνών σε χώρο συγκέντρωσης στρατευμάτων στο Brest. Πάνω από 30 άρματα μάχης μεταφέρθηκε από το Vitsebsk προς το Brest τις τελευταίες 72 ώρες.

Στόχοι πρώτης Φάσης: Kovel, Sarny, Lutsk

Ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει:

“Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές στις στρατιωτικές μονάδες και από πηγές στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ρωσική ομάδα στη Λευκορωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση. Η έναρξη της επιχείρησης, σύμφωνα με πηγές, είναι προγραμματισμένη για το βράδυ 25 προς 26 Δεκεμβρίου (σσ πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτό. Χρειάζονται ακόμη χρόνο οι Ρώσοι).

Οι κύριοι στόχοι των ρωσικών-λευκορωσικών δυνάμεων είναι οι περιοχές Sarny, Kovel. Θα υπάρξουν επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση του Κιέβου και το Τσερνιχίφ.

Στην κατεύθυνση του Κιέβου, είναι πιθανές επιθέσεις σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή. Θα πραγματοποιηθούν, προφανώς, από μικρές μονάδες. Θα ακολουθήσουν μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμοί στις συνοριακές περιοχές και, πιθανώς, επιχειρήσεις δολιοφθοράς στην περιοχή Brovary.

Για την επίθεση, θα χρησιμοποιηθούν μονάδες που στρατολογούνται από κρατούμενους. Θα υπάρξουν επίσης δυνάμεις της PMC Wagner όσο και μονάδες του ρωσικού Στρατού. Θα είναι οι πρώτοι που θα τραβήξουν την προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Αυτή τη στιγμή, 6-8.000 στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στην κατεύθυνση του Κιέβου και ο ίδιος αριθμός μπορεί να μεταφερθεί στο Mozyr μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Θα υπάρξουν επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών στην κατεύθυνση του Τσερνίχιβ. Μια εισβολή αυτή καθαυτή, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν σχεδιάζεται εκεί, επειδή το Τσερνίχιβ δεν θεωρείται κατάλληλος στόχος για επίθεση. Υπάρχει και ο ποταμός Desna στην περιοχή που δυσκολεύει την κατάσταση.

Ως εκ τούτου, θα περιοριστούν σε βομβαρδισμούς και ενέργειες μικρών μονάδων κοντά στα σύνορα, καθώς και σε κινήσεις κατά μήκος της συνοριακής επικράτειας της Λευκορωσίας. Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση του Τσέρνιχιβ είναι μικρές, όχι περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες , κάτι που δεν αρκεί για μια σοβαρή επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Θα “καταπιεί” την Ουκρανία!- Ο Σουροβίκιν άλλαξε τα επιχειρησιακά σχέδια: Ξεκινά “τανάλια” από Δυτικά με πυρηνική “ομπρέλα” – Oι Ρώσοι θα μπουν κατευθείαν Λβιβ!

Βίντεο: Και άλλα ρωσικά άρματα μάχης προς Λευκορωσία

Το σχέδιο επίθεσης στο Lutsk

Ο κύριος στόχος είναι η περιοχή Λούτσκ. Οι πρώτοι στόχοι είναι οι πόλεις Sarny και Kovel. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς του στρατού στη Λευκορωσία, λόγω του εδάφους (βάλτοι, δάση, μικρά ποτάμια που δεν παγώνουν, στενοί ημιπλημμυρισμένοι δρόμοι), το πεζικό θα προχωρήσει σχεδόν χωρίς την υποστήριξη αρμάτων μάχης.

«Η τεχνολογία απλά δεν θα βοηθήσει εκεί. Η παραμεθόρια περιοχή είναι γεμάτη τάφρους, μέρος της επικράτειας έχει πλημμυρίσει, δρόμοι γκρεμίζονται. Η λύση θα είναι οι επιθέσεις πεζικού με ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και υπό την κάλυψη της αεροπορίας και του πυροβολικού. Αυτό είναι αρκετό», λέει ένας αξιωματικός του στρατού που σταθμεύει στην περιοχή της Βρέστης.

Ο εξοπλισμός, σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζεται να μεταφερθεί μετά την κατάληψη του Sarny. Αυτός είναι ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος. Υπάρχει ένας παράδρομος από τη Βρέστη προς την πόλη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά την κατάληψη του Sarny και την επισκευή του σιδηροδρόμου, άρματα μάχης και αυτοκινούμενα οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν με τρένα από τη Βρέστη για να προχωρήσουν περαιτέρω στο Λούτσκ, με την υποστήριξη βαρέων οχημάτων μάχης.

Δεν υπάρχει σιδηροδρομική γραμμή από τη Λευκορωσία προς το Kovel, αλλά υπάρχουν τοπικές γραμμές στις οποίες κυκλοφορούν τρένα με μηχανές ντίζελ. Επομένως, για αρκετούς σχηματισμούς του πεζικού, το χωριό Zabolotye, όπου υπάρχει ένας σταθμός, είναι στόχος.

Στην κατεύθυνση του Λούτσκ, η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει έως και 70.000 στρατιώτες, διασκορπισμένοι μέχρι στιγμής από τη Μαλορίτα και το Στόλιν στα σύνορα προς Μπρεστ, Σλόνιμ και Γκρόντνο,.

Θα χρειαστούν δύο ημέρες για τη συγκέντρωση των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από τον Νοέμβριο, μονάδες αεροπορικής επίθεσης έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία από την Χερσώνα, την Κριμαία, το Ντονμπάς και άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, μεταφέρθηκαν οι πιο έτοιμες και έμπειρες μονάδες της PMC Wagner από το Bakhmut, τη Συρία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αρχικά, σχεδιάστηκε ότι από 170 έως 200 χιλιάδες στρατιώτες θα συμμετείχαν στην επίθεση, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκορωσία τώρα δεν υπερβαίνει τις 90.000.

Στη Λευκορωσία μεταφέρονται εσπευσμένα τμήματα των επίστρατων που εκπαιδεύτηκαν το Νοέμβριο-Δεκέμβριο στη Σιβηρία, στα Ουράλια και στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια. Εκεί μεταφέρονται επίσης μονάδες από τις περιοχές του Βόλγκογκραντ, του Ροστόφ και του Μπέλγκοροντ, οι οποίες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στην ανατολική Ουκρανία.

Ο συνολικός αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκορωσία μπορεί να αυξηθεί στα προγραμματισμένα επίπεδα των 170-200.000 στρατιωτών έως τις 10 Ιανουαρίου. Οι νέες ενισχύσεις μπορούν να σταλούν στη μάχη για να υποστηρίξουν την επίθεση.

Ο στρατός της Λευκορωσίας δεν θα συμμετάσχει στην επίθεση. Ο στρατός της Λευκορωσίας θα αποφύγει τη συμμετοχή στην επίθεση, περιοριζόμενος στην παροχή εξοπλισμού και πυρομαχικών. Η ρωσική διοίκηση περιμένει οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας να ασχοληθούν με τον ανεφοδιασμό και την επιμελητεία της προωθούμενης ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατημένος ο Oυκρανός ΑΓΕΕΘΑ ζητά βοήθεια: “Στις πύλες του Κιέβου θα φτάσουν 200.000 Ρώσοι στρατιώτες” – Πολεμικός πυρετός στην Λευκορωσία

Βίντεο: Ανάπτυξη ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M2 στην Λευκορωσία

Βίντεο: Ρωσική φάλαγγα στο Lepel, περιοχή Vitebsk Λευκορωσίας. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 BTR-82A και 20 φορτηγά.

Προοπτικές της επίθεσης

Η ρωσική επίθεση σχεδιάστηκε να αποκόψει την Ουκρανία από τις δυτικές προμήθειες, να φτάσει στο Lviv και να απειλήσει την Οδησσό, και επίσης να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν διάδρομο προς την Υπερδνειστερία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία για άμυνα από το καλοκαίρι. Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ναρκοπέδια, δρόμοι έχουν γκρεμιστεί, γέφυρες έχουν καταστραφεί και μεγάλες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει. Το δασώδες και βαλτώδες έδαφος θα δυσκολέψει την προέλαση του ρωσικού εξοπλισμού και το ουκρανικό πυροβολικό με χρήση MLRS θα μπορεί να βομβαρδίζει τις στοχευμένες ζώνες.

Αρκετοί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τους ίδιους τους Ρώσους στρατιωτικούς, θα είναι μεγάλη επιτυχία για αυτούς αν καταφέρουν να φτάσουν τουλάχιστον στην πρώτη γραμμή του Sarny-Kovel.

Στο χειρότερο σενάριο, οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και στο ήμισυ των στρατευμάτων που εμπλέκονται σε αυτήν.

Ένα γρήγορο χτύπημα δεν θα λειτουργήσει, η επίθεση θα μετατραπεί σε μια μακρά και αργή προώθηση προς τα εμπρός, η οποία θα πρέπει να περιοριστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, εάν δεν επιτευχθεί κανένας από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να συναντήσουν ρωσικά στρατεύματα. Από όσο γνωρίζουμε, η γραμμή άμυνας θα είναι ευέλικτη και κινητή, υπάρχει σημαντική ποσότητα πυροβολικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι κινήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι απόλυτα ορατές χάρη στα κατασκοπευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην Πολωνία.

Το σχέδιο αυτό οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματικοί, μιλώντας για την επίθεση στο Λούτσκ, εξέφρασαν περίπου την ίδια άποψη. Αυτό είναι αυτοκτονία και ο κίνδυνος να χαθεί όλο το εκπαιδευμένο πεζικό.

Η πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει διαφορετική άποψη, όπως και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ, στον οποίο ανήκει η πατρότητα του σχεδίου (εξαιρετικά δύσκολο αυτό, ο Σουροβίκιν έχει το πάνω χέρι). Στον Πούτιν πουλήθηκε η ιδέα μιας γρήγορης επιχείρησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη στον πόλεμο, επειδή η Ουκρανία, που έμεινε χωρίς δυτικές προμήθειες, απλά δεν θα μπορούσε να πολεμήσει” καταλήγει το ρωσικό ΜΜΕ.

Βίντεο: Ασκήσεις των ρωσικών και Λευκορωσικών δυνάμεων

Χάρτης: Σχέδιο της ρωσικής επίθεσης στο Lutsk – Σχηματισμοί των ρωσικών ΕΔ στο έδαφος της Λευκορωσίας

Χάρτης: Οι περιοχές συγκέντρωσης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με κόκκινο χρώμα. Με κίτρινο χρώμα είναι οι κύριοι στόχοι του πρώτου σταδίου της επίθεσης

Χάρτης: Τοποθεσία των ρωσικών μονάδων στην Λευκορωσία

Χάρτης: Τρεις περιοχές στα σύνορα με Ουκρανία στις οποίες απαγόρεψε την πρόσβαση η Λευκορωσία

Κονβόι Λευκορωσικών δυνάμεων προς τα σύνορα με Ουκρανία

warnews247.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr