• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Το παράδειγμα του Αβέρωφ και το μεγάλο ερώτημα: Υπάρχουν εύποροι Έλληνες πατριώτες που μπορούν να στηρίξουν την άμυνα της χώρας τις δύσκολες τούτες ώρες;

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Υπάρχουν ακόμη εύποροι Έλληνες πατριώτες που τις δύσκολες τούτες ώρες μπορούν να συνδράμουν έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να καλύψουν βασικές τους ανάγκες; Το έπραξε κατά το παρελθόν ο Γεώργιος Αβέρωφ αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου και με τα χρήματα αυτά αγοράστηκε θωρηκτό «Αβέρωφ» που έγραψε ένδοξες σελίδες στην Ιστορία του Έθνους κατατροπώνοντας τους Τούρκους στη θάλασσα.

Μπορεί να συμβεί αυτό και σήμερα που η Ελλάδα είναι διαλυμένη από την εισβολή των δανειστών και την επιβολή των μνημονίων; Θα διαφανεί αυτό το επόμενο διάστημα. Πώς; Με την ανταπόκριση ή μη στην πρόταση του επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη να δημιουργηθεί ένας εθνικός κουμπαράς ύψους 1 δις ευρώ τα οποία να διατεθούν για την κάλυψη των αδήριτων αναγκών των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Την προαναγγελία της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει την έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο στο twitter απευθύνοντας κάλεσμα στους εύπορους Έλληνες Πατριώτες και τα ιδρύματα στη χώρα και στο εξωτερικό για τη συγκέντρωση των χρημάτων έως το τέλος του έτους. Μοναδικές προϋποθέσεις όπως έγραψε χαρακτηριστικά η ευρεία συμμετοχή, η υπερκομματική συνεννόηση καθώς επίσης η ύπαρξη ενός διαφανούς σχεδίου.

Τώρα η κατάλληλη στιγμή: Προσπάθεια συγκέντρωσης εντός του έτους 1 δις € για ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων από όλους τους εύπορους Έλληνες πατριώτες & ιδρύματα στην χώρα & στο εξωτερικό. Θα συμμετάσχουμε πολλοί, αρκεί να υπάρξει υπερκομματική συννενόηση με σχέδιο & διαφάνεια

— Andreas Andreadis (@AAAndreadis) 15 Απριλίου 2018

Θα μπορούσε να πει κανείς, γιατί δεν αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συντάξεων, για ζητήματα όπως η υγεία και η παιδεία. Είναι εύλογο το ερώτημα. Αν και για ζητήματα όπως παιδείας και υγείας υπάρχουν αρκετές δωρεές και συνδρομές. Η άμυνα της χώρας ωστόσο είναι κάτι διαφορετικό. Χωρίς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την διασφάλιση της κυριαρχίας μας κινδυνεύουν τα πάντα.

Κι αυτή την περίοδο ο κίνδυνος λόγω της τουρκικής προκλητικότητας είναι μεγάλος. Καμία Συμμαχία δεν πρόκειται να στηρίξει την Ελλάδα. Όταν έρθει η δύσκολη ώρα θα είναι μόνη της. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή του κ. Ανδρεάδη θα έπρεπε να βρίσκουν ανταπόκριση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν, τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η χώρα μας.

Αξίζει να σημειώσουμε το παράδειγμα του Αβέρωφ. Δέκα χρόνια μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέθετε μια ελάχιστη δύναμη απαρχαιωμένων τορπιλοβόλων και τριών γαλλικών θωρηκτών που είχαν κατασκευασθεί το 1889. Η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία αξιόμαχου στόλου είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του στόλου -στα τέλη του 1908- με τέσσερα καινούργια αγγλικά και τέσσερα γερμανικά αντιτορπιλικά. Σε αυτά επρόκειτο να προστεθεί το Θωρηκτό-Καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», η Δόξα του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την ανανέωση του Στόλου η τότε κυβέρνηση Μαυρομιχάλη είχε απευθυνθεί στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου εκείνη ακριβώς την εποχή κατασκευαζόταν ένα θωρηκτό – καταδρομικό το οποίο είχε παραγγελθεί και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από το Ιταλικό Ναυτικό. Όμως, η ακύρωση της παραγγελίας από τη μεριά των Ιταλών και η άμεση προκαταβολή του 1/3 της συνολικής αξίας του πλοίου επέτρεψαν την απόκτηση του θωρηκτού από την Ελλάδα.

Το ποσόν της προκαταβολής προήλθε από τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ, και ανήρχετο σε 8.000.000 εκκατομύρια χρυσές δραχμές ενώ το υπόλοιπο ποσό των 15.650.000 χρυσών δραχμών καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.).Η  κυβέρνηση  δαπάνησε 23.650.000 δρχ. για την απόκτηση του.

Τα 8.000.000 δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης), σύμφωνα με την οποία και όριζε ότι το 1/5 της περιουσίας του (20 μερίδια) παραχωρείται για την ναυπήγηση ισχυρού καταδρομικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και διασκευασμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμεύει ως Εκπαιδευτικό πλοίο σχολής Ναυτικών δοκίμων προς την πρακτική και θεωρητική τελειοποίηση αυτών.Το υπόλοιπο ποσό 14.300.000 καλύφθηκε εξ’ολοκλήρου από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Τούρκοι είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά του πλοίου, αλλά άργησαν να καταθέσουν την προσφορά τους, καθώς επίσης και ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τελική τιμή κατά 2.000.000 δρχ. μικρότερη από το ποσό που πρόσφερε το Ιταλικό Βασιλικό Ναυτικό για το αδελφό πλοίο «ΠΙΖΑ». Η οριστική σύμβαση της αγοράς του επικυρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1909.

pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 51 Εφυγε Ξαφνικά από τη ζωή και ο εκπαιδευτικός-στέλεχος της EΛ.ΑΣ του Τσίπρα
ΕΛΛΑΔΑ

Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 51 Εφυγε Ξαφνικά από τη ζωή και ο εκπαιδευτικός-στέλεχος της EΛ.ΑΣ του Τσίπρα

by admin
10 ώρες ago
Γνωστή influencer έκανε σεξ σε εκκλησάκι και προκάλεσε φθορές!
Slider

Γνωστή influencer έκανε σεξ σε εκκλησάκι και προκάλεσε φθορές!

by admin
10 ώρες ago
«Δεν θα ξεφεύγει κανείς»: Μπαίνουν 1.000 νέες κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Slider

«Δεν θα ξεφεύγει κανείς»: Μπαίνουν 1.000 νέες κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

by admin
21 ώρες ago
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; -Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν τις ψηφιακές ταυτότητές τους για να πιουν… ποτό σε νυχτερινό κέντρο..
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; -Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν τις ψηφιακές ταυτότητές τους για να πιουν… ποτό σε νυχτερινό κέντρο..

by admin
22 ώρες ago
Next Post
Κάλπικες οι κόντρες Τσίπρα-Καμμένου για το Σκοπιανό, «μαρτυριάρης» ο Ζάεφ

Κάλπικες οι κόντρες Τσίπρα-Καμμένου για το Σκοπιανό, «μαρτυριάρης» ο Ζάεφ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr