ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Αυτιά” και ” ώτα” ποια η διαφορά ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 1 Μαΐ 2019 - 12:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

“ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω “

Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε με την βοήθεια αυτής της οδηγίας ,συμβουλής του Χριστού .

Να βρούμε τι επί της ουσίας σημαίνει η λέξη “μόρφωση ” ;

Να διαβάζουμε ,να διδασκόμαστε και να μαθαίνουμε από την στιγμή που θα καταλάβουμε τον κόσμο ,με κάθε τρόπο για να μορφωθούμε .

Ίσως να πάρουμε ‘πτυχία” πολλών ειδών ,επιστημών ,ξένων γλωσσών , ειδικεύσεων σε διάφορους τομείς

καθιστώντας τους εαυτούς μας “αυθεντίες” και πραγματικά μορφωμένους ,αυτό ακούνε τα “αυτιά” …

Αυτό “αποκωδικοποιεί ” η διάνοια μας όταν ακούει την λέξη “μόρφωση” Τα “ώτα” που λέει ο Χριστός μας είναι αυτά που κρέμονται επί της κεφαλής μας ,ή υπάρχουν και άλλα απενεργοποιημένα κάπου μέσα ή πάνω μας, που θα μπορούσαν να υπερισχύσουν των “βιολογικών ” αυτιών .

Κάποιοι όταν ακούν την λέξη “μόρφωση” στο μυαλό τους ή στην ψυχή τους ,που και αυτή “ακούει” τους έρχεται η ρίζα της λέξης ,που είναι η “μορφή” .
Σαν αστραπή λοιπόν περνάει η πραγματική “έννοια ‘της λέξης μέσα τους μήπως τότε ακούνε τα “ώτα”

“Μόρφωση” αλλαγή του σχήματος ,της εικόνας ,της μορφής του ανθρώπου μέσω της “γνώσης”
Δηλαδή η “γνώση ” μορφοποιεί τον άνθρωπο ,αλλά ποιο “κομμάτι ” του ανθρώπου ;

o άνθρωπος είναι σώμα με εγκέφαλο και ψυχή με πνεύμα .Μήπως και η “μόρφωση ” έχει δύο πεδία που μπορεί να απευθυνθεί και το ένα προσπαθεί να υπερισχύσει του άλλου απορροφώντας “γνώσεις” σύμφωνα με τις οδηγίες ,τις ροπές ,αλλά και τους “πειρασμούς ” του κόσμου . Αυτό στην συνέχεια ορίζει τον άνθρωπο ,σε ‘άνθρωπο” ή ‘υπάνθρωπο ” και τα ώτα που είναι ενεργοποιημένα .

Κοσμική λοιπόν μόρφωση ,επιστήμονες αστροφυσικοί ,γιατροί ,δικηγόροι ,”μηχανές” απορρόφησης και αναζήτησης νέων επιστημονικών δηλαδή αποδεδειγμένων γνώσεων .Ανταγωνίζονται μεταξύ τους με σκοπό την φήμη ,την .δόξα και το χρήμα .

“Πνευματική ” μόρφωση που μεταφέρεται ,βιώνεται δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ,μόνο βιωματικά και δεν προϋποθέτει τίποτα άλλο εκτός από “ταπεινή και δεκτική καρδιά ” .Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά η χαρά του να μοιράζεσαι “γνώσεις” βαθύτερες και θεραπευτικές ,όπως για παράδειγμα η λειτουργία της “ψυχής”
Αυτή η”γνώση” λυτρώνει καθημερινά συνανθρώπους μας και ευφραίνει τους Πατέρες της Εκκλησίας που έγραψαν αυτά τα “Πνευματικά ” έργα και τα δίδαξαν . Τα άλλα ‘ώτα” λοιπόν…

Ο “μορφωμένος ” μήπως είναι αυτός που ναι μεν είναι φορτωμένος γνώσεις , αλλά και τις χρησιμοποιεί με όση περισσότερη “ανιδιοτέλεια μήπως αυτός έχει ανοιχτά όλα τα ‘ώτα” του. ..

‘Μόρφωση” κάνει και ο “καλλιτέχνης ” σκαλίζοντας την πέτρα ή όταν πελεκάει το ξύλο .

Μόρφωση μας κάνει και ο “Πνευματικός’ όταν με σκυμμένο κεφάλι ,ταπεινά θα “ακούσουμε “την” Έκκληση” της πληγωμένης μας “ψυχής ” ,ενάντια στον “υπάρχοντα “εγωισμό και υπερηφάνεια μας .

Θα εισέλθουμε στο πραγματικό μας σπίτι ,αυτό που εγκαταλείψαμε ίσως τα παιδικά μας χρόνια ,πετώντας το”δώρο” που μας έκανε ο Θεός ,του να είσαι “παιδί ‘ στα σκουπίδια , για να μας δώσει μια πρόγευση του κόσμου του

βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε τον “ψεύτικο ” τον χοντροκομμένο κόσμο και να φύγουμε από τον αληθινό .. απενεργοποιούμε τα “ώτα” και τα κάνουμε “αυτιά “

Ενσωματωμένη εικόνα

” Χριστός Ανέστη” και καλή “μόρφωση” σε όλους…

” Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…