ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ. - 3 Σεπ 2021 - 19:23
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Βασικός κανόνας για να στηθεί ένα πολιτικό σύστημα σε γερά θεμέλια, είναι η Ευθύνη με την οποία εκπληρώνει υποσχέσεις, βάσει των οποίων ψηφίστηκε από τον λαό. Είναι το θεμέλιο της Ελευθερίας του ανθρώπου, που έκανε τις επιλογές του και αναλαμβάνει και τις συνέπειες των πράξεών του, όντας έτοιμος να λογοδοτήσει… όπως – ας πούμε – το πολιτικό υποκείμενο!

    Ο πραγματικά υπεύθυνος πολιτικός εναρμονίζει τα λόγια με τις πράξεις του και δεν τα αναιρεί. Δείχνει συνέπεια του λόγου με τα έργα του και κερδίζει την εκτίμηση του λαού. Όχι άλλα να λέει κι άλλα να κάνει. Αν δεν αποδέχεται τις ευθύνες του, σημαίνει πως είναι ανεπαρκής, ανεύθυνος και ακατάλληλος για να παίρνει σωστές και σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, που να μην έχουν δυσμενές αντίκτυπο στους ψηφοφόρους του.   

     Αυτό το «σπάνιο» είδος πολιτικού (αν υπάρχει), εντοπίζεται από το γεγονός, ότι δεν μεταθέτει τα αίτια των σφαλμάτων του σε άλλους (π.χ. στα «ψεκασμένα»). Ο ίδιος καθορίζει το μέγεθος της ευθύνης του… ναι, έτσι ακριβώς, όπως δεν κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί στους άμοιρους πολίτες. Αν (το ζαβόκουλο) αναλάβει τις πολιτικές υποχρεώσεις του (στον ύπνο του) θα συνεισφέρει στην βελτίωση άσκησης της πολιτικής.

   Η λέξη Ευθύνη προέρχεται από το ουσιαστικό εύθυνα, που σημαίνει λογοδοσία. Η λέξη εύθυνα προέρχεται από το ρήμα ευθύνω, που σημαίνει διευθύνω, κυβερνώ, οδηγώ και δικάζω. Η ευθύνη είναι πηγή ειλικρίνειας, ψυχικής και πνευματικής γενναιότητας και ήθους. Επιβάλει την τήρηση των Νόμων και των Κανόνων, πάνω στους οποίους είναι θεμελιωμένη η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της Δικαιοσύνης.    Κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πολιτικά πιόνια των Διεθνιστών, είναι τελείως τυχαία. Αν όμως ένας Έλληνας έχει επισημάνει την υπευθυνότητα λόγων και έργων σε κάποιο πρόσωπο του πολιτικού συστήματος, να το δηλώσει δημόσια. Έτσι ίσως μάθουμε, αν υπάρχει πολιτικός, που να σέβεται την Ευθύνη και να τιμά το ουσιαστικό νόημά της. Μέχρι τώρα όμως δεν είδαμε καμιά εξαίρεση στον Κανόνα, που να δίνει το καλό παράδειγμα σε κάποιους ανεύθυνους συμπολίτες μας. Αυτούς που έχουν το θράσος να μην τιμούν, τους «υπεύθυνους»… ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ!

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…