ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Θανάτω θάνατον πατήσας ..”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 21 Απρ 2019 - 21:52
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μπαίνουμε στην “Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα” και θα ακούμε συνεχώς “ο Χριστός που νίκησε τον θάνατο ” .

Πέρασαν τα χρόνια και ποτέ δεν αναρωτήθηκα τι σήμαινε ,γιατί πάντα πίστευα ότι γνώριζα την έννοια των λέξεων που έφταναν στα αυτιά μου ..Δεν άκουγα γενικά και μου το λέγανε τότε και ειλικρινά ζητώ συγνώμη και ελπίζω κάποια στιγμή να μάθω να “ακούω ” πραγματικά ,με την βοήθεια του θεού .

“Αμ δε …’ που έλεγε και ο αγράμματος αλλά σοφός Παππούς μου Γιώργος ,με καταγωγή από ένα χωριό της Μυτιλήνης.Δεν γνώριζα τι σημαίνει και μάλλον πολλοί εξ ημών αγνοούμε ..”Νίκησε τον Θάνατο “

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο νοσοκομείο , πάλι ,αντιμετωπίζοντας ένα παρά πολύ δύσκολο πρόβλημα υγείας ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Ευρυπιώτης .Στο πλάι του βρίσκεται η πρώτη του “αγάπη ” .Η γυναίκα που είχε σχέση πριν 30 χρόνια και πριν κάνει οικογένεια .Τίποτα δεν είναι τυχαίο ..

Ας θυμηθούμε ότι από την πρώτη φορά που αντιμετώπισε το πρόβλημα ήρθε κοντά στον Θεό και αφοσιώθηκε σε αυτόν

Κώστας Ευριπιώτης: Έχω αφοσιωθεί στον Θεό!

Αυτή την στιγμή μάχεται να κρατηθεί στην ζωή να νικήσει τον “υλικό ” θάνατο ,να μην φύγει από αυτόν τον κόσμο .Όλοι ευχόμαστε το “καλύτερο ” για τον άνθρωπο που μας έκανε να γελάμε , με το πηγαίο ταλέντο του ξέρουμε όμως ποιο είναι το καλύτερο ;

Μόνο ο Θεός ξέρει το καλύτερο για τα “παιδιά ” του ,για αυτό ότι και να γίνει είναι “Ευλογημένο ” αυτό είναι σίγουρο

Aν ένας άνθρωπος τέτοιος φύγει ,μάλλον κάπου καλύτερα θα πάει .

Δεν μας επιτρέπεται να το γνωρίζουμε ,γιατί αυτό κερδίζεται με πίστη,αγώνα και Αγάπη και ο Κώστας έδειχνε συνέχεια την Αγάπη που είχε μέσα του !!!

Όλοι μας ,φοβόμαστε τον Θάνατο ,την αποχώρηση της ψυχής από το σώμα .Αλλά κανονικά θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε τον θάνατο .

Οι οδηγίες υπάρχουν και μας δίνονται κάθε “Πάσχα”..

Ποιος όμως μας εξήγησε καλύτερα ότι ο φοβερότερος “Θάνατος ” δεν είναι ο υλικός ,αλλά ο “πνευματικός ” .
Ποιος κάθε “Πάσχα” μας δείχνει πως μπορούμε να νικήσουμε πραγματικά και τον πραγματικό ” Θάνατο”.

Σάν αναμάρτητος ,δεν μπορούσε να τον κρατήσει ο Άδης και μας έδειξε ότι “οι αμαρτίες” μας οδηγούν στον ‘θάνατο’ . Ενώ στην δοκιμασία που λέγεται γη, ή “Μετάνοια” και η Εν Χριστώ ζωή μας οδηγεί στην πραγματική ζωή .

Πολλοί θα συγκινηθείτε με την τηλεοπτική σειρά που δείχνει κάθε “Πάσχα” , απλά κρατήστε αυτή την αίσθηση και μετά το “Πάσχα” παρά την “του αντιθέτου ” επιρροή και θα καταλάβετε .Μην περιμένετε έναν “καρκίνο” για να καταλάβετε..

Όσο και να προσπαθούν οι συγγενείς μας και αυτοί που νομίζουν ότι μας αγαπούν ,να μας κρατήσουν σε αυτή την “ματαιότητα” . Αδυνατούν και δεν μπορούν να το καταλάβουν όταν είμαστε “Πνευματικά ” ‘έτοιμοι για την πραγματική ζωή ,για την “Βασιλεία των ουρανών “. Θα μας πάρει τότε ,θα μας “αρπάξει ” για το καλό μας !!

Ο Χριστός μας έδειξε πως να νικάμε τον Θάνατο ,έχουμε λόγο να φοβόμαστε το Θάνατο ,όταν δεν είμαστε του Χριστού .Ακολουθώντας τον Χριστό ,σου δείχνει εκείνος τον τρόπο να νικήσεις .

Ο “Άδης ” είναι τρομακτικός ,ο αναστημένος Λάζαρος έζησε τριάντα χρόνια μετά την Ανάσταση του ,δεν ξανά γέλασε ποτέ ,επειδή είδε και θυμόταν τον Άδη όσο ζούσε .Γέλασε μόνο μια φορά που είδε έναν κλέφτη που έτρεχε έχοντας κλέψει ένα πήλινο βάζο ,λέγοντας “το χώμα έκλεψε το χώμα ..”

Κάποιοι αυτό που βλέπουν το λένε “θάνατο ” κάποιοι όμως αυτό που βλέπουν το λένε “Ανάσταση”

“Καλή Ανάσταση” σε όλους λοιπόν

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…