ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : “ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ” Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ. - 12 Φεβ 2022 - 11:21

Άριστο σενάριο και άριστη η σκηνοθεσία της ταινίας με τη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου!

Ένας Άγιος με την οικογένειά του από την διπλανή πόρτα των ΕΛΛΗΝΩΝ της Μ.Ασίας!

Μέσα απο τη ζωή του Αγίου ξετυλίγεται με ιστορικό και παραστατικό τρόπο η ζωή των μαρτυρικών πληθυσμών της Αγιοτόκου Μ.Ασίας.

Εκεί που μεσουράνησε ο Ελληνικός πολιτισμός, ανθρωπισμός και Χριστιανισμός για 3.000 συνολικά χρόνια.

Ζώντας για χρόνια με ένα βάρβαρο, εγκληματία και απολίτιστο γείτονα διατήρησε στο ακέραιο τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις με γνησιότητα και λαμπρότητα που μας αφήνει άφωνους!

Άνθρωποι απλοί, νοικοκύρηδες, εργατικοί,  φιλειρηνικοί με πίστη πραγματική στο Θεό και τις παραδόσεις ξεριζώθηκαν μια ωραία πρωία χωρίς να ρωτηθούν γιατί έτσι το είθελε, η ιστορία και οι εωσφορικές δυνάμεις!

Άφησαν τα κόκκαλα των προγόνων τους, τα ιερά τους, τις περιουσίες τους για ένα άγνωστο γι΄αυτούς τόπο, έστω και αν ήταν η μητροπολιτική Ελλάδα.

Μπορεί να άφησαν εκεί την ψυχή τους, το είναι τους, τα Αγιοτόκα χώματα των προγόνων τους, τον πολιτισμό τους, αλλά ήρθαν και μπόλιασαν την μητροπολιτική Έλλαδα με την πίστη, την αλήθεια, την εργατικότητα και τον Μικρασιατικό πολιτισμό τους!

Ένας λαμπερός Έλληνικός λαός που μόνο πολιτισμό, αλήθεια και προκοπή προσέφερε στην δοκιμασμένη από τόσους πολέμους πατρίδα μας.

Έδωσαν όμως ένα όρκο οι προγιαγιάδες κ οι προπάπποι εκείνων των άτυχων ξεριζωμένων Ελλήνων, ότι σε εκατό χρόνια είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν αυτά τα δισέγγονα τρισέγγονα στον τόπο των προγόνων τους, για να αναστειλώσουν πάλι τις εκκλησίες και τα ιερά τους, για να ανάψουν πάλι τα καντήλια, για να καλλιεργήσουν πάλι αυτό τον ευλογημένο τόπο, για να συνεχίσουν πάλι τον πολιτισμό τους, το νόστιμον ήμαρ του Ομήρου.

Γιατί έτσι το θέλει ο Θεός και η Παναγία.

<<‘ΑΜ ΕΠΟΣ, ΆΜ ΈΡΓΟΝ…>>

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr