ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυλιόμενος Λίθος – Η Αλήθεια για το Κίνημα QAnon και για την Εκστρατεία Παραπληροφόρησης στις ΗΠΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΛΙΘΟΣ. - 15 Ιαν 2021 - 21:20

Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μια μαζική  εκστρατεία παραπληροφόρησης σχετικά με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο κατεστημένο και στο «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ. Είναι γεγονός ότι ο Ντόναλτ Τραμπ είναι ένας εξαιρετικά ανεπιθύμητος στην δυτική ολιγαρχική ελίτ του χρήματος ηγέτης και η εναντίωσή του στους βασικούς πυλώνες της παγκοσμιοποίησης – κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, διασύνδεση της κινέζικης οικονομίας  με τις οικονομίες της Αμερικής και της Ευρώπης – είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως αποκαλύπτουν οι πολιτικές του πρωτοβουλίες και οι ομιλίες  του στις μεγαλύτερες «αρένες» της παγκοσμιοποίησης – το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τα Ηνωμένα Έθνη.  

Παρ’ όλα αυτά από την άνοδό του στην εξουσία και στο εξής έχει επιχειρηθεί να δημιουργηθεί μέσω του διαδικτύου μια περίεργη διαστρεβλωμένη εικόνα για το πρόσωπό του και τις πολιτικές του. Επιχειρείται να πλασθεί η εικόνα ενός ριζοσπάστη επαναστάτη, ο οποίος προτίθεται να επιχειρήσει μια νέα Αμερικανική Επανάσταση γκρεμίζοντας αιφνιδίως το σάπιο και βουτηγμένο στην παιδοφιλία, στο έγκλημα και τη διαφθορά πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, πραγματοποιώντας συλλήψεις, εκκαθαρίσεις και εκτελέσεις. Αυτό το αφήγημα που παρουσιάζει τον Τραμπ ως έναν αποφασισμένο καμικάζι στα σπλάχνα του δυτικού ολιγαρχικού συστήματος να γκρεμίσει τα πάντα συθέμελα προωθείται κατά κύριο λόγο διαμέσου των υπαινικτικών αποκαλύψεων μιας περίεργης ιντερνετικής περσόνας, ονόματι qanon ή αλλιώς «Q», ο οποίος από το 2017 και μέχρι τις εκλογές του 2020, σε ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά φόρουμ, το γνωστό 4chan, προβαίνει σε υποτίθεται «αποκαλύψεις» για τη μυστική δράση του Ντόναλντ Τραμπ και για την επικείμενη επανάσταση που προτίθεται να πραγματοποιήσει.  

Όταν το αφήγημα αυτό άρχισε να διαδίδεται, κυρίως διαμέσου του «Q» τα πρώτα χρόνια μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για επικείμενη ανταρσία του Προέδρου, για στρατιωτικά δικαστήρια, για εκτελέσεις κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σούσουρο που είχε σηκωθεί μετά το θάνατο του Τζωρτζ Μπους του Πρεσβύτερου το 2018. Διάφοροι θαμώνες των blog και του youtube  βεβαίωναν με απίστευτη αυτοπεποίθηση ότι ο Τραμπ είχε πραγματοποιήσει κάποιου είδους πραξικόπημα την ώρα της κηδείας του αποθανόντος προέδρου και είχε μοιράσει φακέλους σε ορισμένους από τους παρευρισκομένους – συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στους προέδρους Ομπάμα, Μπους νεότερο, Κλίντον, στον αντιπρόεδρο Τσένει και τις συζύγους τους – όπου με λακωνικό τρόπο τους έδινε το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα τους! Επίσης οι εκφράσεις πένθους της Λώρα Μπους – πρώην Πρώτης Κυρίας και συζύγου του Τζωρτζ Μπους του νεότερου – ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως υποτίθεται εκφράσεις πανικού και τρόμου μπροστά στην σκέψη της κρεμάλας που υποτίθεται περίμενε αυτήν και την οικογένειά της σύντομα.  

Φυσικά τίποτε από αυτά δεν επαληθεύτηκε και τα συγκεκριμένα πρόσωπα ζούνε και βασιλεύουν μέχρι και σήμερα. Παρ’ όλα αυτά το κίνημα QAnon δεν πτοήθηκε και συνέχισε να θεωρεί πως αργά ή γρήγορα μια μέρα ο Τραμπ θα πραγματοποιούσε την πολυπόθητη εκκαθάριση. Ακόμα και μετά την εκλογική «ήττα» του Τραμπ – που πιθανότατα οφείλεται σε πρωτοφανή εκλογική νοθεία άμεσα επαληθεύσιμη μέσω στατιστικής ανάλυσης, ένορκων καταθέσεων ακόμα και με τη χρήση της κοινής λογικής  (τουτέστιν δεν είναι πιθανό ο ανοιακός εσχατόγερος   Τζο Μπάιντεν που σχεδόν δεν πραγματοποίησε προεκλογική εκστρατεία και η συμμετοχή στις λιγοστές ομιλίες του ήταν ελάχιστη, να συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους και από τον λαοφιλή Ομπάμα το 2009) – συνέχιζαν να διαδίδονται φήμες ότι ο Τραμπ άφησε την εκλογική νοθεία να διεξαχθεί χωρίς να την παρεμποδίσει προκείμενου να παρουσιάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο αδιαμφισβήτητα πειστήρια που θα αποδείκνυαν πέρα για πέρα τη νοθεία και θα οδηγούσαν στη σύλληψη τον δραστών και στην πολυπόθητη εκκαθάριση του βαθέως κράτους. Όταν στην πορεία, αποδείχθηκε πως κανένα δικαστήριο δεν ήθελε να εμπλακεί σε αυτή την εξαιρετικά βρώμικη ιστορία, αρνούμενο έστω και να εξετάσει τις μηνυτήριες παραπομπές των δικηγόρων του Τραμπ στις διαφιλονικούμενες πολιτείες, συνέχιζαν να διαδίδονται οι φήμες ότι ο Τραμπ θα κηρύξει στρατιωτικό νόμο και θα συλλάβει με το στανιό τους ενόχους, επικαλούμενος το «Insurrection Act» του 1807. Είναι γεγονός πως ο Τραμπ θα μπορούσε, επικαλούμενος τη επέμβαση ξένων δυνάμεων στην εκλογική διαδικασία, να ενεργοποιούσε μια συγκεκριμένη εκτελεστική εντολή (executive order) που είχε θεσπίσει 2 χρόνια πριν – το 2018 – η οποία θα του έδινε τη δυνατότητα να «παγώσει» κατά κάποιο τρόπο την επικύρωση των αποτελεσμάτων από τους εκλέκτορες κάθε πολιτείας και θα εκτροχίαζε την πορεία του Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο καθιστώντας της εκλογές άκυρες.  

Πράγματι, φαίνεται πως στενοί του σύμβουλοι όπως ο στρατιωτικός Μάικλ Φλιν και οι νομικοί Σίντνεϋ ΠάουελΛιν Γουντ κα Ρούντι Τζουλιάνι προσπάθησαν να κατευθύνουν τον πρόεδρο προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτός αρνήθηκε να το κάνει πιθανώς επηρεαζόμενος από τις συμβουλές υψηλά ιστάμενων παραγόντων του Λευκού Οίκου. Το γεγονός αυτό, εάν αληθεύει, αποδεικνύει πέρα για πέρα ότι ο Τραμπ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ριζοσπάστη επαναστάτη που το κίνημα QAnon προωθεί. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζαν να διαδίδονται αφηγήματα, και μέσω διάφορων αυτοαποκαλούμενων «ειδικών» με υποτίθεται «προσωπική επαφή» με τον «Q»,  ότι ο Τραμπ ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και σύντομα προτίθεται να πραγματοποιήσει κάτι ανατρεπτικό που οι εχθροί του δεν αναμένουν. Ακόμα και μετά την πιθανότατα στημένη και χειραγωγούμενη εξέγερση στο Καπιτώλιο διάφορες πεφωτισμένες προσωπικότητες διαβεβαίωναν ότι ο Τραμπ άφησε τα πράγματα να έρθουν σε αυτό το σημείο προκείμενου να τους ξεσκεπάσει όλους, εχθρούς και φαινομενικά «φίλους», όπως ο Αντιπρόεδρος Πενς. Σε αυτό το σημείο ο παραλογισμός της λογικής ότι ο Τραμ παίζει «σκάκι σε πέντε διαστάσεις» (5-D chess) άρχισε να γίνεται εμφανής. Αφού ο Τραμπ είναι ο επαναστάτης αντάρτης που με συνοπτικές διαδικασίες θα τιμωρήσει τους πάντες κατά τα έργα τους ποιος ο λόγος να τους ξεσκεπάσει δημόσια εκ των προτέρων αφού α) ο ίδιος ήδη γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί και β) σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα η διαφάνεια είναι το ελάχιστο που απασχολεί τον οργανωτή;   

Η εξαφάνιση του Τραμπ τις επόμενες μέρες και η εμφάνισή του στα σύνορα λίγες μέρες μετά, συνοδευόμενος  από μια μυστήρια μαυροφορεμένη γυναίκα εμένα προσωπικά μου μετέδωσε μια εικόνα αδυναμίας και ανημποριάς απέναντι στις εξελίξεις. Πιθανότατα ο Τραμπ έχει περιθωριοποιηθεί και δε θα έχει άμεση συμμετοχή σε οτιδήποτε διαδραματιστεί από εδώ και πέρα. Και σημειώνω ότι θεωρώ πως ίσως όντως αναμένονται εκπλήξεις στην πορεία προς την ορκωμοσία Μπάιντεν δεδομένης της υπάρξεως διάφορων ενδιαφέρουσων παρεμβάσεων από διάφορα πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα οι οποίες προϊδεάζουν ότι κάτι διεξάγεται στα παρασκήνια, τη φύση των οποίων δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την παρούσα χρονική στιγμή. Αυτά που προσωπικά μου έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αυτοπεποίθηση του Πομπέο σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου δεν έγινε καμία αναφορά σε μετάβαση σε μια κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά και οι πρόσφατες διπλωματικές του πρωτοβουλίες οι οποίες περιλαμβάνουν αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ- Ταϊβάν σε ένα περισσότερο ελεύθερο δίχως εσωτερικούς περιορισμούς επίπεδο, αλλά και η ενεργοποίηση της Εκτελεστικής Εντολής 13959 στις 11 Ιανουαρίου 2021 η οποία υπεγράφη από τον Τραμπ τις μέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και η οποία απαγορεύει σε Αμερικανούς επενδυτές την αγορά χρεογράφων κινεζικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των στρατιωτικών εφαρμογών. Η λίστα με τις συγκεκριμένες εταιρίες είναι ιδιαίτερα μεγάλη, και εμπεριέχει μεταξύ άλλων εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Σιδηροδρόμων, ηλεκτρονικών συστημάτων (όπως πχ η Huawei), χημικών εφαρμογών κλπ. Δεδομένης της επικείμενης ορκωμοσίας Μπάιντεν και της δεδηλωμένης φιλοκινεζικής στάσης του αμερικάνικου κατεστημένου δημιουργείται απορία κατά πόσο αυτές οι πολύ πρόσφατες ενέργειες έχουν σημασία εφόσον πρόκειται να αγνοηθούν ή καταργηθούν μετά τον ερχομό της νέας κυβέρνησης. Επίσης πρώην υπουργοί Άμυνας (ακόμη και της κυβέρνησης Τραμπ) και το αμερικάνικο επιτελείο (Joint Chiefs of Staff) έχουν προειδοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να μην αποπειραθούν να παρεμποδίσουν την ορκωμοσία. Εκτός αυτού έχουμε και την παρουσία ενισχυμένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουάσινγκτον οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 15.000, περισσότερες δηλαδή από τις σταθμευμένες αμερικανικές δυνάμεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν!  

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και αν ο Τραμπ είναι απρόθυμος να πάει το πράγμα στα άκρα – όπως απέδειξε ξανά και ξανά τα τελευταία 4 χρόνια – αυτό δεν απαγορεύει άλλα αφανή τμήματα του αμερικάνικου στρατιωτικού μηχανισμού να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Εξάλλου ένας βασικός πυλώνας του αφηγήματος του κινήματος QAnon αλλά και άλλων ιδιωτών ερευνητών ήταν ότι ο Τραμπ προσεγγίσθηκε από στρατιωτικούς παράγοντες προκειμένου να δηλώσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, κάτι το οποίο, σε αντίθεση με την προσπάθεια ηρωοποίησης του Τραμπ, θεωρώ αρκετά πιθανό δεδομένης της παρουσίας του αντιστράτηγου Μάικλ Φλιν, πρώην επικεφαλής των Στρατιωτικών Μυστικών Υπηρεσιών, κοντά στο Πρόεδρο από την αρχή της θητείας του αλλά και του τρόπου με τον οποίο ο Φλιν απομακρύνθηκε εντέχνως από τη θέση του ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας το 2017 λόγω της γενικής αντιπάθειας προς το πρόσωπο του από το κατεστημένο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. 

 Έτσι, προσωπικά πιστεύω ότι στις 20 Ιανουαρίου εάν δεν πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία Μπάιντεν αυτό θα οφείλεται σε παράγοντες σχετικούς με την εκλογή και κυβέρνηση Τραμπ αλλά όχι από τον ίδιο τον απερχόμενο Πρόεδρο η προεδρία του οποίου απ’ ότι φαίνεται αντιπροσώπευε τη συνταγματική προσπάθεια ενός αποδυναμωμένου αντικαθεστωτικού μέρους του στρατού (πιθανώς νεοσυντηρητικής φιλοσιωνιστικής προέλευσης) να υπονομεύσει τη διαβρωτική παρουσία του συστήματος Σόρος-Ομπάμα-Κλίντον στην κοινωνία και τον κυβερνητικό μηχανισμό των ΗΠΑ.  

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τονιστεί μια πολύ σημαντική πτυχή του κινήματος QAnon το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από μεγάλο μέρος του αμερικάνικου πατριωτικού χώρου ως υποτίθεται δίαυλος επικοινωνίας του Προέδρου των ΗΠΑ με το λαό του. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το ίδιο το κίνημα, εάν δεν έχει στηθεί εξαρχής από παράγοντες του βαθέως κράτους και των μυστικών υπηρεσιών, χειραγωγείται από αυτούς με στόχο την παραπληροφόρηση, την εξαπάτηση και το κυριότερο την ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την πρόκληση εγχώριων τρομοκρατικών ενεργειών (domestic terrorism) οι οποίοι θα αποτελούν το βούτυρο στο ψωμί για το κράτος μαζικής παρακολούθησης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και αστυνομοκρατίας που η αμερικανική ελίτ θέλει να επιβάλλει στην υπόλοιπη κοινωνία διαμέσου κυβερνήσεων ανδρείκελων όπως αυτή του Ομπάμα και του Μπάιντεν.  

Για το σκοπό αυτό ας αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα ανθρώπων με αρκετά ύποπτο παρελθόν οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί ως υπέρμαχοι του κινήματος QAnon ή μεταδίδουν πληροφορίες αρκετά κοντά στους βασικούς πυλώνες του αφηγήματος που το κίνημα προωθεί.  

Έχουμε λοιπόν την περίπτωση του Μάικλ Σώυερ (Michael Scheuer), βεταράνου της CIA ο οποίος από το 2014 υποστηρίζει τη δολοφονία ηγετών της Δύσης όπως οι Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον και τα τελευταία χρόνια στηρίζει ένθερμα το κίνημα Qanon . Ωστόσο, αυτός και η γυναίκα του Αλφρέντα Φράνσις Μπικόβσκι (Alfreda Frances Bikowsky) – η οποία συνεχίζει να εργάζεται για την «υπηρεσία» – έχουν ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο παρελθόν.  

Συγκεκριμένα η Μπικόβσκι κατηγορείται ότι δεν επέτρεψε στο FBI να ερευνήσει την παρουσία στις ΗΠΑ δύο εκ των μελλοντικών αεροπειρατών του αεροπλάνου που προσέκρουσε στο Πεντάγωνο την 11η Σεπτεμβρίου 2001, των οποίων οι διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ήταν γνωστές. Από την άλλη ο Σώυερ κατηγορήθηκε για παράνομη κράτηση και βασανισμό ενός Γερμανού πολίτη στο Αφγανιστάν το 2003 ως ύποπτου για σχέσεις με τρομοκράτες. Ο Σώυερ αποστρατεύτηκε μεν τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η γυναίκα του όχι μόνο εξακολουθεί να εργάζεται αλλά έλαβε και προαγωγή, ως ανταμοιβή για την «επιτυχία» της να συμβάλλει στην αποτροπή της μεγαλύτερης επιθετικής ενέργειας στο εσωτερικό των ΗΠΑ από το Περλ Χάρμπορ και έπειτα.  

Αυτό βέβαια έναν μελετητή της ιστορίας δεν πρέπει να του προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γνωστή η οργάνωση και εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11η Σεπτεμβρίου από την δυτική αγγλοεβραϊκή ολιγαρχία του χρήματος και από τις μυστικές υπηρεσίες – αρμούς εκτέλεσης των σχεδίων της. Και όμως ο Σώυερ, αυτός ο πιστός στρατιώτης του ολιγαρχικού συστήματος θέλει να πιστέψουμε ότι άξαφνα μετατράπη σε θερμό πατριώτη, πρόθυμο να επιφέρει την ανατροπή του συστήματος που υπηρετούσε αυτός και εξακολουθεί να υπηρετεί η γυναίκα του! Τα γραφόμενα του ίδιου του Σώυερ κατά την γνώμη μου αποκαλύπτουν το βασικό στόχο της συμμετοχής του στο κίνημα Qanon. Γράφει ο ίδιος:  

«Μαζί με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι πληροφορίες του qanon έχουν αποδειχτεί σχεδόν ολοκληρωτικά ακριβείς, μια περίληψη των ξεκάθαρων γεγονότων σχετικά με τη συμπεριφορά των κύριων στασιαστών (σημ: Ομπάμα, Κλίντον, Μπους, Πελόζι και σία), ξεκαθαρίζει περισσότερο την επικείμενη βίαιη εκκαθάριση, όπως ο qanon, η κοινή λογική, οι διατάξεις του Συντάγματος και οι εκπληρούμενες προσευχές υποδεικνύουν.» 

«[…]Αυτό οφείλει να δώσει στους αρνητές του κινήματος QAnon (δηλαδή τους πραξικοπηματίες και οι στασιαστές) αρκετά για να συλλογιστούν όσο περιμένουν το  αναπόφευκτο και προσωπικό τους μαρτύριο να καταφτάσει (ίσως όλοι από τους προορισμένους για την κρεμάλα προδότες γράψουν ένα «Q» στην παλάμη τους και ισχυριστούν ότι έχουν το ακαταλόγιστο, επομένως είναι αθώοι).» 

Από τα παραπάνω κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί ότι επιχειρείται η ψυχολογική χειραγώγηση και ριζοσπαστικοποίηση των αποδεκτών του παραπάνω μηνύματος. Η ταύτιση των όσων μπορεί να έχουν τις αμφιβολίες τους για το κίνημα QAnon με προδότες και εγκληματίες, αλλά και η δικαιολόγηση της ανεξέλεγκτης αιματοχυσίας ως σύμφωνη με το σύνταγμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλα συμπεράσματα. Δεν είναι ότι η ανατροπή μιας κυβέρνησης προδοτών, έστω και με βίαια μέσα, δεν είναι σύμφωνη με το σύνταγμα και τους νόμους. Εδώ όμως έχουμε μια συστηματική μανιχαϊστική διάκριση μεταξύ προδοτών και πατριωτών, στους οποίους προδότες δεν συμπεριλαμβάνονται μεμονωμένα πρόσωπα αλλά τσουβαλιάζεται συλλήβδην όποιος αμφισβητήσει την ύπαρξη προδοτών στα ανώτατα νομοθετικά και κυβερνητικά κλιμάκια. Τέτοια λογική έχει αδιαμφισβήτητα στόχο να εκφανατίσει και να ριζοσπαστικοποιήσει λιγοστούς έστω δρώντες οι οποίοι μπορεί είτε α) να προβούν σε μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες ή β) να αποκτήσουν αντικοινωνική βίαιη συμπεριφορά (όπως το ελεγχόμενο χειραγωγούμενο κίνημα Black Lives Matter – BLM) οι οποίες μπορούν να δικαιολογήσουν την γενικευμένη καταστολή εκ μέρους των αρχών. Ήδη το FBI έχει κατηγοριοποιήσει το κίνημα Qanon ως μια επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη ακροδεξιά συνωμοσία και ο Μπάιντεν έχει κάνει λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» η οποία πρέπει πάση θυσία να καταπολεμηθεί.  

Όλα αυτά προετοιμάζουν το δρόμο για τη δημιουργία συνθηκών που θα θυμίζουν ενδεχομένως τα «μολυβένια χρόνια» της ιταλικής πολιτικοκοινωνικής σκηνής των δεκαετιών ’60-’80 όπου μεγάλο μέλος των τρομοκρατικών ενεργειών αποδίδονταν σε νεοφασιστικές οργανώσεις. Το ίδιο σύμφωνα με μαρτυρίες του Αριστοτέλη Καλέντζη, γνωστού «αγωνιστή» του φασιστικού/εθνικοσοσιαλιστικού χώρου, πριν την κυριαρχία της Χρυσής Αυγής επί αυτού, συνέβαινε και στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με το καραμανλικό παρακράτος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό απέναντι σε αντιφρονούντες με φιλοχουντικές ή επαναστατικές αντικοινοβουλευτικές ιδεολογίες, πραγματοποιώντας πληθώρα στημένων τρομοκρατικών ενεργειών (βομβιστικές επιθέσεις σε κάδους, δολοφονικές ενέργειες) τις οποίες απέδιδε στους αντιφρονούντες, τακτική η οποία οδήγησε στη σύλληψη του ίδιου του Καλέντζη και στην 12ετή φυλάκισή του (ο ίδιος παρ’ όλα αυτά ισχυρίζεται μέχρι σήμερα ότι ήταν αθώος για την πλειοψηφία των κατηγοριών που του αποδίδονταν). Κάτι παρόμοιο όμως έχει συμβεί ξανά και στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 όταν το FBI προέβη στη δημιουργία μιας ακροδεξιάς αντικομμουνιστικής οργάνωσης αποτελούμενης από μέλη των «Minutemen» με σκοπό την υπονόμευση και το σαμποτάρισμα των φιλειρηνικών κινημάτων ισότητας και κοινωνικής/φυλετικής δικαιοσύνης της εποχής. Το πρόγραμμα του FBI έγινε γνωστό ως «COINTELPRO» (CounterItelligence Program) και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η ακροδεξιά εργαλειοποιείται για την επίτευξη αρεστών στο κατεστημένο επιδιώξεις 

Εκτός από των Μαίκλ Σώυερ ένας άλλος παράγοντας που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο Δρ. Στηβ Πιετσένικ (Steve Pieczenik) του οποίου οι προβλέψεις για μυστικό σχέδιο – άσσο στο μανίκι του Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάστηκαν σε σημερινό (15-1-2021) άρθρο της Τρικλοποδιάς, αναδημοσίευση από τη γνωστή – τουλάχιστον στους αναγνώστες της Τρικλοποδιάς- ιστοσελίδα greeknewsondemand.com. Στο ίδιο το άρθρο της παραπάνω ιστοσελίδας υπάρχει η παραδοχή ότι ο καθηγητής υπήρξε συνεργάτης της CIA στο τμήμα του ψυχολογικού πολέμου και των μυστικών «μαύρων» αποστολών (blackops). Αλλά παρ’ όλα αυτά ο αρθρογράφος διατείνεται ότι ο καθηγητής είναι πολέμιος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μάχεται για την ανατροπή της. Πρόκειται για μια εξωφρενική αντίφαση η οποία δεδομένου του παρελθόντος του καθηγητή οι πιθανότητες να ισχύει είναι ελάχιστες.  

Πράγματι, το παρελθόν που αποδίδεται στον Πιετσένικ είναι εν πολλοίς σωστό. Αρκεί απλά να ανατρέξει κανείς στο άρθρο του στη Βικιπαίδεια για να διαβάσει κανείς ότι ο Πιετσένικ διετέλεσε βοηθός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επί 4 διαφορετικές κυβερνήσεις (Φορντ, Κάρτερ, Ρήγκαν, Μπους) Επρόκειτο δηλαδή για έναν επαγγελματία τεχνοκράτη, ο ορισμός του μέλους της σάπιας γραφειοκρατίας την οποία λέγεται ότι μάχεται ο Τραμπ.   

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καθηγητή, συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή του το 1978 στην Ιταλία για τη διαχείριση της απαγωγής του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ο Άλντο Μόρο είναι γνωστό ότι απήχθη μετά από εντολές του αμερικάνικου ολιγαρχικού κατεστημένου – δεδομένου του ελέγχου των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών πάνω σε αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’80 τουλάχιστον κλπ – προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση του «Ιστορικού Συμβιβασμού» (Compromiso Historico) που επιχειρούσε να πραγματοποιήσει με την ιταλική Αριστερά, πολιτική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να εκτροχιάσει ενδεχομένως την Ιταλία εκτός αγγλοαμερικάνικης κηδεμονίας. Ο Πιέτσένικ απεστάλη στην Ιταλία προκειμένου να συνδράμει ως ειδικός ψυχίατρος στη διαχείριση της ψυχολογίας της κοινής γνώμης μετά την σοκαριστική απαγωγή του Ιταλού πρωθυπουργού.  Πράγματι, η διαρροή της είδησης του θανάτου του Μόρο, ενώ αυτός δεν είχε ακόμα επέλθει, φαίνεται να ήταν δικιά του ιδέα σε συνεργασία με πρόσωπα της κυβέρνησης Μόρο προκειμένου να προετοιμαστεί ψυχολογικά η ιταλική κοινωνία για τον επικείμενο επίσημο θάνατό του.  

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, που όλη του η καριέρα σημαδεύτηκε από τις μηχανορραφίες του βαθέως κράτους και των μυστικών υπηρεσιών, και που πρόσφερε τις γνώσεις του ως ψυχίατρος στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και της ψυχολογίας των μαζών το παίζει σήμερα υπέρμαχος της ανατροπής του συστήματος που υπηρέτησε με επιτυχία όλη του την καριέρα. Είναι φανερό και στον πιο αδαή ότι ο καθηγητής σπάει πλάκα κάνοντας στην ουσία την ίδια ακριβώς δουλειά: Εκστομίζει δηλαδή ανυπόστατα σενάρια με σκοπό την παραπληροφόρηση, τη συναισθηματική χειραγώγηση και κυρίως την πρόκληση αδράνειας στο εξαπατημένο από την εκλογική διαδικασία λαό.  

Επίσης, ο Πιετσένικ ήταν το πρόσωπο που κατά τα φαινόμενα εισήγαγε τη θεωρία περί «παγίδευσης» από τον Τραμπ των ψηφοδελτίων μέσω της παρουσίας ενός blockchain κώδικα στα έγκυρα ψηφοδέλτια, γεγονός το οποίο αν και ακούστηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές δεν επαληθεύτηκε ποτέ ως τώρα. Η «αποκάλυψη» αυτή έγινε και πάλι στην εκπομπή του «σελέμπριτι» συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς 

Το ίδιο αμφισβητήσιμη είναι θεωρώ και η θεωρία περί χρησιμοποίησης ενός δικτύου δορυφόρων από την ιταλική κυβέρνηση με σκοπό την μετάδοση δεδομένων στις συνδεδεμένες στο ιντερνέτ εκλογικές μηχανές. Παρά την ύπαρξη ενόρκων καταθέσεων που φαινομενικά στηρίζουν την εκδοχή αυτή μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής από τη νομική ομάδα Τραμπ αλλά και το γεγονός ότι είχε ήδη καθοριστεί μέσω προηγούμενων ένορκων καταθέσεων ότι η εκλογική νοθεία οφείλεται στην εσκεμμένα ελαττωματική λειτουργία των εκλογικών μηχανών στις διαφιλονικούμενες πολιτείες. Οι μηχανές κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Dominion Voting Systems – της οποίας οι διασυνδέσεις με το σύστημα Ομπάμα είναι γνωστές. Εκτός αυτού έχει γίνει γνωστή και η μαζική εναπόθεση ψηφοδελτίων μεσούσης της νυκτός μετά την ψηφοφορία. Ειδικοί αναλυτές εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο οι αιφνίδιες κορυφές (spikes) στην καταμέτρηση των ψήφων – οι οποίες έδωσαν και τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν – είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν. Τα παραπάνω οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα ότι τα ψηφοδέλτια που κατέφθασαν για καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα της Τζώρτζια, της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και πιθανώς άλλων Πολιτειών, προέκυψαν από το πουθενά, δεν ανταποκρίνονταν σε φυσικά πρόσωπα και η κατάθεσή τους έγινε αποκλειστικά για να καλυφθεί το σημαντικό προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο η ελαττωματική λειτουργία των εκλογικών μηχανών δεν έφτανε από μόνη της να υπερκεράσει 

Τα παραπάνω καθιστούν άχρηστη την παρουσία ενός μυστικού δικτύου δορυφόρων και με κάνουν να υποψιάζομαι ότι οι ισχυρισμοί περί ανάμειξης της Ιταλίας και του Βατικανού –  πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από ισχυρισμούς περί σύλληψης του Πάπα – είναι ένα κλασικό παράδειγμα παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα, δεδομένης μάλιστα της υποστήριξής τους από ένα τόσο αμφιλεγόμενο πρόσωπο όπως ο Δρ. Στηβ ΠιετσένικΕξάλλου ο άνθρωπος που φέρεται να έκλεψε το λάπτοπ της Πελόζι – και όχι κάποια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων (Special Forces) του αμερικανικού στρατού όπως ο καθηγητής ισχυρίζεται – πρόσφατα μαθεύτηκε ότι αυτοκτόνησε ή μάλλον τον «αυτοκτονήσανε».  

Ωστόσο, εκτός από την παρουσία ύποπτων προσωπικοτήτων γύρω από το κίνημα QAnon, η ίδια η πηγή του κινήματος, ο ανώνυμος χρήστης του φόρουμ 4chan απ’ όπου ξεκίνησαν όλα φαίνεται να μην αναδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστος εάν λάβει κανείς υπόψη ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του τρόπου επικοινωνίας που επιλέγει για να μεταδώσει τις «αποκαλύψεις» του. 

Αρχικά, ο «Q» δεν προβαίνει σε ξεκάθαρες αποκαλύψεις σχετικά με κυβερνητικές πολιτικές, όπως πραγματοποίησαν στο παρελθόν πληροφοριοδότες (whistleblowers) όπως ο Σνόουντεν, ο Ασάντζ, ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ στο παρελθόν κλπ.  (αν και τα κίνητρα και οι διασυνδέσεις ορισμένων εξ αυτών αμφισβητούνται από κάποιους). Ο  «Q» είναι ιδιαίτερα υπαινικτικός, δεν αποκαλύπτει τίποτε ξεκάθαρα παρά μόνο προβαίνει σε αόριστους υπαινιγμούς γύρω από τους οποίους στήνεται κάθε φορά ολόκληρο ντιμπέητ για το τι θέλει να πει ο ποιητής τέλος πάντων. Ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο το οποίο παραπέμπει στην ανώτατου επιπέδου εξουσιοδότηση ασφαλείας (security clearanceστο αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Τουτέστιν η εξουσιοδότηση αναφέρεται σε υψηλότατου επιπέδου διαβαθμισμένες πληροφορίες, όπως κωδικοί για τα πυρηνικά όπλα, έλεγχο των δικτύων ενέργειας υψηλής τάσης κλπ, πληροφορίες δηλαδή τις οποίες είναι ελάχιστα τα άτομα που δικαιούνται να γνωρίζουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Εάν ο «Q» ήταν πράγματι ένας τέτοιος αξιωματούχος θα ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστεί ή να εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό εναντίον του με στόχο τη σύλληψή του. Αυτός όμως επί 3 χρόνια φρόντιζε να επικοινωνεί με τους οπαδούς του Τραμπ σε τακτική βάση διαφεύγοντας τη σύλληψη και παραμένοντας ανώνυμος.  

Κάτι ακόμα εξαιρετικά ύποπτο για τον «Q» είναι ότι πραγματοποιεί τακτικά διάφορες νύξεις για μια επικείμενη «πνευματική» επανάσταση που θα συνοδεύει την πολιτική και θα συγκλονίσει τον κόσμο ο οποίος θα εισέλθει σε μια νέα εποχή πνευματικής αναγέννησης. Αυτό από μόνο του για τον Χριστιανό και δη τον Ορθόδοξο αποτελεί καμπανάκι αν όχι καμπαναριό. Η συγκεκριμένη ρητορική απηχεί παρόμοιες νεοεποχίτικες (new ageδιακηρύξεις περί «εποχής του Υδροχόου», εισόδου της ανθρωπότητας σε μια «νέα εποχή» και διάφορα άλλα τέτοια φαιδρά τα οποία έχουν διαχρονικά προωθηθεί από μυστικιστικές αντίχριστες οργανώσεις οι οποίες έχουν μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό συσχέτισης με κρατικές υπηρεσίες. Εξάλλου, ο μυστικισμός, η κρυπτικότητα και το μυστήριο είναι τακτικές που κατεξοχήν αξιοποιεί ο Σατανάς για να παραπλανήσει, εκμεταλλευόμενος την πνευματική δίψα των ανθρώπων για να αιχμαλωτίσει. Είναι μια τακτική που ακολουθείται ίδια και απαράλλαχτη δια μέσου των αιώνων (παραπέμπουμε σε αυτό το σημείο σε προηγούμενο άρθρο μας για τον Εβραϊκό Γνωστικισμό της Καμπάλα για περισσότερες πληροφορίες) και έχει χαρακτηρίσει σχεδόν όλα τα ανατρεπτικά επαναστατικά κινήματα, φιλελεύθερης, κομμουνιστικής ή φασιστικής υφής.  

Είναι γεγονός ότι ο «Q» περισσότερο χειραγωγεί παρά πληροφορεί τους αναγνώστες του. Προσπαθεί να κολακεύσει το κοινό του μοιράζοντάς του ψίχουλα, αφυπνίζοντας το φαινομενικά, αλλά στην πραγματικότητα οι διακηρύξεις του περί επικείμενης «επανάστασης» με αρχηγό τον «Καίσαρα Τραμπ» στοχεύουν στο να αδρανοποιήσουν παρά να δραστηριοποιήσουν, να μουδιάσουν παρά να ερεθίσουν και να απογοητεύσουν όταν ο Τραμπ πάρει πόδι από το Λευκό Οίκο παρά να εξωθήσουν σε πραγματική επανάσταση το αμερικάνικο πόπολο.  

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι ο «Q» δεν αποκλείεται να λέει και αλήθειες. Είναι εξαιρετικά πιθανό το γεγονός ότι σημαντικό μέρος της δυτικής ολιγαρχίας απολαμβάνει διεστραμμένες πρακτικές, όπως η παιδοφιλία, και είναι πιθανότατα αλήθεια ότι ο Τραμπ προσεγγίστηκε από αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού πριν την ανακοίνωση της προεδρικής του υποψηφιότητας. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο «Q» λέγοντας εν μέρει την αλήθεια πετάει και ένα σωρό ψέματα, ότι ο Τραμπ προτίθεται να συλλάβει και να εκτελέσει τους πάντες και να αποκαταστήσει όχι απλά την αμερικανική δημοκρατία αλλά να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο παγκόσμιας πνευματικής αφύπνισης. Μπούρδες. Τα ίδια προβάλλονται και από ελληνικές ιστοσελίδες με έντονες new age αποχρώσεις, που πασχίζουν να δημιουργήσουν μια μανιχαϊστική εικόνα μιας τιτάνιας διαμάχης μεταξύ του Καλού και του Κακού την οποία η αρθρογράφος «Μια Σκεπτόμενη Ελληνίδα» πολύ ορθά και έξυπνα αποδόμησε σε πρόσφατο άρθρο της 

 Είναι πολύ πιθανόν ο Τραμπ όντως να σκόπευε ειδικά τη δεύτερη τετραετία να αποσυναρμολογήσει μεγάλο μέρος της σάπιας κρατικής γραφειοκρατίας και όντως να επιχειρούσε να «αποξηράνει το βάλτο» όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν. Είναι όμως απίθανο να επιχειρούσε κάτι ακόμα πιο εκτεταμένο βιαίως και αιφνιδίως. Ο Τραμπ είναι ένας ποπουλιστής λαοφιλής ηγέτης, όχι ένας επαναστάτης, ούτε ασφαλώς ο φορέας του καλού και της θείας δικαιοσύνης στη γη. Στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα εργαλείο στα χέρια του Άγιου Θεού ο οποίος αξιοποιείται διαμέσου της παντοτινής παρουσίας του Θείου Λόγου στην ανθρώπινη ιστορία για να αποδομήσει με τις πολιτικές του την αρχιτεκτονική παγκόσμιου ελέγχου και κυριαρχίας που στήνεται από τη δυτική οικονομική ολιγαρχία στις πλάτες τις υπόλοιπης ανθρωπότητας.  

Ο Τραμπ θα αποχωρήσει πιθανότατα από το αξίωμα του Προέδρου, ωστόσο πίσω του θα έχει αφήσει ένα διαφορετικό γεωπολιτικό περιβάλλον από αυτό που βρήκε. Κύρια συνεισφορά του θεωρώ ότι είναι στην περιοχή της Μ. Ανατολής όπου επί των ημερών του επετεύχθη ή ενισχύθηκε η διπλωματική προσέγγιση του Ισραήλ με ισλαμικές χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, του Σουδάν, η Σαουδική Αραβία γεγονός το οποίο προμηνύει αστάθεια και υπονόμευση του περιφερειακού ρόλου του Ιράν στο μέλλον και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μια περιφερειακή σύγκρουση στην περιοχή εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί επιτυχώς από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ταυτόχρονα, η Τουρκία συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη εφόσον ο αποστασιοποιημένος από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων Ερντογάν και οι ισλαμοφασίστες πατουρανιστές συνεργάτες του παρέμειναν στην εξουσία, με την ανοχή της κυβέρνησης Τραμπ τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Ερντογάν λόγω του πνεύματος οπορτουνιστικής συνεργασίας με τον Πούτιν που μετά το 2015 έχει υιοθετήσει αποτελεί πετραδάκι αν όχι κοτρώνα στα γρανάζια των σχεδιασμών της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και θεωρώ πως η αποπομπή του με κάποιο τρόπο είναι αναπόφευκτη εάν η αντιπαράθεση Τουρκίας – Ρωσίας εντάσσεται στις άμεσες επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης (που θεωρώ ότι έτσι είναι). Τα τελευταία χρόνια όμως λόγω των διαδοχικών εκκαθαρίσεων που πραγματοποιήθηκαν ανενόχλητα στο εσωτερικό της Τουρκίας προς τα φιλοδυτικά στοιχεία της γραφειοκρατίας και του στρατού είναι αμφίβολο το αν η πτώση του Ερντογάν και η άνοδος κάποιου αποκλειστικά φιλοδυτικού αντιρωσικού συνασπισμού στην Τουρκία γίνει εύκολα αποδεκτή από τις ισλαμοφασιστικές δυνάμεις. Η ισχυροποίηση του συστήματος Ερντογάν ήταν κάτι που επέτρεψε επί 4 χρόνια η κυβέρνηση Τραμπ και αυτό πιθανώς δημιουργήσει προβλήματα για την ισορροπία της αρχιτεκτονικής της «Παγκόσμιας Τάξεως» που οραματίζεται ο Χένρυ Κίσσινγκερ σε πολλά βιβλία του.  

Όπως και να έχει η πραγματική ουσιαστική αλλαγή στις κοινωνίες των ανθρώπων θα έρθει από το χέρι του Θεού σταδιακά δια μέσου πολέμων, συμφορών, καταποντισμών και βασάνων και όχι δια μέσου σκιωδών ιντερνετικών κινημάτων, από μηχανής θεούς σωτήρες, προγράμματα «πνευματικής αφύπνισης» και άλλες τέτοιες πομφόλυγες που οδηγούν στην πλάνη και στην απώλεια.  

Κυλιόμενος Λίθος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr