ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 27 Μαρ 2021 - 19:41
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Συμπληρώθηκαν φέτος ήδη Διακόσια ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την Ελευθερία του Έθνους από τη σκλαβιά από τον Τούρκικο Ζυγό. Εκτός από τα πανηγύρια που είδαμε από μέρους της πολιτικής ηγεσίας, τα διάφορα συνθήματα που ακούσαμε από τους ανθέλληνες πολιτικούς, δυστυχώς δεν επετράπη στον απλό λαό να δώσει το παρόν του στη στρατιωτική παρέλαση και να γιορτάσει αυτή την επέτειο όπως αρμόζεται. Η κοινή γνώμη διερωτάται, τι ανεξαρτησία έχουμε όταν δεν μπορεί να συμμετέχει ο απλός λαός στους θρησκευτικούς και στρατιωτικούς εορτασμούς τέτοιων επετείων· Τι ανεξαρτησία έχουμε όταν δεν επιτρέπεται στους πιστούς ο εκκλησιασμός· Τι ανεξαρτησία έχουμε όταν διά νόμου και για το δήθεν καλό μας επιβάλλεται και διατάσσεται το φίμωτρο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε και να διαγράφουμε την αληθινή Ιστορία. Είναι γνωστό ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Και τότε ο εχθρός ήταν η Τουρκία και οι σύμμαχοι της, και τώρα απειλείται η εθνική κυριαρχία του Ελληνισμού από την Τουρκία και τους συμμάχους της και φυσικά από τους ανθέλληνες πολιτικούς που υπερασπίζουν τα Τουρκικά συμφέροντα.

Η Ιστορία κατέγραψε τα γεγονότα· ποιοι είναι οι αληθινοί Ήρωες του αγώνα! ποιοι πρόσφεραν, ποιοι θυσιάστηκαν στις σκληρές μάχες του αγώνα για τις αρχές και τα ιδανικά, ποιοι πέθαναν υπέρ Πίστεως και Πατρίδας! ποιοι κέρδισαν Εξουσία και δόξα χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στον αγώνα, ποιοι ήταν οι προδότες του Έθνους… ποιοι οι πρωτεργάτες για τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων, για τους εμφύλιους πολέμους στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, ποιοι έκαναν πολύ κακή διαχείριση του δανείου που πήρε ο Ελληνισμός για να αγοράσει όπλα για να πολεμά τους Τούρκους. Επίσης η Ιστορία μας έμαθε για την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας προς τον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης για την Ελευθερία της Πατρίδας. Αυτό δεν αρέσει σε μερικούς κύκλους και το πολεμούν. Βλέπουμε εδώ και καιρό την παθητική στάση από την Ιεραρχία της Εκκλησίας να μην διακατέχεται από αγωνιστικότητα και θέληση για να προστατεύει τους πιστούς σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Ακούμε από επίσημα χείλη πολιτικών να έχουν την άποψη και να θέλουν να την επιβάλουν συγκρίνοντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την εκστρατεία του εμβολιασμού… εάν είναι δυνατόν.

Πόσο ιστορικά, αληθινά και διαχρονικά είναι τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: « Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά (οι Ευρωπαίοι) πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει πάντα και μαγιά». Από τα σπλάχνα, από τη μαγιά των Ελλήνων από την ψυχή και την καρδιά τους ακούγεται: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας για τους προγόνους μας, για τους αγώνες που έκαναν για τη λευτεριά της Πατρίδας μας, για τη Θρησκεία μας. Είμαι περήφανος για την πολιτισμική κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοι μας σε όλο τον κόσμο, για την Ελληνική γλώσσα, για τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό όπως επίσης και για τους Αγίους μας και τους προσευχόμενους μοναχούς μας στο Άγιο Όρος».

Να μην ξεχνά η ανθρωπότητα ότι είναι η Ελλάδα που καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1896 η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες με τη συμμετοχή 14 Χωρών. Στην τελετή έναρξης, στις 6 Απριλίου ακούστηκε ο νέος Ολυμπιακός Ύμνος. Μερικοί στίχοι του Ύμνου είναι: «Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ΄ αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα, στη δόξα της δικής σου γης και τ΄ ουρανού.»

Χρόνια πολλά στο βασανισμένο Ελληνισμό και είθε να μας αξιώσει ο Αληθινός Θεός να ζήσουμε σύντομα τη Λευτεριά της Τουρκοπατημένης Πατρίδας μας. Είθε σύντομα η Πρωτεύουσα όλου του Ελληνισμού θα ξαναγίνει η Κωνσταντινούπολη. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο ακόμα για να έρθει αυτή η ώρα, όμως πλησιάζει και με τη βοήθεια του Θεού θα έρθει σύντομα.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…