ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαρία Βούλγαρη : Η Προβολή του Αμέθυστου… οι Ολυμπιακοί Αγώνες στον πνευματικό στίβο. Οι νοητές στιβάδες της Ορθοδοξίας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ. - 16 Οκτ 2021 - 9:58

Μαρία Βούλγαρη

Η λέξη στίβος, η στιβάδα, και ο Steven/Stephen, η λέξη δράκος, από το ρήμα δέρκομαι, που σημαίνει βλέπω, κοιτάζω με τη στάση φιδιού, ο ρόμβος, που προέρχεται από το ρήμα ρέμβομαι, δηλαδή περιστρέφομαι (σσ το επιγονάτιο των ιερέων), εξ’ου και το ρομποτ(rombot), ο μηρός και ο Όμηρος (το χιαστί στο μηρό και η νεκροκεφαλή στο μοναχικό σχήμα)…μαρτυρούν το μεγαλείο του Ελληνικού Λόγου και της Ορθοδοξίας.

Η ενέργεια βγαίνει από τα ρήματα…και επειδή δεν θέλω να αδικήσω την Ανεπανάληπτη Μέρα και τον Αμέθυστο, για τα οποία μας μιλάει ο Γέροντας Γαβριήλ Κοβιλιάτης, θα παραθέσω το βίντεο και θα αφιερώσω στο Τάγμα των Μοναχών ένα στίχο της Κ.Δημουλά από το ποιήμα «Άφησα να μη ξέρω», που λέει : μεγάλωσα σκληρά μ΄ένα Ψηλό καλόγερο που κόκκαλα δεν είχε…

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr