ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυλιόμενος Λίθος : Ο ιστότοπος deagel.com και ο επερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΛΙΘΟΣ. - 7 Φεβ 2021 - 20:50

Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον το πρόσφατο άρθρο του κ. Χρήστου Μαντζιάρη σχετικά με τις τρομακτικές προβλέψεις ενός σχετικά άγνωστου αμερικάνικου ιστοτόπου ονόματι deagel.com, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται μέχρι το σωτήριο έτος 2025 κολοσσιαία πληθυσμιακή πτώση και οικονομική καταστροφή σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης (μεταξύ αυτών ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία κλπ) με αποτέλεσμα η παγκόσμια κατανομή ισχύος μέσα σε πέντε χρόνια να έχει αλλάξει δραματικά με Κίνα και Ρωσία να μοιράζονται την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία (με την Κίνα να προπορεύεται εμφανώς).  

Η ερμηνεία του κ. Μαντζιάρη για τις προβλέψεις του μυστήριου ιστοτόπου απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω, σχετίζεται με την αποδεδειγμένη και εμφανή καταδίωξη της λευκής καυκάσιας φυλής μέσω της συστηματικής προώθησης της πολυφυλετικής πολυπολιτισμικής προπαγάνδας και της χειραγωγούμενης μετανάστευσης εκατομμυρίων αλλοφύλων αφροασιατών και λατινόφωνων στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική αντίστοιχα. Κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη ερμηνεία σχετικά με τα κίνητρα των προβλέψεων του deagel.com δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όσο τραγικό και αν είναι το μέλλον που ο ιστότοπος προφητεύει είναι νομίζω το μόνο μέλλον στο οποίο ο Ελληνισμός θα μπορούσε να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί αυτόνομα μετά από 600 χρόνια ξένης πολιτισμικής και πολιτικοοικονομικης κυριαρχίας 

Ας πούμε πρώτα δύο λόγια για τον ιστότοπο deagel.com σύμφωνα με πληροφορίες που πρόχειρα αλίευσα στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα φαίνεται να υφίσταται από το 2003 και είναι κατά βάση μια πολύ καλά οργανωμένη και πλούσια πηγή στρατιωτικών πληροφοριών, σχετικά με τον εξοπλισμό, τη δράση των πολεμικών βιομηχανιών, των προμηθειών και των πωλήσεων όλων σχεδόν όλων των κρατών της σημερινής υφηλίου. Με μια πρόχειρη επισκόπηση της ιστοσελίδας μπόρεσα ιδίοις όμμασι να αντιληφθώ ότι η ιστοσελίδα ενδεχομένως είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όποιον ενδιαφέρεται ή ασχολείται ενεργά με στρατιωτικά θέματα εξοπλισμών και τεχνολογίας. Ισχυρίζεται ότι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η NSA, το NATO, η Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, ο ΟΟΣΑ, και η Ρώσικη Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών, κάτι το οποίο με βάση τις αναλυτικές και καλά οργανωμένες πληροφορίες που περιέχει δεν είναι εξαιρετικά απίθανο να ισχύει. Ορισμένοι από τους παραπάνω οργανισμούς ενδεχομένως να αποτελούν κόκκινο πανί για τις ενδεχόμενες διασυνδέσεις και σκοπιμότητες της ιστοσελίδας αλλά δεδομένης της ποιότητας των πληροφοριών που προσφέρει δε θα με εξέπληττε εάν αποτελούσε πηγή για όλους τους παραπάνω ανεξάρτητα από τις πολιτικές τοποθετήσεις των ιδιοκτητών της.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του διεθνούς status της είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες που η γνωστή οργάνωση wikileaks διέρρευσε, το γνωστό ιδιωτικό thinktank Stratfor (το οποίο λέγεται ότι έχει σχέσεις με τη CIA) είχε αντλήσει πληροφορίες σχετικά με το στρατιωτικό εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας, επικαλούμενο πληροφορίες του deagel 

Βλέπουμε ότι ασχέτως τον σκοπιμοτήτων που ενδέχεται να επιδιώκει, η φήμη της ιστοσελίδας είναι πολύ καλή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι προβλέψεις της να απορριφθούν ως το παραλήρημα ενός θεοπάλαβου θανατολάγνου αλλά ούτε και να συσχετιστούν άμεσα με σκοτεινές ατζέντες. Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν τόσο τα όσα οι διαχειριστές της σελίδας διατυπώνουν σχετικά με τις προβλέψεις τους και την ευρύτερη ιδεολογικοπολιτική τους υπόσταση όσο και η ουσία των ίδιων προβλέψεων, οι οποίες σκιαγραφούν ένα κόσμο που πόρρω απέχει από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιθυμούν να δημιουργήσουν οι δυτικές ολιγαρχικές ελίτ του χρήματος.  

Ας δούμε αρχικά πώς προσπαθούν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας να δικαιολογήσουν τις προβλέψεις τους. Στην πιο πρόσφατη εκδοχή (Σεπτέμβριος του 2020) των προβλέψεων για το 2025 υπάρχει η εξής πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση: 

Το 2014 αναρτήσαμε μια ανακοίνωση σχετικά με την πρόβλεψη εκείνης της χρονιάς. Μέσα σε 6 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Τούτη η νέα ανακοίνωση σκοπεύει να σκιαγραφήσει τις διεθνείς συγκυρίες από το 2020 και έπειτα. Το να μιλά κανείς για τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ξεχωριστές οντότητες δεν είναι σύμφωνο με τη λογική και την πραγματικότητα. Και οι δύο διαμορφώνουν το δυτικό μπλοκ, εξακολουθούν να τυπώνουν μανιωδώς χρήματα και θα μοιραστούν αναπόφευκτα την ίδια μοίρα.  

Μετά την επιδημία του κορωνοϊού μπορούμε να αντλήσουμε δύο βασικά συμπεράσματα: 

1) Το μοντέλο επιτυχίας της Δύσης θεμελιώνεται πάνω σε κοινωνίες χωρίς αντοχές οι οποίες ελάχιστα μπορούν να αντέξουν οποιαδήποτε δυσκολία, ακόμα και μία χαμηλής εντάσεως. Το είχαμε υποθέσει και προηγουμένως αλλά επαληθευθήκαμε πλήρως χωρίς καμία αμφιβολία. 

2) Η κρίση του κορωνοϊού θα αξιοποιηθεί για να επιμηκυνθεί η ζωή αυτού του καταδικασμένου σε θάνατο οικονομικού συστήματος μέσω της αποκαλούμενης «Μεγάλης Επανεκκίνησης».  

Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση», όπως η «κλιματική αλλαγή» το κίνημα «extinction rebellion», η «πλανητική κρίση», η «πράσινη ανάπτυξη», το σχιστολιθικό πετρέλαιο – όλα τους απάτες (hoaxes) που προωθούνται εντατικά από το σύστημα – είναι ακόμα μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί δραματικά η κατανάλωση φυσικών πόρων και να επιμηκυνθεί έτσι η ζωή του συστήματος. Μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για λίγο καιρό αλλά εντέλει δε θα μπορέσει να επιλύσει το περισσότερο θεμελιακό πρόβλημα και το μόνο που θα κατορθώσει είναι να καθυστερήσει το αναπόφευκτο. Οι διοικούσες ελίτ ελπίζουν να διατηρήσουν την εξουσία τους, αυτό είναι το μόνο που πραγματικά τους απασχολεί. 

Η κατάρρευση του δυτικού οικονομικού συστήματος – και επομένως του Δυτικού πολιτισμού – είναι ο βασικός πυλώνας της πρόβλεψης μαζί με μια ταυτόχρονη σύγκλιση κρίσεων που συγκεντρωτικά θα προκαλέσουν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Όπως η επιδημία του κορωνοϊού έχει αποδείξει, δυτικές κοινωνίες που ενστερνίζονται τον πολυπολιτισμό και τον ακραίο φιλελευθερισμό είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πραγματική κακουχία. Η Ισπανική γρίπη έναν αιώνα πριν προκάλεσε τα θάνατο 40-50 εκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 4 φορές μεγαλύτερος και οι μετακινήσεις δια αέρος είναι τακτικότατες, κάτι το οποίο ευνοεί εξαιρετικά τη διάδοση ενός παθογόνου μικροοργανισμού. Οι απώλειες στον κόσμο του σήμερα θα έφταναν τα 160-200 εκατομμύρια αλλά πιθανόν θα κυμαίνονταν γύρω στα 300-400 εκατομμύρια, εάν λαμβάνονταν υπόψη ο παράγοντας των εναέριων μετακινήσεων ο οποίος δεν υφίστατο έναν αιώνα πριν. Μέχρι τώρα, ο κορωνοϊός έχει στείλει στο θάνατο περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Είναι αρκετά πιθανό ότι η οικονομική κρίση, που θα προκληθεί από τους παρατεταμένους αποκλεισμούς (lockdowns) θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους απ’ ότι ο ίδιος ο ιός σε παγκόσμια κλίμακα.  

Το σοβιετικό σύστημα ήταν λιγότερο επιτυχές στο να μεταφέρει και να παραδίδει αγαθά στους ανθρώπους από το δυτικό. Παρ’ όλα αυτά η σοβιετική κοινωνία ήταν πιο συνεκτική και ανθεκτική υπό την εξουσία ενός αυταρχικούς καθεστώτοςΚαι πάλι, η κατάρρευση του σοβιετικού συστήματος εξολόθρευσε το 10% του πληθυσμού της πρώην ΕΣΣΔ. Η ωμή πραγματικότητα των πολύχρωμων και πολυπολιτισμικών δυτικών κοινωνιών είναι ότι μια παρόμοια κατάρρευση θα έχει ένα πληθυσμιακό αντίκτυπο της τάξης του 50-80%, ανάλογα με την επίδραση διάφορων παραγόντων, αλλά εν γένει οι περισσότερο ποικιλόμορφες, πολυπολιτισμικές, καταχρεωμένες και πλούσιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο. Ο μοναδικός συγκολλητικός παράγοντας που αποτρέπει αυτό το διαστρεβλωμένο κολλάζ από το να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη είναι η υπερκατανάλωση, τροφοδοτούμενη από ισχυρές δόσεις ανεξάντλητης ηθικής παρακμής μεταμφιεσμένης σε αρετή. Παρ’ όλα αυτά, η εκτεταμένη λογοκρισία, οι νόμοι μίσους, και τα αντιφατικά σήματα υποδηλώνουν ότι ακόμα και αυτή η συγκολλητική ουσία δεν είναι πια αποτελεσματική. Δε χρειάζεται να πεθάνουν όλοι, η μετανάστευση μπορεί επίσης να συμβάλλει σε αυτό [σημ: δηλαδή να μετακινηθούν πληθυσμοί από χώρες της Δύσης προς το νότο, το αντίστροφο δηλαδή απ’ ότι συμβαίνει τώρα] 

Η μοίρα των χωρών του δεύτερου και τρίτου κόσμου είναι άγνωστη προς το παρόν. Η μοίρα τους θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που λάβουν στο μέλλον. Οι δυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να ασκήσουν ολοκληρωτικό έλεγχο πάνω τους όπως έπρατταν στο παρελθόν επειδή δε θα μπορούν να ελέγξουν τις ίδιες τους τις πόλεις, πόσο μάλλον χώρες που βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από αυτές. Εάν επιχειρήσουν να παραμείνουν προσδεμένες στην πρώην Παγκόσμια Τάξη θα καταρρεύσουν μαζί με τις δυτικές δυνάμεις αλλά δε θα αντιμετωπίσουν την ίδια βίαιη αποσάθρωση με αυτές καθώς είναι φτωχότερες και περισσότερο συνεκτικές και ομογενείς και έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν κακουχίες αλλά όχι ακριβώς από αυτές του είδους που έρχεται τώρα. Εάν αναπροσανατολιστούν προς την Κίνα ίσως τους δοθεί μια ευκαιρία να σταθεροποιηθούν αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση των φυσικών τους πόρων. 

Αναμέναμε τα πράγματα να εξελιχθούν ως έχει και πράγματι έτσι εκτυλίσσονται, με τις εκλογές του Νοεμβρίου να αναδεικνύονται ιδιαίτερα ικανές να πυροδοτήσουν μια ισχυρή κοινωνική βόμβα εάν ο Τραμπ επανεκλεγεί. Αν αντίθετα εκλεγεί ο Μπάιντεν θα υπάρξουν πολύ κακές συνέπειες επίσης. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός και μίσος στις δυτικές κοινωνίες και οι διαμαρτυρίες, οι διαδηλώσεις, οι εξεγέρσεις και οι λεηλασίες είναι τα πρώιμα συμπτώματα αυτού που έρχεται. Παρ’ όλα αυτά, μια νέα τάση αποκαλύπτεται η οποία σταδιακά υποσκιάζει την ήδη υπάρχουσα.  

Οι σχέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων έχουν αλλάξει δραματικά. Η μόνη σχετική επιτυχία των δυτικών δυνάμεων την περασμένη δεκαετία [σημ: η ειρωνεία είναι ξεκάθαρη] ήταν η διαμόρφωση μιας στρατηγικής συμμαχίας, στρατιωτικής και οικονομικής, μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας. Τώρα η πιθανή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ είναι στον τάφο με την Ρωσία να στρέφεται για τα καλά προς την Κίνα. Αυτό ήταν από την αρχή το πιθανότερο αποτέλεσμα. Η [αεροπορική βιομηχανία] Airbus δεν επιχείρησε ποτέ να εγκαθιδρύσει μια πραγματική συνεργασία με τη Ρωσία αλλά αντίθετα ακολούθησε μια στρατηγική με την οποία στόχευε την αφομοίωση της ρώσικης αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Τώρα πια η Ρωσία και η Κίνα έχουν σχηματίσει μια νέα συμμαχία με στόχο την κατασκευή ενός νέου επιβατικού αεροσκάφους μακράς πτήσεως.  Η δυτική Ευρώπη (πόσο μάλλον οι ΗΠΑ) ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη της Ρωσίας ή για την υιοθέτηση μιας σχέσης που να αποκλίνει από αυτή μεταξύ ενός αφέντη και του δούλου του, με τη Ρωσία να προμηθεύει πρώτες ύλες και να ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις της Δύσης. Ήταν ξεκάθαρο τότε και σήμερα είναι πραγματικότητα.  

Η Ρωσία προετοιμάζεται για ένα μεγάλο πόλεμο από το 2008 [σημ: με τον πόλεμο στη Γεωργία] και η Κίνα αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες εδώ και 20 χρόνια. Σήμερα η Κίνα δεν είναι μια δευτεροκλασάτη δύναμη σε σχέση με τις ΗΠΑ. Τόσο σε στρατιωτικούς όσο και σε οικονομικούς όρους ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και σε κάποιους τομείς οι Κινέζοι προηγούνται σημαντικά. Στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) αποδείχθηκαν με εμπορικούς όρους επιτυχημένα αλλά και το αντιτορπιλικό Type 055 είναι ακόμη μια πρωτοποριακή καινοτομία, με τις ΗΠΑ να αποκτούν παρόμοιες δυνατότητες (DDG 51 Flight IIII) προς τα μέσα τις δεκαετίας αν όχι το 2030. Το Nanchang, η ναυαρχίδα των αντιτορπιλικών Type 055 καθελκύσθηκε μεσούσης της επιδημίας και του καθολικού αποκλεισμού στην Κίνα.  

Πριν έξι χρόνια [2014] η πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου ήταν απειροελάχιστη. Από τότε μέχρι σήμερα αυξάνεται σταθερά και δραματικά και είναι μακράν το πιθανότερο σημαντικό συμβάν της τρέχουσας δεκαετίας. Η τελική σύγκρουση μπορεί να επέλθει με δύο τρόπους. Πρώτον, μια σύγκρουση με συμβατικά μέσα, μεταξύ τουλάχιστον δύο μεγάλων δυνάμεων, που κλιμακώνεται σε πυρηνικό πόλεμο. Ένα δεύτερο σενάριο είναι πιθανό για τα χρόνια 2025-2030. Μια ρώσικη ύπουλη πρώτη επίθεση με πυρηνικά όπλα προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της με χρήση των νέων στρατηγικών αμυντικών πυραύλων S-500, των υποβρυχίων YasenM, τους πυραύλους INF Zircon και Kalibr και με κάποιο νέο διαστημικό όπλο να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Η επίθεση θα συμπεριλαμβάνει όλους τους κλάδους των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (βομβαρδιστικά και πυραύλους εδάφους)  σε διαφορετικά στάδια της επίθεσης, κάτι το οποίο θα αποτελεί μια μετάφραση σε στρατηγικό επίπεδο του τι συνέβη στη Συρία το Νοέμβριο του 2015. Δεν υπήρχε καμία πληροφορία ότι οι Ρώσοι είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια πολύπλευρη επίθεση υψηλής ακριβείας σε στόχους βρισκόμενοι σε απόσταση άνω των 2000 χιλιομέτρων. Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν ιδέα. Η ειρωνεία είναι ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ προσπαθούν μέσω της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν επιτυχώς μια επίθεση χωρίς δυνατότητα αντιποίνων στη Ρωσία αλλά τώρα φαίνεται ότι μια τέτοια επίθεση ενδέχεται να συμβεί αλλά η χώρα που θα την υποστεί και θα εξολοθρευθεί θα είναι οι ΗΠΑ. 

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του δυτικού συστήματος είναι το γεγονός ότι οι πολίτες υπόκεινται σε συνεχή πλύση εγκεφάλου με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αποδέχονται την ηθική ανωτερότητα και την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία ως δεδομένα, κάτι που έχει προκαλέσει την άνοδο της κυριαρχίας των συναισθηματικών αποκρίσεων και επιχειρημάτων και την υποβάθμιση των λογικών. Αυτή η αντίληψη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα επικείμενα καταστροφικά γεγονότα. Τουλάχιστον στην ΕΣΣΔ η σιωπηρή πλειοψηφία των ανθρώπων γνώριζαν καλά τα ψεύδη που συστηματικά τους τάιζαν. Μπορούμε να δούμε ότι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ περί κλοπής του 5G από τους Κινέζους ή της υπερηχητικής πυραυλικής τεχνολογίας από τους Ρώσους αποτελούν ενδείξεις μιας παρόμοιας ύβρεως με αυτή των σοβιετικών ηγετών. Την επόμενη δεκαετία θα γίνει εμφανές τοις πάσι ότι η Δύση υστερεί σε σχέση με το μπλοκ Ρωσίας-Κίνας και η δυσφορία ενδέχεται να μετατραπεί σε απελπισία. Ο πόλεμος μπορεί να θεωρηθεί μια γρήγορη και εύκολη λύση για την αποκατάσταση της παλιάς ηγεμονίας, κάτι το οποίο μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με μια κατάσταση σαν αυτή που αντιμετώπισε η Γαλλία το 1940. Τότε η Γαλλία δε διέθετε πυρηνικά όπλα προκειμένου να μεταβάλλει την ήττα σε νίκη. Η Δύση ενδεχομένως επιλέξει αυτή την προοπτική καθώς η δυσάρεστη προοπτική να μην λάβει χώρα η αναβίωση του μύθου του Άρη και της Αφροδίτης [σημ: με την Αφροδίτη, η οποία σαγήνευσε τον Άρη, να παίζει το ρόλο της Δύσης] αλλά ένα σενάριο όπου μια αισχρή τσούλα έχει βάλει την ουρά στα σκέλια και τρέχει τρομαγμένη να ξεφύγει από τον νταή που την κυνηγάει ανηλεώς ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει ξεκαρδιστεί να γελάει με τα τεκταινόμενα.  

Εάν δεν σημειωθεί κάποια δραματική αλλαγή ο κόσμος πρόκειται σύντομα να αντικρίσει τον πρώτο πυρηνικό πόλεμο. Η κατάρρευση του δυτικού μπλοκ μπορεί να επέλθει πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά τον πόλεμο. Δεν έχει σημασία. Ένας πυρηνικός πόλεμος συνεπάγεται δισεκατομμύρια απώλειες και η [πολιτικοοικονομική] κατάρρευση συνεπάγεται εκατοντάδες εκατομμυρίων θανάτους.  

Τούτη η ιστοσελίδα είναι μη κερδοσκοπική, έχει αναπτυχθεί στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, και προωθούμε τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες μας ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ χωρίς επιπλέον εξηγήσεις και/ή εγγυήσεις. Δεν συνδεόμαστε με καμία κυβέρνηση. Λάβετε υπόψη σας ότι η πρόγνωση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι αριθμών, είτε λανθασμένο είτε σωστό, το οποίο στηρίζεται κατά βάση σε κάποιες αξιωματικές υποθέσεις 

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι ο/οι δημιουργός/οι της ιστοσελίδας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δυτικόφιλοι ούτε προπαγανδιστές των διαδικασιών κοινωνικής αποσάθρωσης που υλοποιούνται στις δυτικές κοινωνίες (και στην Ελλάδα) με τη μαζική προώθηση της μετανάστευσης, της πολυπολιτισμικότητας και με τη νομιμοποίηση σχεδόν κάθε είδους ηθικής παρακμιακής συμπεριφοράς. Αντίθετα θεωρούν τις παραπάνω διαδικασίες προοίμια της ολοκληρωτικής κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης η οποία φαίνεται να θεωρείται μοιραία και προδιαγεγραμμένη και προκύπτουσα μέσα από τις κοινωνικοοικονομικές αντιφάσεις του δυτικού συστήματος και των επιλογών των διεφθαρμένων ελίτ. Σε όλα αυτά προστίθεται και η αυξανόμενη προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος θα επισφραγίσει την απόσυρση των δυτικών δυνάμεων από το παγκόσμιο ισοζύγιο ισχύος, με την Κίνα και Ρωσία να παίρνουν το άνω χέρι. Εν πάση περιπτώσει, η Δύση θεωρείται καταδικασμένη σε απίστευτη κοινωνικοοικονομική δυσχέρεια για το προβλεπόμενο μέλλον.  

Στα παραπάνω συμβάλλουν και οι συγκεκριμένες προβλέψεις της ιστοσελίδας οι οποίες στην επικαιροποιημένη τους μορφή (Σεπτέμβριος του 2020) φαντάζουν τρομακτικές. Ας δούμε προς το παρόν τις 20 ισχυρότερες οικονομικά χώρες του κόσμου για το 2019: 

Η πρώτη στήλη είναι ο πληθυσμός (σε εκατομμύρια) της κάθε χώρας. Η δεύτερη στήλη είναι το πραγματικό ΑΕΠ (PPP επί τον πληθυσμό της κάθε χώρας – το PPP ή purchasing power parity είναι η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης σε κάθε χώρα με βάση την αγοραστική αξία του εθνικού νομίσματος) σε δισεκατομμύρια δολάρια. Η τρίτη στήλη είναι το ΑΕΠ σε δισεκατομμύρια δολάρια, η τέταρτη στήλη είναι οι αμυντικές δαπάνες (πάλι σε δισεκατομμύρια δολάρια) και η τέταρτη το PPP κάθε χώρας (σε δολάρια) 

Βλέπουμε ότι ανάμεσα στις 20 ισχυρότερες οικονομικά χώρες του πλανήτη συμπεριλαμβάνονται 8 δυτικά κράτη, εκ των οποίων τα 4 βρίσκονται στις πρώτες 10 θέσεις. Η Κίνα ακόμα και σήμερα έχει το μεγαλύτερο πραγματικό ΑΕΠ, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι οικονομικά πανίσχυρες. Σε όλες τις χώρες τις παραπάνω λίστας το πραγματικό ΑΕΠ υπερβαίνει τα 1 τρις δολάρια.  

Πάμε να δούμε τώρα την πρόβλεψη για το 2025: 

Και πάλι η πρώτη στήλη αναφέρεται στο πληθυσμό, η δεύτερη στο πραγματικό ΑΕΠ (σε δισεκατομμύρια δολάρια), παραλείπεται όμως η αναφορά στο ΑΕΠ και έτσι η τρίτη στήλη αναφέρεται στις αμυντικές δαπάνες (σε δισεκατομμύρια δολάρια) και η τελευταία στο PPP κάθε χώρας (σε δολάρια). 

Είναι προφανές ότι η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά καθώς τώρα στις είκοσι οικονομικά ισχυρότερες χώρες της υφηλίου συμμετέχουν μόνο 3 δυτικές χώρες με τις Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδάς, Γαλλία κλπ να έχουν εκτοπιστεί. Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της υφηλίου οικονομικά και στρατιωτικά με τη Ρωσία να ακολουθεί, δίχως ωστόσο να έχει αποφύγει μικρές απώλειες από τον πυρηνικό πόλεμο. Στις 20 πρώτες θέσεις έχουν εισβάλλει χώρες του θεωρούμενου τρίτου κόσμου όπως η Αίγυπτος, η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες, η Κολομβία και το Ιράν, το οποίο είναι από τους μεγάλους κερδισμένους του πολέμου έχοντας υποστεί ελάχιστες δημογραφικές απώλειες και εμφανίζοντας οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 14%.  

Όσες δυτικές χώρες παραμένουν στη λίστα έχουν υποστεί καθίζηση οικονομική και δημογραφική. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 99 εκατομμυρίων, έχουν χάσει δηλαδή το 70% του πληθυσμού του 2019. Επίσης έχουν απολέσει το 91% της οικονομίας τους και έχει μειωθεί το 96% των στρατιωτικών δαπανών τους. Παρόμοια και χειρότερη είναι η μοίρα της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας.  

Για τη Γερμανία η εικόνα είναι η εξής: 

Η Γερμανία έχει απολέσει το 65% του πληθυσμού της, το 90% της οικονομίας της και το 95% των αμυντικών δαπανών της. Επίσης από την 5η θέση έχει πέσει στην 33η και έχει ξεπεραστεί από πλειάδα κρατών της Ασίας και της Αφρικής, όπως το Ιράν, η Ταϊλάνδη, το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, το Βιετνάμ κλπ.  

Για τη Γαλλία τα πράγματα έχουν κάπως έτσι: 

Η Γαλλία έχει χάσει το 42% του πληθυσμού της, το 74% της οικονομίας της και το 80% των αμυντικών της δαπανών. Από την 9η θέση έχει πέσει στην 22η, όχι τόσο άσχημα όσο η Γερμανία. Πιθανόν η σχετικά καλή επίδοση της Γαλλίας ίσως να αποδίδεται στις διαχρονικές τάσεις ανεξαρτησίας της από το δυτικό μπλοκ οι οποίες μπορεί να τη βοηθήσουν να αποφύγει ακόμα χειρότερες καταστάσεις.  

Για το Ηνωμένο Βασίλειο τέλος η εικόνα είναι αποκαρδιωτική: 

Η «δολοπλόκα Αλβιώνα» χάνει το 78% του πληθυσμού της το 95% της οικονομίας της, και το 98% των αμυντικών της εξοπλισμών. Από τη 10η θέση έχει καταβαραθρωθεί στην 62η. Είναι μια σκιά του παρελθοντικού εαυτού της, μια ξεκάθαρα τριτοκοσμική χώρα όπου η φτώχια η μιζέρια και η δυστυχία επικρατούν. 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το να δει κανείς ποιες χώρες ακολουθούν αμέσως μετά το Ηνωμένο Βασίλειο: 

Η Ελλαδίτσα μας λοιπόν μετά την τεκτονική γεωπολιτική καταστροφή που ο ιστότοπος προφητεύει έχει πέσει στα μαλακά από την 57η στην 63η θέση, έχει χάσει «μόλις» το 19% του πληθυσμού της και το 52% της οικονομίας της βρισκόμενη στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τη Βουλγαρία, η οποία ωστόσο έχει πολύ μικρότερες απώλειες, μόλις το 13% του πληθυσμού και το 16% της οικονομίας (κάτι το οποίο η Ελλάδα από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας μέχρι σήμερα έχει ήδη υποστεί).  

Γενικά, για την Ελλάδα, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο όμως σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερο από αυτό που περιμένει τις χώρες της δύσης και συγκεκριμένα τον πυρήνα ισχύος της αγγλοεβραϊκής ελίτ του χρήματος (Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ).  

Η Τουρκία από την άλλη φαίνεται να τη σκαπουλάρει σημαντικά, τουλάχιστον από τον πυρηνικό πόλεμο εμφανίζοντας πτώση μόλις 13% στον πληθυσμό της, 60% στην οικονομία της και 30% στις αμυντικές της δαπάνες και εξακολουθεί να διατηρείται εντός των 20 ισχυρότερων χωρών της υφηλίου. Η συγκεκριμένη αυτή πρόβλεψη θεωρώ ότι είναι δύσκολη έως αδύνατη να επαληθευθεί εάν όντως στο άμεσο μέλλον σημειωθεί πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δεδομένης της ένταξης της Τουρκίας στους δυτικούς αμυντικούς θεσμούς, της εγγύτητάς της προς τη Ρωσία και της ευρύτερης γεωστρατηγικής της αξίας. Το σενάριο η Τουρκία να αποφύγει τα χειρότερα μπορεί να επαληθευθεί μόνο εάν πραγματοποιήσει έναν τεκτονικό στρατηγικό αναπροσανατολισμό, εκφεύγοντας των δυτικών συμμαχιών σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο και εισχωρώντας στους αντίστοιχους ευρασιατικούς (οι οποίοι εμφανίζουν πολύ μικρότερη συνεκτικότητα και ομοιογένεια από τους δυτικούς). Η συγκεκριμένη επιδίωξη πιθανώς εκφράζει ένα σημαντικό μέρος του τουρκικού εξουσιαστικού μηχανισμού, ιδιαίτερα στο στράτευμα και στους Ευρασιανιστές προς ώρας συμμάχους του Ερντογάν αλλά θεωρώ ότι ο ατλαντικός παράγοντας πολύ δύσκολα θα ανεχτεί μια τέτοια αλλαγή στρατοπέδου, με ή χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία.  

Από τα όσα παρατέθηκαν παραπάνω σχετικά με την ανάλυση των προβλέψεων της ιστοσελίδας αλλά και όσα αναφέρονται στην ίδια την ιστοσελίδα σχετικά με την αιτιολόγηση της πρόγνωσης καταλαβαίνουμε ότι οι δημιουργοί του deagel.com προφητεύουν έναν κόσμο όπου ο δυτικός πόλος ισχύος, το δυτικό οικονομικό σύστημα, με πυλώνες τις μεγάλες τράπεζες και τους γίγαντες υψηλής τεχνολογίας έχει καταρρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά χάνοντας κάθε δυνατότητα να μπορεί να επηρεάσει τα τεκταινόμενα σε παγκόσμιο επίπεδο και να χαράσσει ανεξάρτητη διεθνή πολιτική, πόσο μάλλον να διαμορφώνει μια ελεγχόμενη από αυτό Νέα Τάξη Πραγμάτων, στην οποία Κίνα και Ρωσία συμμετέχουν ως πιστοί εταίροι, αν όχι υπόδουλοι βάσσαλοι 

Σε αντίθεση με την άποψη ότι η κατάρρευση των δυτικών κοινωνιών είναι προγραμματισμένη και επιδιωκόμενη εγώ πιστεύω ότι η αθρόα εισροή μεταναστών και ο εκτροχιασμός των ηθών που συντελούνται στις δυτικές κοινωνίες και στη χώρα μας δεν έχουν στόχο την κατάρρευση αλλά την ανοικοδόμηση τους σε στενά απολυταρχικά ολοκληρωτικά πρότυπα. Συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου τύπου τεχνολογικής φεουδαρχίας όπου θα επικρατεί μεν ευρεία φτωχοποίηση των μαζών και θα κυριαρχεί ενδεχομένως πολιτισμικά το Ισλάμ (το οποίο όπως έχει διατυπώσει ο καθηγητής Ι. Μάζης είναι εξαιρετικά βολικό για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία συνθηκών ολοκληρωτισμού και εξόντωσης της αυτόνομης προσωπικότητας) αλλά οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και τα κράτη που εξουσιάζουν θα διατηρούν την ισχύ τους σε ένα ενδεχομένως πολυπολικό μεν αλλά ελεγχόμενο σύστημα, προκειμένου να επικρατεί παγκοσμίως αυτό που ο Κίσσινγκερ ονομάζει «παγκόσμια τάξη» (world order). Η οικονομική και στρατιωτική κατάρρευση των ΗΠΑ και της υπόλοιπης δύσης δε θεωρώ ότι συμφέρει  την ατλαντική ελίτ τη δεδομένη στιγμή και ούτε επιδιώκεται, καθώς πανίσχυροι παίκτες όπως η Ρωσία και η Κίνα αλλά και μικρότεροι όπως το Ιράν και η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός άμεσου ελέγχου (ειδικά η Ρωσία).  

Επομένως, η ιστοσελίδα δε θεωρώ ότι προπαγανδίζει κρυμμένα σχέδια περί δημογραφικής αλλοίωσης και κοινωνικοοικονομικής αποσάθρωσης. Αντιθέτως, προφητεύει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο του οποίου οι βασικές παράμετροι θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό ρήσεις Αγίων γερόντων της Εκκλησίας μας («Η Αμερική θα γίνει… μερική» κλπ) οι οποίες έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί εκτενώς αλλού. Ο κόσμος το 2025 για την ιστοσελίδα κινείται αρκετά κοντά στο πλαίσιο των δικών μας προφητειών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι έχει πιάσει όλες τις παραμέτρους σωστά, καθώς οι προβλέψεις σε μεγάλο βαθμό βασίζονται σε ένα απλοϊκό σενάριο, αυτό μιας ξαφνικής ολομέτωπης ισχυρής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Δύσης, στα πρότυπα του blitzkrieg του γερμανικού στρατού επί γαλλικού εδάφους το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στην πραγματικότητα η πλανητική σύγκρουση μπορεί να λάβει πιο σύνθετη μορφή και να εμπλέξει πολύ περισσότερες χώρες σε πολλά διαφορετικά «θέατρα» πολέμου, στη Μέση Ανατολή (Ιράν, Ιράκ Συρία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία) στην ανατολική Ασία (Πακιστάν, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα) κλπ.  

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα τελευταία 200 χρόνια έχουν αποδείξει ότι η Ρωμιοσύνη δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να εξαπλώσει το πολιτιστικό της μεγαλείο όσο διαρκεί η παγκόσμια πολιτισμική ηγεμονία της δύσεως  και ειδικά η κυριαρχία των δυτικών αντίχριστων ελίτ στο πλανητικό ισοζύγιο ισχύος. Η Ελλάδα πολύ απλά, – και η Ρωσία, τουλάχιστον εν μέρει – όπως η μακρά ιστορία της αποδεικνύει, είναι ασύμβατη με τη βαρβαρότητα που πασχίζει να επιβληθεί στην υπόλοιπη υφήλιο. Μια ισχυρή γεωπολιτικά και οικονομικά Ελλάδα είναι ανάθεμα για τους ισχυρούς της γης, καθώς η οικονομική ισχύς συνεπάγεται γεωπολιτική επιρροή και η γεωπολιτική επιρροή συνεπάγεται πολιτισμική επίδραση η οποία μπορεί να λάβει εύκολα παγκόσμιες διαστάσεις και να δράσει ανασταλτικά για τα σχέδια ολοκληρωτικής υποδούλωσης των λαών κάτω από την μπότα του ιμπεριαλισμού και της τεχνολογικής φεουδαρχίας.  

Θεωρώ ότι ο πράγματι σπουδαίος δυτικός πολιτισμός εξάντλησε τις δυνατότητές του τον τελευταίο αιώνα και προσέφερε εργαλεία στους πολιτισμούς του μέλλοντος – και στη Ρωμιοσύνη ειδικά – τα οποία η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει για να επεκτείνει τη λατρεία του Θεού του Ζώντος στην υπόλοιπη υφήλιο. Πια το σώμα της Δύσης έχει σαπίσει και κατατρώγεται από άπληστα για αίμα και πρωτεΐνες κουνούπια. Η δυτική κουλτούρα έχει σβήσει. Η Δύση πρέπει  να φύγει. Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε αυτό να μη γίνει μέσω πολέμων αλλά ας προκύψει οργανικά μέσα από τις αντιφάσεις του ίδιου του συστήματος ή αναίμακτα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που σημειώθηκε στο σοβιετικό μπλοκ πριν 30 χρόνια, αν και η διάψευσή μας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή

Κυλιόμενος Λίθος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr