ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 14 Νοέ 2020 - 20:14
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο Λαός που δεν ξεχνά την ιστορία του, που έχει πατριώτες πολιτικούς, που δεν ξεχνά τις ρίζες, την παράδοσή του, που αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα δίκαιά του, που επενδύει στην παιδεία, που επενδύει σωστά στα εξοπλιστικά προγράμματα, που φροντίζει να έχει δυνατή οικονομία, δεν έχει να φοβάται κανένα εχθρό.

Ότι και να γράψεις, ότι και να πεις για το ένδοξο Πολυτεχνείο του 1973 είναι πάντα λίγο. Έζησε ο Ελληνισμός ξανά δραματικές στιγμές ακόμα μια φορά όταν υπήρχε η χούντα των Αθηνών. Μια χούντα που δεν ήθελε να υπάρχει Δημοκρατία, μια χούντα που έπαιρνε διαταγές, οδηγίες από την Αμερική, μια χούντα που ασκούσε σκληρή βία για να επιβάλει τα συμφέροντα της και τις απόψεις της. Μια χούντα που είχε και το θράσος μεταξύ άλλων να λέει ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μια χούντα που νόμιζε ότι θα κατάφερνε να είναι για αρκετά ακόμα χρόνια στην εξουσία, μια χούντα που τοποθέτησε μεταξύ άλλων και το δικό της Αρχιεπίσκοπο, για να ελέγχει ακόμα και την Εκκλησία.

Λογάριασε λάθος όμως η χούντα γιατί ξέχασε ότι υπήρχαν νέοι που είχαν ψυχή και ιδανικά για την Ελευθερία, για την Πατρίδα, για τη θρησκεία, για την παιδεία. Ξέρουμε ότι οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νιάτα όταν θέλουν μπορούν να χαράξουν Ιστορία. Το 1973 τα νιάτα και το φοιτητικό κίνημα έσωσε την τιμή της Δημοκρατίας στην βασανισμένη Ελλάδα.

Οι φοιτητές άναψαν φως και ελπίδα στο τούνελ. Παρόλο που ήταν άοπλοι ξυπνούσαν ολόκληρο τον ελληνισμό ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής σκέψης. Ο Ελληνισμός είχε γίνει μια ενωμένη γροθιά αντιμέτωποι στην χούντα. Η χούντα των Αθηνών βλέποντας ότι οι φοιτητές ήταν απειλή για αυτούς, φοβούμενοι μην χάσουν την εξουσία και τις μίζες που έπαιρναν εις βάρος του Ελληνισμού, αντέδρασαν με τη χρήση όπλων και βίας κατά των φοιτητών του πολυτεχνείου, δίνοντας διαταγές στα σώματα ασφαλείας του στρατού και στην Αστυνομία να καταπνίξουν διά της βίας την αντίσταση και τη φωνή των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Είναι γνωστό ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου χαρακτηρίστηκε από την χούντα παράνομος και επικίνδυνος. Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15/11/1973 και διήρκησε μέχρι τις 17/11/1973, για ένα και μοναδικό σκοπό, για να ξεσηκώσει το λαό κατά της αδίστακτης χούντας. Πρώτος εκφωνητής που έδωσε και το όνομα του σταθμού ήταν ο Μίλτος Χαραλαμπίδης, μετά ο Δημήτρης Παπαχρήστος και τελευταία η Μαρία Δαμανάκη. Το πιο ωραίο σύνθημα που έμεινε στην ιστορία από τον εκφωνητή είναι τα λόγια που είπε: «Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων» επίσης μέσα από τη

συχνότητα οι εκφωνητές του σταθμού φώναζαν συνθήματα όπως είναι φυσικό κατά της χούντας, «ψωμί, παιδεία, Ελευθερία».

Η ώρα 1.45 τα μεσάνυχτα, τα τανκς έφτασαν στην πύλη του Πολυτεχνείου, Ο σταθμός εκείνη την ώρα μετέδιδε: «Είμαστε άοπλοι! Είμαστε άοπλοι! Οι φοιτητές βρίσκονται απέναντι στα τανκς. Οι φαντάροι είναι αδέλφια μας, δεν θα μας πυροβολήσουν. Αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη και ελεύθερη Ελλάδα. Να καθορίζουμε μόνοι μας τις τύχες του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά αυτού του τόπου. Ελληνικέ λαέ, έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκονται τανκς κι έχουν στραμμένες τις μπούκες των κανονιών τους στα παιδιά σου. Αυτή τη στιγμή, Ελληνικέ λαέ, μπορείς να διαπιστώσεις πώς μας κατάντησαν οι Αμερικάνοι. Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα. Όχι άλλο αίμα!» Λίγη ώρα πριν εισβάλει το τανκ στο Πολυτεχνείο, ο εκφωνητής του σταθμού, ο Δημήτρης Παπαχρήστος έψελνε τον Εθνικό Ύμνο και εκείνη την ώρα η λειτουργία του σταθμού διακόπηκε για πάντα.

Όσα χρόνια και εάν περάσουν από το Πολυτεχνείο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ξεχάσει ή να διαγράψει την ιστορία όπως επίσης τα εγκλήματα που διέπραξε η χούντα κατά των Ελλήνων. Ακόμα ο Ελληνισμός πληρώνει τις συνέπειες.

Το 1973 ήταν η χούντα στην Ελλάδα. Τότε υπήρχε δικτατορία· τότε δεν άφηναν μεταξύ άλλων να μιλήσουν όσοι είχαν αντίθετη άποψη και διαφορετική νοοτροπία· τότε όσοι δεν υποστήριζαν τη χούντα βασανίζονταν, φυλακίζονταν, διώκονταν, και σε ορισμένες περιπτώσεις και από την Ελλάδα. Ερχόμαστε στο σήμερα του 2020 και πιο πριν φυσικά που υπήρχε και υπάρχει η «δήθεν υποτιθέμενη» Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που πολεμά καθαρά την Ορθοδοξία και τους πιστούς της. Μια Δημοκρατία ψεύτικη, μια Δημοκρατία που απειλείται ξανά από τους ανθέλληνες πολιτικούς· που απειλείται και από τους δανειστές της, που απειλείται από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. Μια Δημοκρατία με εξαγορασμένα κανάλια και εφημερίδες. Σε τέτοια Δημοκρατία ζούμε που αντί να στηρίζουν, καταδιώκουν και «ρίχνουν» τις πατριωτικές ιστοσελίδες. Εν απειλή του Κορωνoϊού σκοτώνουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και σε όλο το Παγκόσμιο.

Ας μην ξεχνάμε: Το Πολυτεχνείο είναι φάρος και σύμβολο εναντίον της χούντας και του φασισμού…

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…