ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ. - 20 Νοέ 2021 - 20:50

Ο Γερμανός Φιλόσοφος έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στην Θρησκεία, την Ηθική, τον Πολιτισμό, την Φιλοσοφία και τις Επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στην χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών. Για τον Ελληνικό λαό έγραψε:

      «Δεν υπάρχει άλλος λαός, που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα, όσα ο Ελληνικός και να έχει πολεμηθεί τόσο πολύ, από όσους λαούς δεν προσέφεραν τίποτα. Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα Αρχαία Μνημεία και την Αρχιτεκτονική τους. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα και την Ιταλία σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάσετε όλα τα Μουσεία σας, από όλο τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.

    Έπειτα  σβήστε  την  Ελληνική  γλώσσα  από  παντού: Από την Ιατρική, την Φαρμακευτική, από τα Μαθηματικά, την Γεωμετρία, την Άλγεβρα, την Φυσική, την Χημεία, την  Αστρονομία, την  Πολιτική. Διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την Δημοκρατία και την Πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια Ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε Ελληνική λέξη, αλλάξτε τα Ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε Ναού (να μην έχει την Ελληνική Γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την Παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα Πανεπιστήμιά σας, τον τρόπο γραφής σας, διαγράψτε την Φιλοσοφία…

    Θα πείτε “δεν γίνεται”. Σωστά. Δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μια πρόταση! Δεν  γίνεται  να  σβήσει  η  Ελλάδα, ο  Έλληνας  και  η  προσφορά  τους στον πλανήτη… Μου φαίνεται περίεργο που ο Θεός έμαθε Ελληνικά, όταν αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και που δεν τα έμαθε καλύτερα. Σταματήστε τον κόσμο, θέλει να κατέβει η ΕΛΛΑΔΑ»   Η Ελλάδα όμως δεν θα κατέβει… η Ελλάδα θα ανέβει πάλι στην κορυφή της δόξας της, εκεί που είναι η θέση της ΑΙΩΝΙΑ.

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr