ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 2 Απρ 2023 - 19:09
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Η ανθρωπότητα έζησε τη φάση του κορωνοϊού που άρχισε από το 2019. Δυστυχώς ο κορωνοϊός έφερε μαζί του και τα δικτατορικά μέτρα. Μέτρα που επέβαλαν αρκετές κυβερνήσεις μαζί και τον εξαναγκασμό για τον εμβολιασμό των ανθρώπων για το δήθεν καλό του πληθυσμού. Οι “ειδικοί” νύχτα μέρα καθοδηγούσαν τους ανθρώπους να κάνουν τα “ειδικά εμβόλια” για να σώζουν τη ζωή τους. Με τον ερχομό του κορωνοϊού η ανθρωπότητα άρχισε να ζει τις απότομες αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα και υπηρεσίες και φυσικά τις ελλείψεις αρκετών προϊόντων.

Μετά ακολούθησε ο πόλεμος Ουκρανίας Ρωσίας, ένας πόλεμος που ήταν προγραμματισμένος να γίνει από καιρό. Ένας πόλεμος που έχει ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα και προπαντός για το φτωχό πληθυσμό. Ζούμε δραματικές στιγμές και ακόμα αρκετός κόσμος “κοιμάται” και τους αρέσει να “κοιμούνται”. Δεν θέλουν και δεν τους βολεύει να φύγουν από την καθημερινότητα τους. Θέλουν να ζουν στον ψεύτικο κόσμο τους.

Βήμα προς βήμα εδώ και καιρό η ανθρωπότητα οδηγείται ξανά σε ένα οδυνηρό και σκληρό κραχ. Το κραχ έρχεται σύντομα με ολέθριες συνέπειες. Η αξία του δολαρίου και του ευρώ θα χάσουν από την ισοτιμία τους. Προπαντός θα χάσουν από την αγοραστική αξία τους. Βλέπουμε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. μικρές και μεγάλες Τράπεζες να είναι σε μεγάλο κίνδυνο για πτώχευση. Βλέπουν οι επενδυτές τις μετοχές τους στα χρηματιστήρια να χάνουν από την αξία τους. Βιώνουν δραματικές στιγμές χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Ήδη ορισμένες χώρες σταμάτησαν τις συναλλαγές τους με το δολάριο. Δυστυχώς οι άνθρωποι αντί να επενδύουν στην ανθρωπιά επενδύουν στα χρήματα γιατί νομίζουν ότι με το χρήμα έχουν τη δύναμη, την εξουσία. Γιατί νομίζουν ότι έτσι θα κάνουν όλα τα όνειρα τους αληθινά. Με το χρήμα νιώθουν περηφάνια, γιατί με αυτό έχουν την εντύπωση ότι θα ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με αυτούς που δεν έχουν το χρήμα. Αισθάνονται ότι όσοι έχουν το χρήμα έχουν χαρά και ευτυχία στη ζωή τους.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ο γνωστός τραγουδιστής και άνθρωπος επισήμανε ξεκάθαρα ότι το χρήμα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός για τους ανθρώπους. Είπε μεταξύ άλλων με απλά λόγια: “Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Μιλούν άπταιστα τα χειρότερα Αγγλικά (αυτά της δουλειάς) και άθλια τα καλύτερα Ελληνικά (τα Κυπριακά). Όταν τα χρήματα λείψουν από που θα κρατηθούν;

Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία. Ξεχάσαμε ποια είναι τα βασικά συστατικά της ύπαρξής μας, ως ατόμων και ως κοινωνίας, αντικαθιστώντας τα με ότι μάς γυάλισε στη βιτρίνα. Γίναμε ότι μας έπεισε ο διαφημιστής, η τηλεόραση ή το περιοδικό να γίνουμε”.

Όταν ακολουθήσει το κραχ θα δούμε και θα βιώσουμε έκτος από τη φτώχια, την πείνα, αρκετούς που είχαν περιουσία να παθαίνουν ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη, να παθαίνουν σοκ, να χάνουν την υπομονή τους να είναι με τα νεύρα, να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, να παθαίνουν εμφράγματα. Να νιώθουν ότι δεν έχει νόημα η ζωή τους πια.

Ζούμε σε μια ζούγκλα εδώ και χρόνια σε ένα σάπιο σύστημα που οι περισσότεροι άνθρωποι υπηρετούν το χρήμα και όχι το χρήμα να υπηρετεί τον ίδιο τον άνθρωπο. Κανένας δεν έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΣ γιατί έχει το χρήμα μόνον να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό …

Να μην ξεχνάμε τα λόγια:” Μην πλουτίζετε με θησαυρούς (χρήματα και ακίνητη περιουσία) πάνω στη γη, όπου ο σκόρος και η σκουριά τους αφανίζουν και όπου οι κλέφτες σκάβουν και τους κλέβουν. Εσείς να πλουτίζετε με ουράνιους θησαυρούς (που είναι οι αρετές και τα άγια έργα), όπου ούτε ο σκόρος, ούτε η σκουριά τους αφανίζουν και όπου ούτε οι κλέφτες μπορούν να διαρρήξουν, για να τους κλέψουν.” (Κατά Ματθαίον 6, 19-20)

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». 33ος ψαλμός του Δαυίδ.

Θα ξαναζήσει σύντομα η ανθρωπότητα ένα μεγάλο κραχ με πολλές οδυνηρές συνέπειες…

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr