ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ. - 27 Δεκ 2021 - 20:18

Τι είναι Πίστη και τι σημασία έχει για την εξέλιξη του ανθρώπου; Είναι η σταθερή προσήλωση του ανθρώπου σε ένα πρόσωπο, σε μια Ιδέα ή σε ένα Ιδανικό. Από θρησκευτικής θέσης είναι η βεβαιότητα ότι μια Ανώτερη Δύναμη (Θεός) υπάρχει και κυβερνά τον κόσμο. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα πείθω-πείθομαι, που σημαίνει πιστεύω, εμπιστεύομαι.

 Η Πίστη διακρίνεται από την Ηθική, Εθνική, ΘρησκευτικήΕπιστημονική και Ιδεολογική επιλογή του ανθρώπου. Αφορά τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, όπως οι δυνατότητες του εαυτού (Αυτοπεποίθηση). Είναι σημαντική για τον άνθρωπο, γιατί τον οπλίζει με ψυχική δύναμη, καλλιεργεί την αταλάντευτη και σταθερή προσήλωσή του στα πιστεύω του και τον γεμίζει με ενθουσιασμό, αισιοδοξία  και ελπίδα για καλύτερο μέλλον.

   Ο πιστός άνθρωπος δεν δειλιάζει και δεν μένει απαθής στις αντιξοότητες του βίου του, μα τις αντιμετωπίζει με θάρρος. Συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις του για την επίτευξη ενός στόχου, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη του. Η Πίστη του καλλιεργεί την αγωνιστικότητα, νοηματοδοτεί την ανθρώπινη δραστηριότητά του, προάγει την θέλησή του.

    Ο άνθρωπος που δεν έχει πίστη σε κάτι, κυριαρχείται από φόβο για το Άγνωστο, γίνεται απαισιόδοξος, μοιρολάτρης, πέφτει σε αδράνεια, δειλιάζει και πανικοβάλλεται μπροστά στα προβλήματα. Είναι ασταθής, γιατί δεν μπορεί να προσηλωθεί στο νόημα της ζωής, νοιώθει αβεβαιότητα και απόγνωση για το μέλλον, πέφτει σε ψυχικό μαρασμό και χάνει την εμπιστοσύνη στην Αξία του ανθρώπου. Η Πίστη όμως έχει και τα όριά της. Δηλαδή δεν πρέπει να αποβλέπει στην επιβολή και στην σκόπιμη διάδοση, για να μην καλλιεργεί τον φανατισμό και την βία. Ούτε τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες και την αμάθεια.  Πρέπει να σέβεται το δικαίωμα των άλλων, να πιστεύουν κάτι διαφορετικό ή να μην πιστεύουν καθόλου. Με την Πίστη  ο άνθρωπος διατηρεί την αγνότητα της ψυχής. Γιατί με την πίστη είναι αρκετό να γνωρίζει κανείς, ότι υπάρχει Θεός και όχι ποια είναι η ουσία του. Επίσης ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει, πως «ο Θεός πάντα ανταμείβει εκείνους που τον αγαπούν» μάς διαβεβαιώνει με τα γραπτά του ο Μέγας Βασίλειος.

    «Η πίστη σου σε έσωσε» ήταν τα λόγια του Ιησού Χριστού στον άνθρωπο που θεράπευσε! Η πίστη του σε ποιον όμως; Η πίστη εν προκειμένω δεν αναφέρεται σε κάποια Θρησκεία, αφού την εποχή εκείνη ο Ιησούς δεν εκπροσωπούσε ούτε κήρυττε κάτι σχετικό. Η λέξη Πίστη τότε δεν είχε την έννοια της Θρησκείας αλλά της τυφλής εμπιστοσύνης. Πήγαζε από μια αποδοχή γνώσεων στέρεα και σίγουρη σε κάτι δεδομένο.

     Ποιο είναι το δεδομένο σήμερα και γιατί να αφεθούμε στην δύναμη του; Μήπως είναι η πίστη του εαυτού μας σε μια Ιδέα για τον Θεό, τον οποίο έχουμε όλοι μέσα μας; Μήπως είναι η ανάγκη να απευθυνθούμε σε κάτι Ανώτερο, σε κάτι Αόρατο; Μήπως προσευχόμαστε να ανταποκριθεί και να κάνει αισθητή την παρουσία του; Μήπως εν αγνοία μας απευθυνόμαστε στον Ανώτερο εαυτό μας, για να αντλήσουμε την αναγκαία Δύναμη;

   Όταν ένας άνθρωπος θέλει να γίνει κάτι και έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στην Πίστη του, θα γίνει. Η Δύναμη της Πίστης ή της ακλόνητης εμπιστοσύνης μπορεί να κάνει μια πόρτα να ανοίξει, απλά με μια φράση του. Θα ανοίξει επειδή το πιστεύει. Η Πίστη μπορεί να κινήσει και βουνά! Είναι αόρατος μυστικός Νόμος η Δύναμη της Πίστης και σύμμαχος κάθε επιτυχίας, για τους ερευνητές, που έμαθαν πως στην ζωή, δεν συμβαίνουν μόνο όσα γίνονται ορατά και αντιληπτά με τις αισθήσεις μας.

  Οι μυημένοι στους Μυστικούς Νόμους δεν εντυπωσιάζονται με τα “αόρατα”, μα αποδέχονται το αυτονόητο που ζήτησαν και ήταν σίγουροι, πως θα λάβουν. Ευχαριστούν τον Θεό, ενώ ο άπιστος πιστεύει πως έγινε “θαύμα! Ο σκεπτόμενος και καλλιεργημένος με ολοκληρωμένη προσωπικότητα άνθρωπος έχει πλήρη Γνώση του λόγου της ύπαρξής του. Γνωρίζει πως μέσα του κρύβει άπειρες ενεργειακές δυνατότητες και το κλειδί των θησαυρών του το κρατάει το Υποσυνείδητό του.

     Το υποσυνείδητο είναι σε άμεση επαφή με τον Θεϊκό πατέρα του (τον Ανώτερο εαυτό του) και καταλαμβάνει τα εννέα δέκατα του ανθρώπινου ψυχισμού, ενώ είναι συνειδητός μόνο κατά το ένα δέκατο. Για να το αντιληφθεί αυτό, στηρίζεται στην Αντίληψη, που είναι μια σταθερή Πίστη στον εαυτό. Γιατί αν κανείς περιμένει να το αντιληφτεί και μετά να το πιστέψει… τότε δεν είναι Πίστη, αλλά μια θέαση ενός γεγονότος. Άρα είναι δεδομένο, πως το υποσυνείδητο είναι ο κυβερνήτης της ψυχής.

   Η Πίστη είναι η κινητήρια δύναμη του ανθρώπου, όπως κι αν λέγεται, βεβαιότητα, σιγουριά, ασφάλεια… Ακόμα κι αν ο νους μας δεν το χωράει, δεν μπορούμε να μην την αποδεχόμαστε. Νιώθουμε ότι υπάρχει αφού είμαστε ζωντανοί, ότι λειτουργεί και μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο άνθρωπος που είναι απόλυτα σίγουρος ότι υπάρχει η Ανώτερη Δύναμη που δημιούργησε τον Άνθρωπο… μια μέρα θα τον δικαιώσει αυτή η Πίστη του. 

    Όποιος πιστεύει πραγματικά στον Θεό και τον δοξάζει για κάθε τι που του προσφέρει… θα απολαμβάνει και την προστασία του και την Αγάπη του παντοτινά. Όποιος ευγνωμονεί τον Δημιουργό του για το Θείο δώρο της ζωής και βαδίζει πάντα στον δρόμο της Αρετής…θα έχει πάντα έναν Άγγελο φύλακα και συμπαραστάτη του σε όλη την ζωή του.

    Για να δείτε με τα μάτια σας τον κρυμμένο παράδεισο, πρέπει να τρυπήσετε την μεμβράνη της Λογικής με την λόγχη της Πίστης. Η Λογική φεύγει με τον θάνατο, γελώντας με την ζωή που χάνετε. Η Πίστη δεν έχει λογική και δεν δέχεται καμία λογική, γιατί είναι πιο ισχυρή και βλέπει και στο αόρατο. Η Λογική αποδέχεται μόνο το ορατό, έστω κι αν έχει αμφιβολίες. Η Λογική θα σας πει ότι ο άλλος τα κατάφερε, αλλά εσείς δεν είστε εκείνος. Η Πίστη δεν θα μιλήσει απλά, θα προστάξει. Μα αν δεν υπάρχει απόλυτη πίστη, δεν θα υπάρχει και ανταπόκριση στις προσευχές σας. Μα μετά μην αναρωτηθείτε το γιατί.  

   Οι Νόμοι του Σύμπαντος δεν θα σας εξηγήσουν το λάθος σας, επειδή αγνοείτε την ύπαρξη και την λειτουργία τους. Επιτρέπετε στην Λογική να αναλύει και να σχολιάζει τα πάντα. Να αμφισβητεί κάθε τι μη ορατό! Τώρα όμως γνωρίζετε, πως η πίστη είναι η Απόλυτη Δύναμη. Η Πίστη είναι ένας αόρατος μυστικός Συμπαντικός Νόμος, που δεν έχει παραθυράκια ούτε εξαρτάται από τις επεμβάσεις Δικηγόρων. Η ετυμηγορία της είναι μια και μοναδική:  «Πίστεψε το και θα το δεις»

   Όπως είδαν και οι Μαθητές τα θαύματα του Ιησού! Όπως είδαν και οι Απόστολοι την Σταύρωση και μετά την Ανάσταση του Χριστού. Όπως είδε και όλη η Ανθρωπότητα την μοναδική Αλήθεια στην διδασκαλία του υπέρτατου Υιού του Θεού. Όπως θα την δουν και θα την αναγνωρίσουν ακόμα και οι υπηρέτες του Σκότους, που θέλουν να κυριαρχήσουν στην Υφήλιο! Αυτοί που αναγκαστικά θα μάθουν το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr