ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαρία Βούλγαρη : «Ο Ρόμβος στο Μονόγραμμα του Οδ. Ελύτη»

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ. - 13 Νοέ 2021 - 12:38

Το Μονόγραμμα του Ελύτη, είναι ένα πασίγνωστο ποίημα, που στις νεότερες γενιές έγινε γνωστό μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι». Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν τη μαθηματική αναλογία του ποιήματος. 

Το Μονόγραμμα αποτελείται από 7 μέρη που το καθένα αποτελείται από 7 στίχους ή πολλαπλάσια του 7, που φτάνουν στο κεντρικό μέρος τους 49 στίχους για να αρχίσουν να μειώνονται βαθμιαία στο τέλος. Αυτοί οι συνδυασμοί με τη σειρά τους, σχηματίζουν έναν αρμονικό ρόμβο, που οι αριθμοί  των γραμμών του, είτε προστεθούν κάθετα είτε οριζόντιε δίνουν τα αθροίσματα 7, 21, 35, 49, 35, 21, 7. 

Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση 

Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ότι 7 είναι τα μυστήρια της Εκκλησίας, 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα κτλ. 

Τελικά όπως έλεγε και ο Παρμενίδης ουδέν εξ ουδενός (ex nihilo nihil), που μέχρι σήμερα τον χρησιμοποιεί η Χημεία στην Αρχή διατήρησης της Μάζας (Λαβουαζιέ).

Πραγματικά η τελευταία αναπνοή της Γης, θα είναι Ελλάδα …Καλό Σαββατοκύριακο ! 

Μαρία Βούλγαρη

 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr