ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μακρόν: «Έπεισα τον Ντ. Τραμπ να μην αποχωρήσει από τη Συρία»

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Απρ 2018 - 9:42
Loading...

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως παρά το γεγονός πως ο Ντ. Τραμπ είπε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν πολύ σύντομα από τη Συρία, πέτυχε να τον πείσει να παραμείνει. Αν πάρουμε τις δηλώσεις Μακρόν «τοις μετρητοίς», αφενός έχουμε έναν νέο και ισχυρό ρυθμιστικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή (Γαλλία) και αφετέρου, οι βλέψεις της Τουρκίας για συνέχιση των επιχειρήσεων προς ανατολάς μετά το Αφρίν, πάνε περίπατο.

Ο Μακρόν έχει δώσει δείγματα γραφής πολιτικού που θέλει τη Γαλλία να γίνει ο μεσάζων μεταξύ Δύσης και Ανατολής, την ίδια στιγμή που δε φοβάται να κάνει προβολή ισχύος με τη χρήση των όπλων του.

Αυτοί που προφανώς ενοχλήθηκαν περισσότερο από τις δηλώσεις Μακρόν (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί αντίδραση), είναι μάλλον τα «γεράκια» της Άγκυρας που έχουν εκδηλώσει με σαφήνεια τη πρόθεσή τους να επιτεθούν ανατολικά πως τη Μανπίτζ της Συρίας. Ο μόνος λόγος που δεν το έχουν πράξει μέχρι στιγμής, είναι η μικρή, αλλά σημαντική παρουσία αμερικανικών και γαλλικών στρατευμάτων.

ptisidiastima.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter