ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ. - 24 Μαρ 2023 - 13:21
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Έτσι η διπλωματία των σεισμών με τις ανάλογες τρα- γωδίες, άνοιξε και τα σχέδια για το μοίρασμα του Αιγαίου! Τεκτονικοί πολιτικοί σεισμοί άρχισαν να φαίνονται στον ορί- ζοντα, μετά και τις βαρύνουσες δηλώσεις της κας Μπακο- γιάννη αδελφής του πρωθυπουργό και πρώην υπουργού των εξωτερικών!

Μεταξύ των άλλων η κα Μπακογιάννη δήλωσε στο Κρήτη TV την 20/02/2023:<<Δεν είναι ταμπού η συνεκμε- τάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού. Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ν.μ.περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ μετην Κύπρο!>>

Μετά την βόμβα που έριξε η κα Μπακογιάννη, δημοσιο- ποιήθηκαν και οι προτάσεις της Τουρκίας,προς την Αθήνα που αποτελούνται από έξι σημεία:

6- Επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Και όλα αυτά για να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, σε βάρος των Ελληνικών κυριαρχι- κών δικαιωμάτων, αφού εμείς τίποτα δεν απαιτούμε και που τα υιοθετούν το ΝΑΤΟ και πιο πολύ οι Αμερικάνοι!

Έτσι το γεράκι ο Αμερικανός υπουργός των εξωτερικών που μας επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες <<χαζοχαρούμενος και αλαζόνας>> αποφάσισε να βάλει τις δύο χώρες σε τροχιά ανάπτυξης και πάσει θυσία θέλει να μας κάνει πλούσιους.

Υπό μία όμως προυπόθεση: καζάν- καζάν και γιαβάς- γιαβάς πάντα σε βάρος των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει δεκτές όλες τις θέσεις του Κράτους σαμποτέρ και της ανωμαλίας στη περιοχή Τουρ- κίας, με την Τουρκία να θέλει τα <<δικά της- δικά της και τα δικά μας μισά- μισά>>. Γνωστό είναι το σχέδιο των συμμάχων που τους το χάλασαν οι σεισμοί και η ανθρωπι- στική βοήθεια της πατρίδας μας προς τους σεισμοπαθείς, για κάποιο εγχείρημα που προέβλεπε την<< αρπαγή νη- σιού>>από τους Τούρκους που θα εκδηλωνόταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής της εκλογικής αναμέτρησης με προσωρινή κυβέρνηση στη πατρίδα μας!

Εφαρμόζοντας το πλάνο( Β) οι αξιότιμοι σύμμαχοί μας, τρέχουν να μας βάλουν σε ανάπτυξη και συνεργασία στο Αιγαίο, πάσει θυσία, για να απομακρύνουν τον αιώνιο δαι- μονά τους την Ρωσία από τα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου!

Με την απαγόρευση από την Γερμανία να εξοπλίσουμε τα νησιά του Αιγαίου με τα μεταχειρισμένα Marder-1A3 μετά την απομάκρυνση των αρχαίων, αλλά χρήσιμων αρμάτων BMP-1 και τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, μας βάζει σε υπόνοιες ότι υπάρχει στο βάθος σκέψη                                                                    ΝΑΤΟ/ΗΠΑ για οριστική αποστρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο(όπως έκανε και η Χούντα το 1967 με την απομάκρυνση της μεραρχίας από την Κύπρο). Γιατί οι σύμμαχοι υιοθετούν την Τουρκική προσέγγιση της ερμηνείας των συνθηκών Λωζάνης-Παρισίων και απορρίπτουν στην ουσία της Ελληνικές θέσεις και το δικαίωμα της αυτοάμυνας!

Απότοκος των σεισμών και της διπλωματίας στο

Αιγαίο είναι οι νέες Πρέσπες που μας ετοιμάζουν οι Νατοικοί σύμμαχοί μας με επικεφαλείς τις ΗΠΑ και την Γερμανία, όπως και με τις Πρέσπες της Μακεδονίας, για να μην εισχωρήσει δήθεν η Ρωσία στην περιοχή της Βαλκανικής!

Εργαλείο οι σεισμοί και τα αποτελέσματά τους για τους συμμάχους μας και τους διεθνείς σιωνιστές και κακός οιω- νός και προάγγελος για τα Ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο! Όλα είναι έτοιμα για να γιορ- ταστούν οι συμφωνίες με τυμπανοκρουσίες,όπως και στη Μακεδονία και απομένει ο τρόπος, στο πως θα σερβιριστεί μετεκλογικά στον Ελληνικό λαό!

Ο προβλέψιμος και λογικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελ- λάδα που <<δεν διεκδικεί ποτέ τίποτα>>απορροφά για μία ακόμη φορά την διεκδικητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας των τριάντα εκατομμυρίων νέων, για να την δελεά- σουν να παραμείνει στο μαντρί του ΝΑΤΟ ως πολύτιμη σύμ- μαχος,τώρα μάλιστα που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κατά συνέπεια μία συμφωνία για ήρεμα νερά στο Αι- γαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητη, γιατί έρχεται διεθνή διάσκεψη με θέμα, τους υδρογονάνθρακες! Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Γαλ λία και άλλες χώρες, με επικεφαλής τους Αμερικανικούς κολοσσούς: EXXON MOBILL, CHEVRON, την Γαλλική ΤΟTAL και την Ιταλική ΕΝΙ ετοιμάζονται για μεγάλες μπίζνες όπως και με τον αγωγό East Med.

H Ελληνική νηπιακή σε επίπεδο διπλωματία του

<<κατευνασμού και της στρατιωτικής υποχωρητικότητας>> και η απροσδόκητη Τουρκική μεταστροφή στον ΟΗΕ, δήθεν υπέρ της Ελλάδας,μόνο σε άσχημες υποψίες μας βάζει, για τι πολύ κακό πρόκειται να δούμε για τη χώρα μας, μετά τις εκλογές!

Εξάλλου τα δίγλωσσα λόγια του αλαζόνα υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες μας βάζει σε σκέψεις και υπόνοιες: <<Η Ελλάδα και η Τουρκία θα διατηρήσουν τα νερά όσο ήρεμα γίνεται και ίσως τους επόμενους μήνες θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω ενδυνάμωση του διαλόγου, της διπλωματίας και της προσπάθειας να επιληθούν θέματα που χρονίζουν μεταξύ τους, γιατί και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι στενοί σύμμαχοι και στενοί φίλοι…!>>

Πολιτική των ίσων αποστάσεων μη κακοκαρδήσουν τα μεμέτια! Για να επαληθευτεί για μία ακόμη φορά ο ηγέτης μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:<< Οι φίλοι και οι σύμμαχοι μας υπολογίζουν, όταν είμαστε γενναίοι και διεκδικητικοί . Εάν είμαστε καρπαζοεισπράκτορες, δεν μας υπολογίζει κανένας!>>

Μάρτιος 2023      Ιωάνης Καλάκος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr