ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυανούς Ουρανός : «Οικουμενιστής» γ.Παϊσιος, το μέγα θαύμα του & ο γ.Μεθόδιος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. - 6 Μάι 2022 - 20:54

Αρχικώς δηλώνω, ότι τα όποια ψήγματα Ορθοδοξίας έχω, οφείλονται κυρίως στους γέροντες Παϊσιον και Πορφύριον, τους οποίους ατυχέστατα δεν γνώρισα προσωπικώς αλλά μέσω των βιβλίων τους. Συχνά κατηγορούμαι αναφερόμενος σε αυτούς ώς γέροντες κι όχι ως οσίους, αλλά εγώ τους νοιώθω ως “ζωντανούς” ανάμεσά μας, να συνεχίζουν την κατήχησίν των προς τους ζώντες, δηλαδή να επιτελούν Αποστολικόν έργον (ας θυμηθούμε «…εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν…» και προσωπικά το θεωρώ κατά πολύ ανώτερον από το να τους αναφέρω απλά οσίους.

Δεν είναι σωστόν αλλά γίνομαι έξαλλος όταν κάποιος έρχεται να κατηγορήσει δημοσίως όχι μόνον αυτούς τους δυο γέροντες αλλά και τον όποιον άλλον αντίστοιχον, τον οποίον μπορεί να μην γνώρισα αλλα συμπερασματικώς έδρασε (ή και δρα) ομοίως Ορθοδόξως. Είναι τόσο σκοτισμένη η σημερινή εποχή, έχουν τόσο πολύ κηλιδώσει την εικόνα της Αλήθειας του Χριστού, την οποίαν εκφράζει η Ορθοδοξία και θεωρώ απαράδεκτον να αμαυρώνουν την εικόνα των “εργατών” του Χριστού, ειδικώς όταν οι υβρισταί προέρχονται από τον Ορθόδοξον κόσμον.

Πριν κάποια χρόνια, με ευλογία, συνέταξα το παρακάτω video, με σκοπόν να ερμηνεύσω τι είναι τα θαύματα και πως επιτελούνται ~

Τα θαύματα λοιπόν στους Ορθοδόξους γίνονται ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, δια πρεσβειών (~προσευχών) Θεοτόκου, Αγγέλων, Αγίων ή και ζώντων (κληρικών, μοναχών ή λαϊκών) κι αυτό το γνωρίζουν καλώς ακόμα και οι ζώντες πρεσβεύοντες. Έχουν καταγραφεί λοιπόν πάμπολλες μαρτυρίες πιστών ευεργετηθέντων από πρεσβείες των γ.Παϊσίου και γ.Πορφυρίου, οι οποίοι όταν πήγαν να ευχαριστήσουν τους γεροντάδες για το επιτελεσθέν θαύμα έλαβαν την ακόλουθον απάντησιν από τους γέροντες :

“Εγώ παιδί μου δεν έκανα τίποτα, παρά μόνο προσευχή στην Παναγία (ή σε όποιον άλλον Άγγελον ή Άγιον), εκείνη να ευχαριστήσεις”, δείχνοντες όχι μόνον την αρμόζουσα ταπείνωσιν αλλά δηλώνοντες και την πραγματικότητα.

Δεν μπορεί λοιπόν να έρχεται ο όποιος γ.Μεθόδιος της Ι.Μ.Εσφιγμένου (της κανονικής μονής, όχι της ψεύτικης) και να βάζει στο στόμα των προαναφερθεντων γερόντων ότι στην Τελικήν Κρίσιν ενώπιον του Κριτού Χριστού θα του πουν : “εγώ είμαι ο Μέγας Παϊσιος, που έκανα θαύματα στο όνομά σου”, όπως δείχνει το video εις το προηγούμενον άρθρον www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-περι-παλαιοημερολογ/

Ο γ.Πορφύριος αναφέρει ότι όταν θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κριτού Χριστού, Εκείνος θα του πει :

– Τί θέλεις εσύ εδώ;

– Δεν είμαι άξιος Κύριε για εδώ, αλλά ό,τι θέλει η Αγάπη Σου ας κάνει για μένα!

(Βίος και λόγοι γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, σελ.186)

Πόσο μακρυά από αυτά που έβαλε στο στόμα των ταπεινών γερόντων ο γ.Μεθόδιος, ο οποίος προκαταλαμβάνει και την Κρίσιν του Χριστού ότι θα τους πει : “θα σας εμέσω από το στόμα Μου”.

ΡΩΤΩ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ : είναι δυνατόν με τέτοιο μένος να κάνεις κήρυγμα αγάπης, γέροντα;

Και πως κατηγορείς κοιμηθέντες, όταν συ ο ίδιος ψάλλεις στα μνημόσυνα : «…Έτι δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτής παν πλημμέλημα…». Για να ακούσει ο Χριστός την δέησίν σου, πρέπει να έχεις πόνο για τον κοιμηθέντα και συ έχεις μένος, όταν ο Χριστός ζητά Αγάπη και για τον εχθρόν. Αυτά κατηχείς;

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ γ.ΠΑΪΣΙΟΣ

Όσον αφορά την κατηγορία του γ.Μεθοδίου (κι όχι μόνον) ότι ο γ.Παϊσιος δρώντας ως οικουμενιστής είπε ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν ο καλύτερος πατριάρχης, τον οποίον μπορούσαμε να έχουμε, αναφέρω :

α – πόσο πτωχό σκεπτικόν όταν δεν συγκρίνεις τις άλλες εναλλακτικές υποψηφιότητες;

β – γιατί κανείς δεν στάθμισε ότι ο γ.Παίσιος πιθανόν να το είπε βασιζόμενος στο «δώσω ὑμίν ἄρχοντας κατά τᾶς καρδίας ὑμῶν»; Αυτός μας άξιζε, αυτόν μας έδωσε ο Θεός!

γ – ακόμα και λάθος να έκανε ο γ.Παϊσιος, δεν ξέρεις ότι ακόμα και οι άγιοι εν ζωή έκαναν λάθη; Ποιός είσαι συ, που θα τον κρίνεις όταν η Κρίσις ανήκει μόνον εις τον Χριστόν; Κατήχησες συ, όσους εκείνος; «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», έλεγαν οι αρχαίοι…

Μην τα βάζετε με τους γέροντες και ειδικά με τον γ.Παϊσιον. Οι συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών πιστών, είναι κατηχημένοι από τον γ.Παϊσιον. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε κάποτε ότι στην δεκαετία του 80, όταν έφθαναν οι προσκυνητές στον Άγιον Όρος, από τους 500 οι 400 πήγαιναν στον γ.Παϊσιον και από αυτούς οι 300 ήταν νέοι (σήμερα περίπου 50-65 ετών)

Αγαπητότατος ιερεύς μου είπε την εντύπωσιν, την οποία του έδωσεν ο γ.Παίσιος, όταν 19χρονος τον συνάντησε :

«Θυμάμαι περισσότερο τα μάτια του. Έλεγα στον εαυτό μου : “αυτός είναι ένας άγιος, παρατήρησέ τον όσο πιο καλά μπορείς”. Τα μάτια του λοιπόν δεν εστίαζαν, δεν έμεναν πάνω από λίγα κλάσματα κάπου. Συνεχώς ήταν σε κίνηση, όπως ένας πολεμιστής, που περιμένει επίθεσιν από κάπου».

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ γ.ΠΑΪΣΙΟΥ

Αλλά, παρά την ταπείνωσίν του, είπε και κάποια στιγμή ο γ.Παϊσιος, ότι θα κάνει θαύμα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ιδού : Κάποιοι σατανιστές ζητούσαν από τον γ.Παϊσιο να κάνει ένα θαύμα για να πιστεύσουν (δήθεν).

Ο γέροντας τους είπε ταπεινά ότι δεν κάνει θαύματα αλλά μόνον ο Θεός τα πραγματοποιεί.

Αυτοί όμως επέμεναν φορτικά και κατόπιν πολλών πιέσεων ο γέροντας δέχτηκε να τους κάνει θαύμα.

– Θα βάλετε το λαιμό σας πάνω στους κομμένους κορμούς που έχω απ’έξω και με το τσεκούρι θα σας κόψω τα κεφάλια και ύστερα θα σας τα ξανακολλήσω, τους είπε.

Ακόμα τρέχουν όπου φύγει-φύγει οι σατανιστές.

Έτσι θα τρέχουν σύντομα όλα τα διαβολοκίνητα όργανα της ΝΤΠ.

Γέροντες Πορφύριε και Παϊσιε, πρεσβεύετε υπέρ ημών των αναξίων.

Αγαλιάζοντες με τα γραφόμενά σας, γνωρίζομεν ότι είστε παρεστηκότες του Χριστού!

Κυανούς Ουρανός

υγ~~Ασφαλώς γίνεται αντιληπτόν ότι ο χαρακτηρισμός “οικουμενιστής” για τον γ.Παϊσιον είναι ειρωνεία προς τους διαβολείς του (δια τούτο και εντός εισαγωγικών). Το αναφέρω διότι υπάρχουν πολλοί “καλοθελητές”.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr