ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΘΕΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ- Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 2 Ιούν 2017 - 7:15
Loading...

Ήρα. Η Βασίλισσα των Θεών. Σιδερένια θέληση και θηλυκότητα μαζί.

     » Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. «

Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Οι Ελληνίδες μεγαλώνουν εδώ και χρόνια με την χριστιανο-ανατολίτικη νοοτροπία της υποταγής και της κουτοπονηριάς. Από πολύ νωρίς εκτίθενται στην ιδέα ότι θα πρέπει να ντρέπονται για το φύλο τους, επειδή η βίβλος ενοχοποιεί τις γυναίκες για την απώλεια ενός ψεύτικου παραδείσου.  Μαθαίνουν να νιώθουν βρώμικες για την έμμηνο ρύση τους, για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, για την ίδια τους την ύπαρξη. Όλα αυτά τα ενοχικά σύνδρομα προκλήθηκαν από αιώνες κατήχησης σε μια θρησκεία που ουδεμία σχέση έχει με το προγονικό πνεύμα των Ελληνίδων γυναικών που γέννησαν και ανάθρεψαν ήρωες, πρωτοστάτησαν στα Ελληνικά Μυστήρια, φιλοσόφησαν και πολέμησαν.

Η Αθηνά, η πολέμαρχος κόρη, που συνδύαζε το μάχιμο πνεύμα με τη σύνεση και συμπαραστέκεται ακούραστα σε Θεούς και θνητούς. 

Οι Θεές της Πατρίδας μας μισήθηκαν από τους χριστιανούς γιατί η καθεμιά τους εκδήλωνε όλα τα ιδανικά που διαμορφώνουν και κοσμούν μια πραγματική Ελληνίδα. Η Ήρα με το δυναμισμό της, η Αθηνά με τη σοφία και τη στρατηγική της νόηση, η Άρτεμη με την παθιασμένη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας της, η Αφροδίτη που άφηνε πάντα την ομορφιά και τον ερωτισμό της να ακτινοβολεί, η Δήμητρα που δίδαξε στους θνητούς τα μέγιστα δώρα της καλλιέργειας- όλες αυτές οι Θεές δίδασκαν τις γυναίκες της Πατρίδας μας το πώς μπορεί να αναδειχθεί ο καλύτερος δυνατός τους εαυτός. Αυτές είναι τα πραγματικά πρότυπα των Ελληνίδων και όχι κάποιοι γενειοφόροι άντρες, γεμάτοι σύνδρομα κατωτερότητας και μίσους προς το γυναικείο φύλο.Άρτεμις, η ακούραστη κυνηγός και προστάτιδα των γυναικών στην ιερή ώρα του τοκετού.  

Η Δήμητρα, αρωγός των θνητών στην καλλιέργεια της Γης.

Ας αναρωτηθεί η κάθε Ελληνίδα ποιο πνευματικό μονοπάτι μιλάει πραγματικά στην ψυχή της και την εξυψώνει σε αυτό που έχει προοριστεί να είναι- πολεμίστρια, τροφός, παθιασμένη,γεμάτη δημιουργικότητα και ευφυία.  Το να πέφτει στα γόνατα και να παρακαλάει για συγχώρεση έναν βλοσυρό, ανέραστο θεό είναι τιμητικό; Οι Θεές μας δεν προσκύνησαν ποτέ- ήταν δυνατές όπως ακριβώς και οι άρρενες Θεοί μας. Ας τιμήσουμε ξανά το πολύτιμο δώρο που μας κληροδοτήθηκε- την αρχέγονη, ελεύθερη δύναμη  του Ελληνικού πνεύματος.

Η ομορφιά σε όλη της τη δόξα, ελεύθερη από ενοχές, με το θηλυκό κορμί να αποθεώνεται στη μορφή  της Αφροδίτης.

dionysoszagreas

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter