ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζει την πρώτη παρουσιάστρια τεχνητής νοημοσύνης τύπου AI(Βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 21 Φεβ 2019 - 8:49
Loading...

Την επανάσταση στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης φέρνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο δημοσίευσε βίντεο με την πρώτη παρουσιάστρια τεχνητής νοημοσύνης.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αποκάλυψε «την πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων τύπου AI στον κόσμο.

«Η δημιουργημένη από ηλεκτρονικό υπολογιστή δημοσιογράφος θα συνεργαστεί με τους υπάρχοντες παρουσιαστές AI του Xinhua για την κάλυψη μιας επικείμενης σειράς πολιτικών συναντήσεων στην Κίνα.

Όπως αναφέρεται στο RT, η εικονική δημοσιογράφος, ονόματι Σιν Σιαομένγκ, αναπτύχθηκε από το Xinhua, σε συνδυασμό με μια εταιρεία μηχανών αναζήτησης που ονομάζεται Sogou. Οι προγραμματιστές μοντελοποίησαν την ομιλία και τους τρόπους της βάσει της παρουσιάστριας ειδήσεων του Xinhua Κουί Μενγκ και την επέδειξαν σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Η Σιαομένγκ δείχνει ζωντανή, ανοιγοκλείνει τα μάτια της και κουνά τα χέρια της καθώς μιλάει στην κάμερα. Εκτός από κάποιες περίεργες κινήσεις στο στόμα, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί πως δεν είναι αληθινή.

 


Πριν από τη Σιαομένγκ, τον περασμένο Νοέμβριο, το κινεζικό δίκτυο ενημέρωσης αποκάλυψε ένα ζευγάρι ανδρών παρουσιαστών, εκ των οποίων ο ένας μιλούσε αγγλικά και ο δεύτερος κινέζικα. Ενώ η ομιλία τους είναι συχνά δίχως κινήσεις και οι εκφράσεις του προσώπου τους περιορισμένες, το Xinhua δήλωσε τότε ότι σε αντίθεση με τους ανθρώπινους συναδέλφους τους, αυτοί οι δημοσιογράφοι μπορούν να «εργάζονται 24 ώρες την ημέρα στην επίσημη ιστοσελίδα τους και σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων».

Με τους δημοσιογράφους να έχουν οριστεί για να καλύψουν την επερχόμενη πολιτική διάσκεψη της Κίνας τον επόμενο μήνα, το Xinhua αποκάλυψε μια σειρά αναβαθμίσεων στον παρουσιαστή του. Αυτός μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί πιο εκφραστική γλώσσα του σώματος για να ξεγελάσει το μη εκπαιδευμένο μάτι.
​Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που φοβούνται την επανάσταση των ρομπότ μπορούν να κοιμούνται ήρεμοι για την ώρα. Οι παρουσιαστές χρειάζονται ακόμα συγγραφείς και συντάκτες για να παρέχουν το κείμενο που διαβάζουν.

sputniknews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter