ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : «Αυτιά» και » ώτα» ποια η διαφορά ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 1 Μαΐ 2019 - 12:49
Loading...

«ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω «

Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε με την βοήθεια αυτής της οδηγίας ,συμβουλής του Χριστού .

Να βρούμε τι επί της ουσίας σημαίνει η λέξη «μόρφωση » ;

Να διαβάζουμε ,να διδασκόμαστε και να μαθαίνουμε από την στιγμή που θα καταλάβουμε τον κόσμο ,με κάθε τρόπο για να μορφωθούμε .

Ίσως να πάρουμε ‘πτυχία» πολλών ειδών ,επιστημών ,ξένων γλωσσών , ειδικεύσεων σε διάφορους τομείς

καθιστώντας τους εαυτούς μας «αυθεντίες» και πραγματικά μορφωμένους ,αυτό ακούνε τα «αυτιά» …

Αυτό «αποκωδικοποιεί » η διάνοια μας όταν ακούει την λέξη «μόρφωση» Τα «ώτα» που λέει ο Χριστός μας είναι αυτά που κρέμονται επί της κεφαλής μας ,ή υπάρχουν και άλλα απενεργοποιημένα κάπου μέσα ή πάνω μας, που θα μπορούσαν να υπερισχύσουν των «βιολογικών » αυτιών .

Κάποιοι όταν ακούν την λέξη «μόρφωση» στο μυαλό τους ή στην ψυχή τους ,που και αυτή «ακούει» τους έρχεται η ρίζα της λέξης ,που είναι η «μορφή» .
Σαν αστραπή λοιπόν περνάει η πραγματική «έννοια ‘της λέξης μέσα τους μήπως τότε ακούνε τα «ώτα»

«Μόρφωση» αλλαγή του σχήματος ,της εικόνας ,της μορφής του ανθρώπου μέσω της «γνώσης»
Δηλαδή η «γνώση » μορφοποιεί τον άνθρωπο ,αλλά ποιο «κομμάτι » του ανθρώπου ;

o άνθρωπος είναι σώμα με εγκέφαλο και ψυχή με πνεύμα .Μήπως και η «μόρφωση » έχει δύο πεδία που μπορεί να απευθυνθεί και το ένα προσπαθεί να υπερισχύσει του άλλου απορροφώντας «γνώσεις» σύμφωνα με τις οδηγίες ,τις ροπές ,αλλά και τους «πειρασμούς » του κόσμου . Αυτό στην συνέχεια ορίζει τον άνθρωπο ,σε ‘άνθρωπο» ή ‘υπάνθρωπο » και τα ώτα που είναι ενεργοποιημένα .

Κοσμική λοιπόν μόρφωση ,επιστήμονες αστροφυσικοί ,γιατροί ,δικηγόροι ,»μηχανές» απορρόφησης και αναζήτησης νέων επιστημονικών δηλαδή αποδεδειγμένων γνώσεων .Ανταγωνίζονται μεταξύ τους με σκοπό την φήμη ,την .δόξα και το χρήμα .

«Πνευματική » μόρφωση που μεταφέρεται ,βιώνεται δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ,μόνο βιωματικά και δεν προϋποθέτει τίποτα άλλο εκτός από «ταπεινή και δεκτική καρδιά » .Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά η χαρά του να μοιράζεσαι «γνώσεις» βαθύτερες και θεραπευτικές ,όπως για παράδειγμα η λειτουργία της «ψυχής»
Αυτή η»γνώση» λυτρώνει καθημερινά συνανθρώπους μας και ευφραίνει τους Πατέρες της Εκκλησίας που έγραψαν αυτά τα «Πνευματικά » έργα και τα δίδαξαν . Τα άλλα ‘ώτα» λοιπόν…

Ο «μορφωμένος » μήπως είναι αυτός που ναι μεν είναι φορτωμένος γνώσεις , αλλά και τις χρησιμοποιεί με όση περισσότερη «ανιδιοτέλεια μήπως αυτός έχει ανοιχτά όλα τα ‘ώτα» του. ..

‘Μόρφωση» κάνει και ο «καλλιτέχνης » σκαλίζοντας την πέτρα ή όταν πελεκάει το ξύλο .

Μόρφωση μας κάνει και ο «Πνευματικός’ όταν με σκυμμένο κεφάλι ,ταπεινά θα «ακούσουμε «την» Έκκληση» της πληγωμένης μας «ψυχής » ,ενάντια στον «υπάρχοντα «εγωισμό και υπερηφάνεια μας .

Θα εισέλθουμε στο πραγματικό μας σπίτι ,αυτό που εγκαταλείψαμε ίσως τα παιδικά μας χρόνια ,πετώντας το»δώρο» που μας έκανε ο Θεός ,του να είσαι «παιδί ‘ στα σκουπίδια , για να μας δώσει μια πρόγευση του κόσμου του

βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε τον «ψεύτικο » τον χοντροκομμένο κόσμο και να φύγουμε από τον αληθινό .. απενεργοποιούμε τα «ώτα» και τα κάνουμε «αυτιά «

Ενσωματωμένη εικόνα

» Χριστός Ανέστη» και καλή «μόρφωση» σε όλους…

» Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε»

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter