ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΙΔΟΥ Ο (αναζητούμενος) ΗΓΕΤΗΣ

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 14 Δεκ 2020 - 21:11

Τόσα χρόνια ακούω τους περισσότερους Έλληνες να αναζητούν τον ηγέτη που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο των τελευταίων ετών. Ιδού λοιπόν ο ηγέτης, ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ή μάλλον :

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

Μπορεί κάποιοι να παραξενεύονται λόγω της δυτικοποιημένης λογικής τους και να περίμεναν κάποιον “πιστολά” για αρχηγό και δεν τους γεμίζει το μάτι ο σεβασμιώτατος. Δεν μπορώ να τους αλλάξω όχι απλά άποψη πόσο μάλλον στάση ζωής. Θα αναγκαστούν να αλλάξουν από αυτά που θα βιώσουμε.

Θα εξηγήσω λοιπόν τους λόγους γιατί είναι ο αναμενόμενος ηγέτης, που ο Χριστός μας στέλνει (να μην ξεχνάμε «πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον Άνωθεν εστί εξ ου του Πατρός των Φώτων») :

1 – Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι καθαρά πνευματικόν, όπως σύσσωμοι οι άγιοι και οι γεροντάδες της Ορθοδοξίας έχουν επανειλλημένα τονίσει. Το πρόβλημα είναι η απομάκρυνση από τον Χριστό και το μπαστάρδεμα της Πίστης, που μας απελευθέρωσε από την ισλαμική χολέρα το 1821. Άρα χρειάζεται ένας πνευματικός ηγέτης κι ο Σεβασμιώτατος είναι ο πλέον κατάλληλος.

2 – Για τα επερχόμενα μας έχουν μιλήσει κυρίως ο γ.Παϊσιος και οι λοιποί άγιοι του τέλους του 20ου αιώνα και είναι αυτοί, που γαλούχησαν στην Ορθοδοξία τον σεβασμιώτατο. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν, αυτοί που “είδαν” τα μελλούμενα και τα κατέγραψαν, να ετοιμάσουν και τον ηγέτη, που θα μας οδηγήσει δια πυρός και σιδήρου.

3 – Ακούγοντας τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου να λέει “δεν μπορούμε να μεταπείσουμε τον Νεόφυτον” (άραγε σε τι να τον μεταπείσουν; στον νεοταξισμό που υπηρετούν;) θυμήθηκα τι μονολόγησε ο πάπας στη σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας για την ψευδοένωση παπικών και Ορθοδόξων, όταν του είπαν ότι μόνον ο επίσκοπος Εφέσου Άγιος Μάρκος Ευγενικός δεν υπέγραψε : “Μάρκος ουχ υπέγραψεν, ουδέν εποιήσαμεν”.

“Νεόφυτος ουχ συγκατένευσεν, ουδέν εποιήσατε νεοταξιτάκια”.

Αλλά και για αυτούς που περιμένουν “πιστολά” δεν υστερεί ο Σεβασμιώτατος. Έχει στήσει στις βουνοκορφές τα οπλοπολυβόλα με τα κομποσκοίνια και τους ψαλμούς, έχει εξελιγμένο δίκτυο αρυρματιστών σε όλον τον Ελλαδικόν χώρον (τι τέχνη τον έμαθε ο ασυρματιστής του Θεού όσιος γ.Παίσιος;) και ποιός ξέρει πόσα άλλα μυστικά όπλα…

Γι αυτό τον παρακολουθούμε ανελλιπώς στα κηρύγματά του και κυρίως ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να τον έχει καλά στις επάλξεις ο Θεός κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Κύριον για την προσφοράν Του.

Το πάθημα με τους θεόπεμπτους αγωνιστές του 1821, που τους διέσυραν, τους τύφλωσαν, τους φυλάκισαν, τους σκότωσαν και δεν κάναμε τίποτα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ !!!

Πέραν αυτών θα μάθουμε και την κυπριακή διάλεκτον, όπως έχω ξανατονίσει !!! [ Τελικά Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ]

Όπως μας έχει πει ο Σεβασμιώτατος έχασε τον πατέρα του στα οκτώ του χρόνια και ο Θεός φρόντισε να του στείλει οκτώ πατέρες, και τι πατέρες!!! Όλο τον ανθόν της αγιότητας του τέλους του 20 αιώνα. Ας θαυμάσουμε λοιπόν το πατρικό του χάρισμα του και κυρίως να ωφεληθούμε πνευματικά από τον ακόλουθο σύνδεσμο (ειδικά στο 13:45 και 11:15).

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr