ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Η “Αναλαμπή της Ορθοδοξίας ” στην Αποκάλυψη .

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 13 Νοέ 2019 - 21:17
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τα παρακάτω αποτελούν προσωπικές απόψεις ,μπορεί φιλοσοφικές μπορεί και όχι .

Δεν διεκδικώ την αποκλειστική και φωτισμένη ερμηνεία της Αποκάλυψης ,διεκδικώ το δικαίωμα όμως να προσπαθήσω να “μεταφράσω ” το πνευματικό νόημα της .
Ελπίζοντας να είναι “Συν Θεώ ” και προς κοινή ωφέλεια των πιστών ερευνητών της και όχι προϊόν οίησης ” μη γένοιτο” .

Ευχαρίστως θα τα συζητούσα ΕΙΡΗΝΙΚΑ με τον οποιονδήποτε πιστεύει κάτι αντίθετο , όλα υποθετικά είναι ,τα γεγονότα θα μας δικαιώσουν ή όχι ,αν ζούμε.

Τα γραπτά μας όμως θα παραμείνουν σαν απόδειξη της αλήθειας ή της πλάνης μας .
Τολμώ λοιπόν να εκτεθώ και να εκθέσω τις απόψεις μου στο “φως ” και ο ΘΕΟΣ βοηθός
Δεν γνωρίζω αν και κάπου άλλου υπάρχει αντίστοιχη ερμηνεία ,αλλά θα χαρώ αν υπάρχει και ας πείτε ότι την αντέγραψα ,μπορεί…

Πρώτη αναφορά στην “Αναλαμπή της Ορθοδοξίας”

5 Όταν το Αρνίο άνοιξε την τρίτη σφραγίδα, άκουσα το τρίτο ον να λέει: «Έλα». Κοίταξα, και είδα ένα μαύρο άλογο· ο καβαλάρης του κρατούσε στο χέρι του ζυγαριά.
6. άκουσα κάτι σαν φωνή να βγαίνει ανάμεσα από τα τέσσερα όντα και να λέει: «Ένα κιλό σιτάρι ή τρία κιλά κριθάρι θα φτάσουν ένα μεροκάματο· μην πειράξεις όμως το λάδι και το κρασί».

Ερμηνεία

Εδώ ο κόσμος θα κριθεί από τον Βασιλέα Ιωάννη με την ζυγαριά ,θα αποδώσει “έκαστων κατά τα έργα του ” “λάδι και κρασί ” έλεος και Πνεύμα ” σε όσους υποτάξει και δεχθούν τον Ευαγγελισμό και το κήρυγμα του Ευαγγελίου με αληθινή μετάνοια βαπτιστούν με φόβο ΘΕΟΥ ,θα λάβουν το έλεος και το πνεύμα του Κυρίου ως “νέα άμπελος ” ποίμνιο ,με τις κανονικές και δίκαιες τιμές του “Θείου χρηματιστηρίου “….
Όσοι υποταχθούν αμετανόητοι χωρίς μετάνοια με μεταμέλεια ,όπως ο Κάιν θα εξοριστούν και θα εργάζονται σκληρά για ένα κιλό στάρι ή τρία κιλά κριθάρι για μία ολόκληρη μέρα .

Δεύτερη αναφορά στην “Αναλαμπή της Ορθοδοξίας”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10ο

Ο άγγελος με το ανοιχτό βιβλίο

Είδα έναν άλλο άγγελο δυνατό, που τον περιέβαλλε ένα σύννεφο, να κατεβαίνει από τον ουρανό. Γύρω απ’ το κεφάλι του ήταν το ουράνιο τόξο· το πρόσωπό του ήταν σαν τον ήλιο, τα πόδια του σαν πύρινες κολόνες,
2και στο χέρι του κρατούσε ένα ανοιχτό βιβλίο. Έβαλε το δεξί πόδι του στη θάλασσα και το αριστερό του πάνω στη στεριά
3 κι έκραξε με δυνατή φωνή σαν το λιοντάρι που βρυχάται.
Όταν έκραξε, λάλησαν οι επτά βροντές με τις δικές τους τις φωνές.
4 Μόλις λάλησαν οι επτά βροντές, ετοιμαζόμουνα να γράψω τι είπαν. Άκουσα όμως μια φωνή από τον ουρανό να λέει: «Κράτησέ τα κρυφά αυτά που λάλησαν οι επτά βροντές και μην το γράψεις».
5 Τότε ο άγγε­λος που είδα να στέκεται στη θάλασσα και στη στεριά, σήκωσε το χέρι του το δεξί στον ουρανό
6 κι ορκίστηκε σ’ αυτόν που ζει αιώνια, σ’ αυ­τόν που δημιούργησε τον ουρανό, τη γη, τη θάλασσα κι όσα υ­πάρχουν σ’ αυτά: «Άλλη καθυστέρηση δε θα υπάρξει πια.
7 Αλλά στις μέρες που θα σαλπίσει ο έβδομος άγγελος θα ολοκληρωθεί το μυστι­κό σχέδιο του Θεού, σύμφωνα με το χαρμόσυνο άγγελμα που έδωσε στους δούλους του, τους προφήτες»
8 .Κι η φωνή που άκουσα από τον ουρανό λάλησε πάλι και μου εί­πε: «Πήγαινε πάρε το ανοιχτό βιβλίο που κρατάει ο άγγελος που στέ­κεται πάνω στη θάλασσα και πάνω στη γη».
9 Πήγα προς τον άγγελο και του είπα να μου δώσει το βιβλιαράκι. Κι αυτός μου λέει: «Πάρ’ το και κατάφαγέ το· θα σου γεμίσει η πίκρα τα σωθικά, μα στο στόμα σου θα είναι γλυκό σαν μέλι».
10 Πήρα το βιβλίο από το χέρι του αγγέλου και το έφαγα· στο στόμα μου ήταν γλυκό σαν μέλι, μα όταν το κατάπια πίκρισαν τα σωθικά μου. 11Τότε μου είπαν: «Πρέπει πάλι να προφητέ­ψεις σε λαούς και σε έθνη και σε γλώσσες και σε βασιλιάδες πολ­λούς».

Ερμηνεία

Ο άγγελος κυρίου ,μπορεί να είναι ο ίδιος ” ο μεγάλης βουλής άγγελος ” το ένα πόδι στην Ελλάδα και το άλλο στο Αιγαίο κοιτά την “Πόλη ” , καλεί για απολογία ,αφού τις προειδοποίησε στην αρχή της αποκάλυψης της “Επτά εκκλησίες ” το ιερατείο …
Αυτοί απολογούνται και καταγράφεται σε βιβλίο η απολογίας τους ,αλλά δεν μας αφορά …
Το βιβλιάριο με την απολογία τους ,δίδεται για Πνευματική “τροφή ” να το αποστηθίσει στον Ιωάννη ,θα δείτε στην συνέχεια γιατί .
Τον γλυκαίνει αρχικά ,με την επιφανειακή τους “αγάπη” ,αλλά τον πικραίνει στα σωθικά ,στα σπλάχνα γιατί είναι υποκριτές και φαρισαίοι στο βάθος. άσπλαχνοι .

Έχοντας αυτές τις “πληροφορίες ” θα είναι ο καβαλάρης του “μαύρου αλόγου ” με την ζυγαριά και Βασιλέας Ιωάννης που θα επανα κηρύξει το Ευαγγέλιο “πάντα τα Έθνη” με έλεος και πνεύμα ΘΕΟΥ ,θα υποτάξει τους πάντες .

Ως γνωστόν από τις γραφές ,το σώμα του Ιωάννη του Θεολόγου δεν βρέθηκε, τρεις μέρες μετά την ταφή του ,στην αναζήτηση που έκαναν οι μαθητές του .Εν πνεύματι πλέον ζει και υπάρχει είτε στον ουρανό ,είτε στην γη..
Διαβάζουμε ακόμη στην Καινή Διαθήκη ότι,
όταν ο Απόστολος Πέτρος ρώτησε τον Χριστό μας περί του Ιωάννη «ούτος δε τι; δηλαδή, αυτός τι θα απογίνει; καλά, εμένα μου είπες τι θα γίνω, αλλά ο Ιωάννης;
Ο Κύριός μας απήντησε: «εάν αυτόν θέλω μένειν έως έρχομαι, τι προς σε;» (Ιω. κα’, 22) δηλαδή· «εάν εγώ θέλω να τον κρατήσω ζωντανό μέχρι που θα ξαναέλθω, στην Δεύτερη Παρουσία μου, εσένα τι σε νοιάζει; τι σε ενδιαφέρει; αυτό είναι θέμα δικό μου».

Μετά θα γίνει η έλευση του αντίχριστου ,η καταστροφή του κόσμου και η κρίση .Όπως αναφέρεται στις επόμενες σφραγίδες ,φιάλες ,σάλπιγγες που συμβαίνουν κυκλικά και παράλληλα

Σάλπιγγες ,σφραγίδες ,πληγές φιάλες .

Σε άλλο κείμενο ,ίσως καταφέρω συν ΘΕΩ να το “ανακαλύψω ” και να σας το αποκαλύψω .

Για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη παρακαλώ μην γράφετε “κατεβατά ” στα σχόλια ,ίσως αμελήσω και δεν τα δω ,ενώ με ενδιαφέρουν .
Παρακαλώ στείλτε τα στην “τρικλοποδία ” και θα τα παραλάβω .

Ευχαριστώ

Καλή φώτιση

“Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας
«Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε»

” ΜΑΧ.Ο.Μ.Ε “
Μαχόμενη .Ορθόδοξη . Μητέρα. Ελλάδα

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…