ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΧΙ ! ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΟΧΙ ! ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 25 Οκτ 2020 - 11:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Εν ονόματι του κορονοϊού στα μέτρα τα προληπτικά που εφαρμόζει η Πολιτεία εδόθησαν διαταγές και οδηγίες μεταξύ άλλων να μην γίνει η καθιερωμένη στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και φυσικά και οι μαθητικές. Είναι φυσικό να κυριαρχούν συναισθήματα απογοήτευσης και ένα μεγάλο γιατί… Ο κόσμος το έχει ανάγκη ως ένδειξη Τιμής να γίνονται οι στρατιωτικές Παρελάσεις. Σίγουρα οι Ελληνικές δυνάμεις δεν έχουν αυτοσκοπό την επίδειξη δύναμης στη Στρατιωτική Παρέλαση, άλλωστε το ξέρουν και φίλοι και εχθροί ότι όσοι τολμήσουν να επιτεθούν στην Ελλάδα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα… Οι σκοποί των παρελάσεων είναι να τιμήσουμε την επέτειο του ΟΧΙ, να τιμήσουμε τους Ήρωες του 1940, να τιμήσουμε τους αγωνιστές του ανταρτοπόλεμου αποτίνοντας φόρο Τιμής σε αυτούς που πέθαναν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας που ήταν χιλιάδες, στους αιχμαλώτους, τους τραυματίες, στα ορφανά του Πολέμου.

Φέτος λόγω της ακύρωσης της Παρέλασης δεν θα ακούσουμε μεταξύ άλλων από τα χείλη του Επισμηναγού «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς της!», επίσης δεν θα ακούσουμε από τα χείλη των στρατιωτών «η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελληνική!» Δεν θα ακούσουμε τα «Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

Είναι κρίμα και άδικο και έγκλημα που ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις σίγουρα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως πιο σύγχρονα άρματα, αεροσκάφη, περισσότερα ανταλλακτικά για τα πολεμικά αεροσκάφη και πολλά άλλα, ξοδεύεται ένα μέρος των χρημάτων που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα σε προμήθειες και σε μίζες. Και μιλάμε για πολλά χρήματα, για υπέρογκα πόσα, για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αρκετά χρήματα που έδινε ο κόσμος από τις φορολογίες, από το υστέρημα του, δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. Δεν είδαμε όλους τους ένοχους στις φυλακές, δεν είδαμε τους προδότες γιατί σίγουρα είναι προδότες αυτοί που για το χρήμα άφησαν την άμυνα της Πατρίδας τους χωρίς τον κατάλληλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Είδαμε τους πολιτικούς για χάριν των ψήφων να μειώνουν επικίνδυνα τη στρατιωτική θητεία. Είδαμε αξιόλογους αξιωματικούς να ζητούν από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις για την ανανέωση των οπλικών συστημάτων. Δυστυχώς δεν έπραξαν το αυτονόητο οι Πολιτικοί αφού επικαλούνται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός, την Τρόικα και ότι η Τουρκία θα αλλάξει τακτική απέναντι στο Ελληνισμό.

Στο σήμερα του 2020 σχεδόν είμαστε στα πρόθυρα ενός νέου πολέμου μεταξύ του Ελληνισμού και της Τουρκίας, αφού οι γείτονες απαιτούν και διεκδικούν και άλλη γη και θάλασσα από τον Ελληνισμό επιδιώκοντας την ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελληνική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να αποφύγει τον πόλεμο με νέες υποχωρήσεις, με νέους συμβιβασμούς. Το σίγουρο είναι ότι κανένας σώφρων δεν θέλει τον πόλεμο και έτσι πρέπει να είναι. Όμως οι Τούρκοι μας το είπαν ξεκάθαρα ότι πλησιάζει και η σειρά της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την Πανίσχυρη Τουρκία.

Ο Ελληνισμός είναι αντιμέτωπος ξανά με την Ιστορία· μια Ιστορία που επαναλαμβάνεται και σίγουρα το μεγάλο ΟΧΙ δεν θα το πουν οι μικροί πολιτικοί του Ελληνισμού που καλά την έχουν… θα το πουν ξανά με το χαμόγελο στα χείλη ο απλός λαός· ΟΧΙ! Μια μικρή λέξη μόνο με τρία γράμματα. Ξανά ΟΧΙ στον εχθρό. Πέρασαν 80 χρόνια από την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ του 1940. Ο Ελληνισμός είναι Υπερήφανος και θα παραμείνει Υπερήφανος για τους προγόνους, του και για την ίδια του την Πατρίδα.

Όπως τότε που η Παναγία μας προστάτεψε, βοήθησε και καθοδήγησε τον Ελληνικό στρατό στη Νίκη του 1940! έτσι και τώρα όταν έρθει η ώρα του κινδύνου, η Παναγία μας θα μας καθοδηγήσει και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις οποιαδήποτε δύσκολες καταστάσεις.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…