ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ. - 10 Ιούλ 2021 - 20:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

Αυτό το ερώτημα είναι το κύριο θέμα ατέρμονων συζητήσεων των νεόφτωχων Ελλήνων. Οι εύκολες απαντήσεις πολλές, από αυτούς που εκτοξεύουν την οργή τους προς κάθε κατεύθυνση. ΄Η κατά την συνήθη τακτική των ανεύθυνων, να υποδεικνύουν άλλους για φταίχτες… ή να φορτώνονται οι ίδιοι ενοχές. Όμως για την ουσιαστική απάντηση γεννιέται ο προβληματισμός:  

Ποιους Έλληνες εννοούμε; Όλους τους κατοίκους αυτής της πλούσιας γεωγραφικής χώρας; Είναι όλοι Έλληνες όσοι κατοικούν στην Ελληνική Επικράτεια; ΄Η μήπως είναι τυχαία συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων μεταξύ τους, που τους ενώνει μόνο κοινή αντίληψη δεδομένων; Ρητορική η ερώτηση, αφού τώρα πια μάθαμε, πως οι πραγματικοί Έλληνες είναι λίγοι κι αυτό αποδεικνύεται από την πατριωτική δράση τους.   

Ένας πολίτης που αγαπάει την πατρίδα του, τιμά όσα του προσφέρει, σε υλικό και σε πνευματικό επίπεδο, έχει πάρει την σωστή Παιδεία, με Ιστορικά διδάγματα και διαφυλάττει τις Εθνικές παραδόσεις σαν “εθνική του ταυτότητα”. Επομένως νοιάζεται για το σύνολο και όχι μόνο για τα συμφέροντά του. Γνωρίζει την Ιστορία της πατρίδας του, τιμά τους προγόνους του, σέβεται τα  Εθνικά Σύμβολα και διαθέτει απόθεμα κοινών Εθνικών βιωμάτων, που είναι αμετάβλητες Ιερές Αξίες.    

Όμως τα ενστερνίζονται αυτά, όσοι σημερινοί Έλληνες δηλώνουν περήφανοι για την δόξα των προγόνων τους; Και τι κάνουν για να αποδεικνύουν, πως είναι άξιοι τέτοιου ένδοξου παρελθόντος; Μιλάνε με τα έργα τους οι γνήσιοι Έλληνες, που μιλούν Ελληνικά λόγω καταγωγής. Το αντίθετο ισχύει για κατοίκους που για διάφορους λόγους βρέθηκαν να είναι υπήκοοι αυτού του Κράτους. Πόσο μάλλον για τους λαθραίους εισβολείς, που σκόπιμα μεταφέρονται, για να γίνουν Ιθαγενείς. 

Η έλλειψη κοινού Ιστορικού παρελθόντος είναι ένας βασικός λόγος, που δεν εμφανίστηκε μια μαζική αντίδραση μπρος στις κοινές εσωτερικές ή και εξωτερικές Εθνικές απειλές. Αντιθέτως, αντέδρασαν όσοι πολίτες σκέφτονται Ελληνικά και αισθάνονται Έλληνες. Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς, ανατράφηκαν με Ελληνικά Ιδεώδη και Αρετές, είναι Ιθαγενείς κάτοικοι Ελλάδας και βιώνουν με σύμπνοια με τους ομοίους τους συμπολίτες, ενωμένοι μέσα σε ένα Ιστορικό Έθνος.  

Αν όμως θεωρούμε Έλληνες όλους τους  Ελληνόφωνους, αυτόματα οδηγούμαστε στην απλοϊκή εξήγηση: «γιατί δεν την νιώθουν πατρίδα τους, ούτε νοιάζονται για το μέλλον της». Κάποιες άλλες θεωρίες αιωρούνται, χωρίς όμως και να είναι η εξαίρεση. Ίσως κάποιοι ταλαίπωροι περιμένουν  αποκατάσταση της οικονομικής αφαίμαξής τους, ξαπλωμένοι στον καναπέ. ΄Η κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες, άγονται και φέρονται από τα οικονομικά συμφέροντα και την προσωπική τους προβολή.  

Κάποιοι άλλοι συνηθισμένοι στο βόλεμα από το πελατειακό περιβάλλον του πολιτικού προσωπικού, ίσως να ωφελήθηκαν και μέσα από την Κρίση. Παρατηρήθηκε δε το φαινόμενο, κάποιοι «άνεργοι» και «άεργοι» άνοιξαν ευκαιριακά μαγαζάκια,  με πρόσχημα να βοηθήσουν τον ταλαιπωρημένο λαό, από τα αντιλαϊκά μέτρα των ανθελληνικών Κυβερνήσεων. Άλλοι «φευγάτοι» οραματίζονταν άπραγοι, αναίμακτες Ανατροπές και Επαναστάσεις απέναντι στο άδικο αντιλαϊκό σύστημα.  

Μια άλλη μερίδα μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη για τα Εθνικά θέματα και να νοιάζεται μόνο για το τομάρι της και την επιβίωσή της. ΄Η άλλοι μπορεί να φαντάζονται πως είναι απόγονοι του Κολοκοτρώνη ή διάδοχοι του Καποδίστρια και πως με Θεϊκή επιφοίτηση, θα γίνουν Σωτήρες της Ελλάδας. Απ’ όλα τα «καλά παιδιά» διαθέτει τούτος ο έρημος τόπος,  που επιβιώνουν παρασιτικά ψηφίζοντας Κυβερνήσεις με πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικές αντιλήψεις, που εξυπηρετούν τα ξενόδουλα κόμματα και τις πολιτικές οικογενειοκρατίες. 

 Τώρα πια όταν λέμε Ελλάδα, αυτό που επαναφέρουμε στο μυαλό μας και ελπίζουμε να μας σώσει, είναι το δοξασμένο παρελθόν μας με βαρύ όνομα. Η Ελλάδα που επικαλούμαστε υπερήφανοι και την βάζουμε μπροστά από την πνευματική μας ένδεια και την υποταγή μας στο παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο; Όχι βέβαια, είναι Ιστορία.  

Είναι ακόμα ή μάλλον ήταν μέχρι την Μεταπολίτευση, ένα Κράτος με καθορισμένα σύνορα και Εθνική Ανεξαρτησία. Είναι ακόμα (έως πότε;) μια ευλογημένη και πλούσια χώρα, με παρθένους ακόμα θησαυρούς (όσους απέμειναν από την λεηλασία των τοκογλύφων δανειστών), την οποία φθονούν και επιβουλεύονται οι πρώην βάρβαροι λαοί του πλανήτη, που εξημερώθηκαν από τον Πολιτισμό της και το Πνεύμα της!  

Σήμερα οι κάτοικοι της Ελλάδας έγιναν υπόδουλοι μιας παγκόσμιας δικτατορίας ηθικής και οικονομικής διαφθοράς και πειραματόζωα για εμβόλια. Πορεύονται με πρότυπα αντεθνικού τρόπου ζωής, πλανεμένοι από εκλογικές υποσχέσεις, που τους προσφέρουν οι διαφθορείς τους. Οι ίδιοι που επέβαλλαν ανάγκες χλιδάτης διαβίωσης και τις λανσάρουν σαν «γλυκούς πειρασμούς», μέσα από τα εξαγορασμένα κανάλια τους και τις διαδικτυακές ιστοσελίδες, για την αποβλάκωση των μαζών.   

Ο θαυμάζων τα τηλεοπτικά ριάλιτυ, ο πελάτης πολυεθνικών, του ακριβού αυτοκινήτου, ο ακολουθών τις επιταγές παρδαλής μόδας, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, πλέον σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο Ευρωπαίο ή Αμερικανό καταναλωτή. Εύκολα υπακούει στις κοσμοπολίτικες επιταγές των διεστραμμένων εγκεφάλων των επικυρίαρχων, που επιδιώκουν την μείωση του πληθυσμού της γης. Αυτές οι σκόπιμα προτεινόμενες καταναλωτικές ανάγκες για τον αφελή και παραπλανημένο πληθυσμό, τον οδηγούν με ακρίβεια στην παρακμή του Πολιτισμού και στην εξαφάνιση της Φυλής του. 

Μόνο ένας αφυπνισμένος Ελληνικός λαός με ζωντανή Εθνική Συνείδηση θα αντισταθεί συνολικά και δυναμικά απέναντι σε έναν κοινό προαιώνιο εχθρό, που επιδιώκει να σκλαβώσει ή και να αφανίσει την πατρίδα του. Μόνο αυτός ο φιλόπατρις λαός με Ελληνική ψυχή και πολεμικό σθένος διαθέτει τα ισχυρά και δραστικά όπλα, για να ανακτήσει και διατηρήσει την Ελευθερία του, την Αξιοπρέπειά του και την Εθνική Ανεξαρτησία του. 

Άρα οι Έλληνες δεν εξεγέρθηκαν ακόμα για το Έθνος, την Πατρίδα, την Φυλή – που έχει την ρίζα της στους προγόνους – γιατί δεν βρήκαν ένα ισχυρό Όραμα ή Ιδανικό, για να τους ταρακουνήσει για Απελευθερωτικό Αγώνα, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια και να το μεταδώσουν σαν μήνυμα Ελευθερίας σε όλη την Υφήλιο. Μια άλλη δυναμική πρόταση δηλαδή απεγκλωβισμού των λαών από την τυραννική παγκόσμια φυλακή τους. Ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό πού δίνουν σήμερα στα παιδιά τους. Ένα Εθνικό μήνυμα Ανεξαρτησίας, σαν κι αυτό που έδωσαν οι πρόγονοι μας στην Ανθρωπότητα και γι’ αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους.  

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ  

   ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!  

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…