ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 25 Μαρ 2020 - 21:21
Loading...

Πέρασαν σχεδόν 14 χρόνια που ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης πέθανε εν ώρα καθήκοντος. Ήταν στις 23 Μαΐου 2006,και ήταν μόλις 36 χρονών. Νιώθω την ανάγκη να γράψω και εγώ λίγα λόγια για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Ηλιάκη. Το θεωρώ υποχρέωση μου να γράψω ξανά έστω και λίγα λόγια γι αυτό τον λεβέντη που πέθανε εν ώρα καθήκοντος.

Στην αρχαία Σπάρτη οι πολεμιστές δεν ρωτούσαν πόσοι είναι οι εχθροί , ούτε πόση στρατιωτική δύναμη έχουν. Αλλά μόνον πού είναι οι εχθροί. Και προς τα εκεί ορμούσαν. Το ίδιο έπραξες και εσύ, Κωνσταντίνε και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθες αντιμέτωπος με τους Τούρκους πιλότους σε αερομαχίες.

Όταν πήγες στη Σχολή Ικάρων , μεταξύ άλλων από την πρώτη στιγμή έμαθες ότι υπάρχει και η πιθανότητα εν καιρώ ειρήνης να μην επιστρέψεις πίσω στην οικογένειά σου που τόσον αγαπούσες. Γιατί η Τουρκία πάντα παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας το έχει κάνει κανόνα εδώ και χρόνια. Και όχι μόνον αυτό…

Και εκείνη την ήμερα όπως αποδείχτηκε δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη αναχαίτιση. Ένας Τούρκος πιλότος έκανε επιθετικούς και επικίνδυνους χειρισμούς που προκάλεσαν μια πραγματική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο. Το αποτέλεσμα αυτών των επιθετικών χειρισμών, ήταν ο διεμβολισμός του αεροσκάφους του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Δυστυχώς , δεν θα είσαι ο τελευταίος που πέθανες εν ώρα καθήκοντος, εν καιρώ ειρήνης. Κάποιος άλλος ή κάποιοι άλλοι, είχαν και θα έχουν σειρά. Η Τουρκία καθημερινά σχεδόν προκαλεί με τις αερομαχίες στο Αιγαίο όπως επίσης έχει παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και φυσικά στην Ελληνική. Οι Τούρκοι θα προκαλέσουν για να γίνει το Θερμό επεισόδιο. Θέλουν να δοκιμάσουν και τις αντοχές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κάποιοι πολιτικοί θα πουν ότι ο Ερντογάν το κάνει για εσωτερική κατανάλωση λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη χώρα του. Κάποιοι άλλοι πολιτικοί θα πουν χάσαμε ακόμα ένα «δέντρο» και τι έγινε; Όμως ακόμα έχουμε το «δάσος». Κάποιοι άλλοι πολιτικοί θα πουν ένας πόλεμος θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στην Ελλάδα, όσον αφορά σε νεκρούς τραυματίες στον άμαχο πληθυσμό. Επίσης για την κατάρρευση της οικονομίας και γενικά θα οδηγήσει πίσω την Ελλάδα 50 χρόνια τουλάχιστον. Κάποιοι άλλοι πολιτικοί θα πουν να πάει η Ελλάδα και η Τουρκία σε διαιτησία στη ΧΑΓΗ με την ελπίδα ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει ότι έχουμε εμείς δίκαιο και άδικο η Τουρκία. Κάποιοι πολιτικοί θα πουν ότι η Τουρκία θα αλλάξει νοοτροπία , όταν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει ποτέ ..

Σε κάθε νέο πολεμικό επεισόδιο που θα προκαλούν οι Τούρκοι εάν κερδίσουν θα πανηγυρίζουν. Αυτό θα έχει και συνέπειες στο ηθικό του Στρατού και του Ελληνικού λαού. Ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες ; είτε έχει δίκιο είτε άδικο θα τις πληρώσει ο πιο αδύνατος ανάλογος αξιωματικός ή Πολιτικός. και χωρίς αμφιβολία η οικογένεια ή οι οικογένειες των νεκρών από το επεισόδιο που προκάλεσαν οι Τούρκοι.

Ελπίζω , «Κωνσταντίνε και κάθε Πατριώτη που άδικα πέθανες εν ώρα Καθήκοντος» το παράδειγμα σας να προβληματίσει την Ελληνική γνώμη για να «ξυπνήσει » για να λάβει τα μέτρα της. Επίσης να ξυπνήσουν αυτοί του νομίζουν ότι όλα είναι «μέλι γάλα» με τους Τούρκους. Είμαι σίγουρος ότι στους ανθέλληνες πολιτικούς δεν «ιδρώνει το αυτί τους για αυτή την κατάσταση που υπάρχει».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καλύτερο μνημόσυνό προς στους Ήρωες που πέθαναν για να υπάρχει ακόμα Ελευθερία είναι να υπάρχει ενότητα στο λαό. Να είναι πανέτοιμες οι Ένοπλες δυνάμεις όταν χρειαστεί να επιτελέσουν την Αποστολή τους! Να μην ξεχνούν την Ιστορία τις Ρίζες τους…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες πιλότοι εδώ και χρόνια είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως. Να μην το ξεχνάνε ποτέ οι Φίλοι και οι εχθροί της Ελλάδας.

Ακόμα ένας Ήρωας πρόσφερε την ίδια την Ζώη του στην ώρα του καθήκοντός του …

Σήμερα 25η Μαρτίου, ημέρα μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες του 1821. Σήμερα γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Βοήθειά μας !

Χρόνια Πολλά στον Ελληνισμό !

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter