ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Μαμά πεινάω»! Μεγαλώνει το μικρό της στην Πάτρα με 2,30 ευρώ την ημέρα

ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 14 Οκτ 2021 - 12:12
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Εκκληση σε όσους πολίτες μπορούν να βοηθήσουν μια άνεργη μητέρα ενός μικρού παιδιού η οποία αναγκάζεται να ζει με μόλις 2,30 ευρώ την ημέρα χωρίς κάποιο επίδομα απηύθυνε ο εθελοντικός φιλανθρωπικός οργανισμός Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας.

Οπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, η γυναίκα, η οποία έχει δεχτεί σκληρό χτύπημα της μοίρας, καθώς είναι χωρισμένη και αυτή την περίοδο δεν εργάζεται, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει το ανήλικο παιδί της με ψίχουλα. Παλιότερα είχε απασχοληθεί σε διάφορες δουλειές οι οποίες ήταν όλες με οκτάμηνη σύμβαση. Ομως, δεν δικαιούται επίδομα από το κράτος και πρέπει να καλύπτει τόσο της δικές της ανάγκες όσο και εκείνες του παιδιού της που είναι μεγάλες μόνο με το επίδομα τέκνου που είναι 140 ευρώ το δίμηνο! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η γυναίκα μπορεί να ξοδέψει μόνο 2,30 ευρώ την ημέρα για να καταφέρει να επιβιώσει, πράγμα αδύνατο!

«Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η απελπισία μια μάνας; Τι άλλο μπορεί να κάνει, όταν το παιδί φωνάζει “Μαμά πεινάω” και εκείνη προσπαθεί να καλύψει την πείνα του; Αραγε, τι λύση θα βρει για ζεστασιά τον χειμώνα που έρχεται;», τονίζει ο οργανισμός.

Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του οργανισμού 2611104324 και 6981044800 και στο e-mail tofoteinoasteri@gmail.com.

newsbreak.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…