ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 28 Νοέ 2020 - 19:33
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πλησιάζει ακόμα μια χρονιά προς το τέλος της, μια χρονιά που ήταν και είναι πολύ δύσκολη για την ανθρωπότητα. Μια χρονιά πολύ διαφορετική από τις άλλες, μια χρονιά που ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού. Σε λίγες μέρες έρχεται η αγαπημένη γιορτή όλων, ειδικά των παιδιών, τα Χριστούγεννα, τα οποία φέτος θα είναι σίγουρα δυστυχώς διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές.

Άκουσα εδώ και μέρες μικρά παιδιά να ρωτούν τους γονείς τους εάν φέτος θα έρθει ο Άγιος Βασίλης, «μαμά, μπαμπά θα έρθει φέτος ο Άγιος Βασίλης για να μας φέρει δώρο; Είδαμε τον Άγιο Βασίλη στην τηλεόραση με μάσκα. Πώς γίνεται ο Άγιος Βασίλης να φορεί μάσκα αφού είναι Άγιος;» επίσης άκουσα μικρά παιδιά να λένε ότι ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να κάνει το θαύμα του να φύγει ο κακός ιός και να ζήσουμε μικροί και μεγάλοι τη γιορτή των Χριστουγέννων όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είδαμε παιδιά και φέτος να ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να έχει ένα πιάτο φαγητό η οικογένεια τους…

Στο παρελθόν ο κόσμος πήγαινε σε διάφορες γιορτινές εκδηλώσεις, σε σχολικές Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Πήγαινε να παρακολουθήσει τα παιδιά που έλεγαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να ακούσει τα κάλαντα των Χριστουγέννων και να μπει στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Αν είχε την οικονομική ευχέρεια πήγαινε να αγοράσει δώρα για μικρούς και μεγάλους· τα παιχνίδια που θα έκαναν πολλά παιδιά χαρούμενα. Οι άνθρωποι πάντα με χαμόγελο τριγύριζαν στα καταστήματα είτε για να χαζέψουν τις στολισμένες βιτρίνες, είτε για να αγοράσουν δώρα, ρούχα και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν με άφθονη χαρά και αισιοδοξία για τις γιορτινές μέρες. Διοργανώνονταν ακόμα και εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα Χριστούγεννα είναι συνήθως οικογενειακές γιορτές, γιορτές αγάπης που δυστυχώς φέτος λόγω του κορωνοϊού επέβαλαν απαγορευτικά μέτρα ούτως ώστε να μην επιτρέπεται να γίνουν μεταξύ άλλων οι Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς νομίζαμε και νομίζουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνον δώρα, ανταλλαγές ευχών μεταξύ των ανθρώπων, αρκετά γιορτινά τραπέζια με αρκετό φαγητό, διασκέδαση, ευκαιρία για όσους έχουν την οικονομική άνεση για ταξίδια και διακοπές. Όμως δεν είναι αυτό το αληθινό νόημα και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις σπουδαιότερες Χριστιανικές γιορτές. Είναι η Γέννηση του Θεανθρώπου που ήρθε στη γη με αγάπη για να μας σώσει. Με τη γέννηση του Χριστού επήλθε η ύψωση και η Θέωση του ανθρώπου. Έλαβε σάρκα όμοια με τη δική μας για να υψωθούμε εμείς και να ανταμειφθούμε από τη δόξα του. Όπως λέει και το Σύμβολο της Πίστεως: «Τὸν δι’ ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα». Η γέννηση του Ιησού Χριστού ήταν η αρχή μιας σειράς σπουδαίων γεγονότων. Δίδαξε τους ανθρώπους, έκανε θαύματα, σταυρώθηκε «επί

Ποντίου Πιλάτου» και αναστήθηκε «την Τρίτη Ημέρα». Θυσιάστηκε για τα πλάσματά του. Νίκησε το θάνατο. Μας άνοιξε το δρόμο της ευτυχίας και της χαράς, το δρόμο για τον Παράδεισο. Μας δίδαξε ότι όλη η ζωή μας ανήκει στο Θεό και μας πρόσφερε την αιωνιότητα της ψυχής μας, την Ανάσταση!

Ερχόμαστε σήμερα στο 2020 που ήρθαν τα πάνω κάτω· που έχει αυξηθεί η ανεργία, που έχει αυξηθεί η κατάθλιψη στους ανθρώπους. Θέλουν να μας παρουσιάζουν ότι αυτά τα Χριστούγεννα σίγουρα είναι “μαύρα” για την ανθρωπότητα. Θέλουν τους ανθρώπους να είναι τρομοκρατημένοι λόγω του κορωνοϊού. Κλείνουν τις Εκκλησίες και απαγορεύουν στους πιστούς να εισέρχονται για προσευχή. Θέλουν τους ανθρώπους να πονούν, να ξεχνούν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς όσοι έχουν αληθινή πίστη γνωρίζουν ότι η μόνη Σωτηρία για τους ανθρώπους είναι ο Ιησούς Χριστός.

«Γι’ αυτό και όλη η υμνολογία της Εκκλησίας αναφέρεται στο παρόν, δεν λέμε: «Χριστός ἐγεννήθη, δοξάσατε», αλλά «Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε» ή «Σήμερον ἡ Παρθένος τόν προαιώνιονΛόγον… Σήμερον ἡ Παρθένος τόν Ὑπερούσιον τίκτει … Σήμερον γεννᾶται ἐκ Παρθένου…». Όχι χθες αλλά σήμερα. Όλα αυτά τα γεγονότα στην Εκκλησία λαμβάνουν χώρα σήμερα, αυτή την ώρα».

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…