• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία εναντίον Κίνας/Ρωσίας: Ανοίγει νέο επικίνδυνο μέτωπο με το βλέμμα σε πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
TOK09 - 20011005 - KOMAKI, JAPAN : Soldiers from Japan's Air Self Defense Forces load relief supplies destined for Afghan refugees on to a C130 cargo plane at Komaki Air Base in Aichi Prefecture, central Japan, 05 October 2001.  Japanese forces will begin to airlift relief supplies, including blankets and tents, for Afghan refugees in Pakistan 06 October.  EPA PHOTO JIJI PRESS/-/ty/rab

TOK09 - 20011005 - KOMAKI, JAPAN : Soldiers from Japan's Air Self Defense Forces load relief supplies destined for Afghan refugees on to a C130 cargo plane at Komaki Air Base in Aichi Prefecture, central Japan, 05 October 2001. Japanese forces will begin to airlift relief supplies, including blankets and tents, for Afghan refugees in Pakistan 06 October. EPA PHOTO JIJI PRESS/-/ty/rab

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τι μεταδίδεται

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν κοινή αεροπορική περιπολία στις Θάλασσες της Ιαπωνίας και της Ανατολικής Κίνας. Ήταν η έκτη τέτοια άσκηση από τότε που ξεκίνησαν κοινά γυμνάσια το 2019 και αποτελεί μέρος ρουτίνας της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Νότια Κορέα απάντησαν στέλνοντας τα δικά τους μαχητικά αεροσκάφη, κάτι που γεννά ανησυχίες σε Πεκίνο και Μόσχα και δείχνει πως πλέον τα μέτωπα του πλανήτη έχουν εξαπλωθεί!

Γράφει το Russia Today:

Η Κίνα και η Ρωσία είναι χώρες τεράστιας έκτασης από άποψη έκτασης. Και οι δύο δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους αντιπροσώπους τους σε διάφορες παγκόσμιες αρένες, είτε στην Ευρώπη με την Ουκρανία είτε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με την Ταϊβάν. Η γεωγραφική περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας είναι μοναδική στο ότι είναι η μόνη περιοχή όπου η Κίνα και η Ρωσία μοιράζονται θαλάσσια σύνορα με την Ιαπωνία. Καθώς το Τόκιο πιέζει για επαναστρατιωτικοποίηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως αντίπαλος τόσο της Μόσχας όσο και του Πεκίνου. Κάτι που οδήγησε την Ρωσία και την Κίνα να συνεργαστούν ενάντια σε αυτόν τον αναγεννημένο υποτελή των ΗΠΑ.

Το αρχιπέλαγος που αποτελεί το έδαφος της Ιαπωνίας είναι ένα κρίσιμο φυλάκιο για την κυριαρχία των ΗΠΑ στην Ασία. Διότι επιτρέπει την άμεση ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης στην ευρασιατική ήπειρο, στοχεύοντας τόσο την Κίνα όσο και την Ρωσία, και επεκτείνοντας την απειλή νότια κατά μήκος της ανατολικής ακτής της ηπείρου μέχρι την κρίσιμη «πρώτη νησιωτική αλυσίδα». Μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ουάσιγκτον μετέτρεψε την χώρα σε κράτος υποτελές για να φιλοξενήσει τις αμερικανικές δυνάμεις εν μέσω του ψυχρού πολέμου που γεννήθηκε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν στρατιωτικές βάσεις σε ιαπωνικό έδαφος και υποχρέωσαν τα ιαπωνικά λιμάνια να φιλοξενήσουν αμερικανικά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων αεροπλανοφόρων.

Ωστόσο, η δυναμική αλλάζει τώρα με την επέκταση των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ στην Ασία. Εκτός από την υπάρχουσα στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως στο Τόκιο να ξεπεράσει τους δικούς της συνταγματικούς περιορισμούς και να επιδιώξει έναν σημαντικό επανεξοπλισμό που προϋποθέτει μακροπρόθεσμη αύξηση αμυντικών δαπανών πάνω από 60%.

Αυτό, με τη σειρά του, προωθήθηκε από Ιάπωνες στρατιωτικούς και ιστορικούς ρεβιζιονιστές!. Με την Ιαπωνία να μην απολογείται ποτέ για τις θηριωδίες της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αναζωπύρωση ενός εθνικιστικού και μιλιταριστικού Τόκιο αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και αυξάνει τον κίνδυνο μιας ιαπωνικής κούρσας εξοπλισμών κατά της Ρωσίας και της Κίνας.

Η Ιαπωνία βλέπει την άνοδο του Πεκίνου ως πολιτική και οικονομική απειλή που θα ανατρέψει την θέση ισχύος της Ιαπωνίας στην Ασία. Ως εκ τούτου, η Ιαπωνία επιχειρεί να «παγκοσμιοποιηθεί» και να ενσωματωθεί πιο στενά με την Δύση, αυξάνοντας τον μιλιταρισμό. Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός Fumio Kishida επιθυμεί να φέρει την επιρροή του ΝΑΤΟ στην Ασία. Επισκέφτηκε το Κίεβο την ίδια ημέρα που ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping επισκέφθηκε την Μόσχα, παρακολούθησε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ διεξάγει εκστρατεία για το άνοιγμα γραφείου συνδέσμου του ΝΑΤΟ στην χώρα του. Έτσι, το Τόκιο έχει γίνει εχθρός της Μόσχας και του Πεκίνου ταυτόχρονα.

Ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία θέλουν να δουν μια επιθετική Ιαπωνία να προσκαλεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

(…)

Δεδομένης της αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον, είναι προφανές ότι η Ιαπωνία έχει γίνει το πρωταρχικό στρατιωτικό πρόβλημα. Μακροπρόθεσμα, η περιοχή γύρω από τις Θάλασσες της Ιαπωνίας και της Ανατολικής Κίνας θα είναι μια εξαιρετικά ασταθής και τεταμένη περιοχή, και ως εκ τούτου η σινο-ρωσική στρατιωτική συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του ιαπωνικού τυχοδιωκτισμού. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-JIJI PRESS

el.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
17 λεπτά ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
28 λεπτά ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
29 λεπτά ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Andrey Perla πολιτικός παρατηρητής: Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη. Μόνο που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα στο ενημερωτικό μέρος

Andrey Perla πολιτικός παρατηρητής: Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη. Μόνο που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα στο ενημερωτικό μέρος

Eφυγε ξαφνικά από τη ζωή η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου (iefimerida, Athens Voice, Vima, in.gr) Θα γεννούσε σε τρεις ημέρες το μονάκριβο μωρό της

Eφυγε ξαφνικά από τη ζωή η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου (iefimerida, Athens Voice, Vima, in.gr) Θα γεννούσε σε τρεις ημέρες το μονάκριβο μωρό της

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr