ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιερομόναχος Γεράσιμος Αγιορείτης: Λίγα λόγια για να γνωριστούμε.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ. - 21 Νοέ 2021 - 21:45

Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί και αδελφές δύσκολα χρόνια διανύουμε. “Ο νόμος ησθένησε αργεί το Ευαγγέλιο” όπως λέγει και κάποιο τροπάριο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Αισθάνθηκα την ανάγκη να βγω και εγώ να πω κάποια διδακτικά λόγια.

Μαθήτευσα πολλά χρόνια σε γέροντα ως υποτακτικός τον υπηρέτησα πήρα την ευχή του και τον έθαψα (όπως λέει εδώ η καλογερική ορολογία) και αφού ζω εδώ περίπου μισόν αιώνα αποφάσισα να λέω και εγώ κάτι από δω και στο εξής, εκτελώντας την εντολή της αγάπης να μην κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας αλλά να προσφέρουμε λόγο παρηγορητικό και στους έχοντας ανάγκη , σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο πέλαγος του κόσμου.

Αυτό που γίνεται σήμερα είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό της καταπάτησης της ελευθερίας των ανθρώπων, αυτό είναι πρωτόγνωρο. Ο Χριστός στο Ευαγγέλιο μας διδάσκει την Ελευθερία με το “όστις θέλει οπίσω μου ελθείν”. Την ανελευθερία την αιχμαλωσία και την υποδούλωση που είναι έργα σατανικά τα διδάσκει αυτός ο εχθρός της Σωτηρίας μας διάβολος. Από αυτό και μόνο φτάνει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στα χρόνια του Αντιχρίστου. Για αυτό χρειάζεται να κάνουμε υπακοή στα λόγια του Κυρίου μας “γρηγορείτε και προσεύχεστε δια να μην έρθετε εις πειρασμό”

Κάτι με ωθεί πηγαία να ειπωθούν κάποια πράγματα από την αγιορείτικη εμπειρία των Γεροντάδων που έχουν φύγει από τη ζωή, λόγια και εμπειρίες από αυτούς τους γέροντες που είχαν ως αυστηρή αρχή τους το “λάθρα βιώσας” αυτούς που επουδενί θέλησαν καν να σταθούν απέναντι σε μία φωτογραφική μηχανή (αυτό το είχαν μεγάλο ξεπεσμό) αυτήν την εμπειρία αυτων των Γεροντάδων θέλω με λίγα λόγια να εκφράσω στην αγάπη σας αλλά βέβαια και για τα σημερινά τεκταινόμενα στην πατρίδα μας την επέλαση του παγχριστιανικού και πανθρησκειακού Οικουμενισμού και γενικά αυτήν την αποστασία της πίστεως που είναι προφητευόμενο να συμβεί λίγο πριν την έλευση του Αντιχρίστου.

Να έχετε όλοι την ευχή του Χριστού και της Παναγίας.

Γρηγορείτε και προσεύχεσθε.

Ιερομόναχος Γεράσιμος Αγιορείτης

Αύριο:
Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 1920.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr