ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαρία Βούλγαρη : «Αίεν Υψικρατείν». Κβαντικό άλμα στο cockpit της Ορθοδοξίας. Από το νοητό λύκο στα neubits.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ. - 26 Οκτ 2021 - 12:12

Η μεγαλύτερη ταχύτητα είναι η ταχύτητα της σκέψης και όχι του φωτός. Στην προοιμιακή προσευχή λέμε « Δέξαι Κύριε και την φωνή της δεήσεώς μου ως των Αγίων και νοερών σου δυνάμεων». Επίσης σε ένα σημείο της προσευχής πριν τη Θεία Μετάληψη λέμε «Ου γαρ ως καταφρονών προσέρχομαι σοι, Χριστέ ο Θεός, αλλά  ως θαρρών  τη αφάτω σου αγαθότητι, και ίνα μη, επί πολύ αφιστάμενος της κοινωνίας σου, θηριάλωτος υπό του νοητού λύκου  γένωμαι». Οι προσευχές κρύβουν μέσα τους πολλές πληροφορίες και νοητικά σχήματα του αόρατου σε μας πνευματικού κόσμου και για αυτό η προσευχή δεν είναι μόνο ένα υπερόπλο, αλλά και διδασκαλία. Στην προσευχή μετά τη Θεία Ευχαριστία  λέμε «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη. ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν  σου, ο ητοιμάσας κατά πρόσωπον πάντων των λαών. φως εις αποκάλυψιν εθνών, και δόξα λαού σου Ισραήλ…Εκ των ουρανών, εδέξω την θείαν  Χάριν και δια των σων χειλέων πάντας διδάσκεις, προσκυνείν εν Τριάδι τον ένα Θεόν. Ιωάννη Χρυσόστομε, παμμακάριστε Όσιε, επαξίως ευφημούμεν σε. Υπάρχεις γαρ καθηγητής, ως τα θεία σαφών». 

Δε σας λέω κάτι καινούργιο στην ουσία, απλά γνωρίζουμε ότι όσα υπόσχεται και λέει η Ορθοδοξία δεν είναι φαντασίες, αλλά πραγματικότητα. Όποιος διαβάζει ψαλμούς γνωρίζει ότι στο τέλος μόνο το όνομα του Θεού υψώνεται. Η Λειτουργία της Εκκλησίας, τα σύμβολα στα άμφια των ιερέων, η αρχιτεκτονική των ναών,ο πολυέλεος  κτλ έχουν όλα μεγάλη σημασία και είναι πολύ κρίμα που δεν τα γνωρίζουμε. Το κβαντικό άλμα της φυσικής που στη γλώσσα της ορθοδοξίας λέγεται θέωσις είναι οντολογικό γεγονός στη Εκκλησία. Ας δούμε όμως τι είναι κβαντικό άλμα στη γλώσσα της πληροφορικής, η οποία έχει αντιγράψει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, χρησιμοποιεί την συμπεριφορική οπτομετρία και προσπαθούν με συντονισμένο τρόπο να μας αλλοιώσουν αυτό που λέγεται οπτική μνήμη. 

Κβαντικό Ορθόδοξο  Άλμα (ο άρραφος χιτώνας του Χριστού σημαίνει το Ένα, το Όλον, ενώ σε εμάς η πραγματικότητα είναι ραμμένη σε κομματάκια 

Φωτονική Ορθόδοξη Επανάσταση 

Η Ορθοδοξία είναι η πιο αθόρυβη επανάσταση και συνάμα η πιο συναρπαστική. Όταν συμμετέχουμε στη μυστηριακή ζωή, ανήκουμε στο Σώμα του Χριστού κι έτσι μας φωτίζει όλους η Θεία Χάρις και μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια φωτονική επανάσταση που είναι η πιο ειρηνική οικουμενική έκρηξη της καρδιάς. 

Κλείνοντας επειδή γιορτάζει η ΘεςΣαλοΝίκη και η πατρίδα μας, θα ήθελα να αφιερώσω στους Ίκαρους που πότε μας προστατεύουν με τις φτερούγες τους και πότε μας σηκώνουν το κεφάλι πολύ ψηλά το κείμενο παρακαταθήκη : 

«Επί πτερύγων ανέμων, ερχόμενος εις τόπον Ειρήνης, 

Την όντως ειρήνη αιτεί, λαμβάνει και φέρει  

Εις τα πέρατα της Οικουμένης» μοναχός Ιωσήφ Βίγλα Αγίου όρους 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ…πάμε νοερά στο cockpit !!! 

Μαρία Βούλγαρη

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr