ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Κάντε ένα διάλειμμα στην μελέτη των προφητειών..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 30 Απρ 2019 - 12:38
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Έχουμε φτάσει απέναντι στον ” Κύριο” την φοβερή ημέρα της κρίσεως
Μας απευθύνει τον λόγο και μας κάνει τις γνωστές ερωτήσεις ,που περιέχονται στις “γραφές” .
Εμείς τι απαντάμε λοιπόν

Μία εκδοχή..

“Μελετούσα τις προφητείες ,ανάλυα τα “γεωπολιτικά’ και κοιτούσα να προλάβω ανοιχτά τα μαγαζιά πριν τα επιτάξει ο στρατός και πάνε και οι συνάνθρωποι μου ,να τους προλάβω …”

Μας κοιτάζει με Αγάπη και συμπόνοια και εκείνη την στιγμή θα καταλάβουμε με “φόβο ” και αρχίζουμε να τον βλέπουμε σαν “φωτιά ” και όχι ένα “γλυκό φως” . Πίσω μας έτοιμος ο “αντίθετος” γελώντας μας παραλαμβάνει..

Η άλλη εκδοχή

Μελετούσα τις προφητείες Κύριε ,ανάλυα τα γεωπολιτικά ,έβλεπα το “σχέδιο’ σου Χριστέ μου να εξελίσσεται .Αγωνιζόμουν ” Πνευματικά ” με οποιοδήποτε τον τρόπο να ετοιμάσω την ψυχή μου και να αξιωθώ να εγγραφώ στο Βιβλίο σου ,των Εκλεκτών σου ,έστω και “επιλαχών ” .

Χριστέ μου γνωρίζεις ποιοι είναι “εγγεγραμμένοι ήδη ,αυτό όμως με καθησύχαζε γιατί αν αγωνιζόμουν πίστευα ότι θα με βοηθούσες “σκανδαλωδώς” με τους μυστήριους τρόπους σου .
Τότε από τις ‘βοήθειες ” σου κατάλαβα ,τον ‘σταυρό ” μου εσύ τον σήκωνες συνέχεια ,εγώ απλά “επέλεξα’ εσένα και ακολουθούσα τον δρόμο σου ,την Αλήθεια και το “Φως”
.
Κύριε Ταυτόχρονα η συνείδηση μου ,η καρδιά μου με τράβαγε να το πω σε όσους περισσότερους μπορούσα με τον τρόπο που μου υποδείκνυες εσύ .Πάλευα ταπεινά να γίνω “όργανο ” του θελήματος σου και του “σχεδίου ” σου για την σωτηρία των αδελφών μου .
Συγχώρεσε με κύριε δεν τα κατάφερα να σε αγαπήσω όσο ήθελα ,
θα κλαίμε με ταπείνωση πιστεύοντας ότι “χυθήκαμε” ..

“Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται “

Εκεί μπροστά θα είναι αργά να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε να πιστέψουμε και να αφεθούμε στην ‘πρόνοια ” του .

Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα να αφεθούμε στο θέλημα του και όχι να τρέχουμε σαν τα ποντίκια πριν την “καταστροφή ” να βρούμε λαγούμι .

Αν Φοβάσαι μην σε σφάξει ο “αγάς ” είναι γιατί είσαι ήδη “νεκρός” .Ενώ όταν είσαι πραγματικά “Εν Χριστώ ” γνωρίζεις ότι την ώρα που πέθανε ,πεθαίνει ή θα πεθάνει κάποιος για τον Χριστό , από το “χέρι ” ενός “άπιστου” στην αλήθεια “πεθαίνει” αυτός που τον σκοτώνει και “ζει” εις τον αιώνα ο “νεκρός” αυτού εδώ του κόσμου …

«Ὅσοι ἐβαπτίσθημεν εἰς Χριστόν Ἰησοῦν, εἰς τον θάνατον αὐτοῦ ἐβαπτίσθημεν· συνετάφημεν οῦν αὐτῷ διά τοῦ βαπτίσματος εἰς τόν θάνατον, ἵνα ὥσπερ ἠγέρθη Χριστός ἐκ νεκρῶν διά τῆς δόξης τοῦ πατρός, οὕτω και ἡμεῖς ἐν καινότητι ζωῆς περιπατήσωμεν» (Ρωμ. ς’ 3-4).
Όσοι βαπτισθήκαμε με πίστη στον Ιησού Χριστό, με το Βάπτισμά μας γίναμε συμμέτοχοι στον σταυρικό του θάνατο. Θαφτήκαμε μαζί Του με το Βάπτισμα, που μας έκανε συγκοινωνούς του θανάτου του, ώστε όπως ακριβώς αναστήθηκε ο Χριστός εκ νεκρών διά της ενδόξου δυνάμεως του Πατρός, έτσι κι εμείς να αναστηθούμε σε νέα και ενάρετη ζωή ακολουθώντας τις απαιτήσεις αυτής της καινής ζωής.

Είμαστε έτοιμοι να “πεθάνουμε ” για να “ζήσουμε” ή μαχόμαστε να “ζήσουμε ” όσο περισσότερο γίνεται και να απολαμβάνουμε αυτόν εδώ τον κόσμο ,γιατί στερούμαστε πίστης για την ύπαρξη της ‘” Βασιλείας των ουρανών ” .

Μήπως είμαστε έτοιμοι να σφάξουμε τους “Αγαρηνούς” ,υπερασπιζόμενοι τα υλικά μας αγαθά σαν “Ευρωπαίοι Αγαρηνοί ” εναντίον των “Ανατολικών Αγαρηνών …
Να τους κόψουμε το αυτί όπως έκανε ο Σίμων Πέτρος και τον Χριστό να τον επιτιμεί και γιατρεύοντας τον δούλο

“Σφάξε με αγά μου να αγιάσω” ;

Tι νόημα έχει για εμάς και ποια “πνευματική ‘ και “Εν Χριστώ ” δύναμη έχουμε να το κατανοήσουμε το λέμε με ειρωνεία ή με νόημα ;
Αν ο Θεός σε ετοιμάζει για “μάρτυρα” λόγω της μεγάλης σου πίστης ή για “απελευθερωτή ‘” αυτόν που από φόβο θα προσκυνήσουν ,θα το καταλάβεις αν είσαι “Εν Χριστώ’ .

Είμαστε ο Σίμων Πέτρος ; που ο κύριος έπρεπε να συγχωρήσει πολλές φορές και όπως του απάντησε ότι πρέπει να ‘συγχωρούμε ” επτά φορές το εβδομήνταεπτά, αλλά ο Απόστολος που έγινε ο “ακρογωνιαίος ‘ λίθος της Εκκλησίας του Χριστού , ήταν αυτός που συγχωρήθηκε πολλές φορές και έκλαψε γοερά όταν τον απαρνήθηκε .

οι εποχές μοιάζουν με την εποχή μετά την Ανάσταση του ‘Κυρίου” που οι μαθητές δεν ήξεραν τι να κάνουν και επέστρεφαν στις “δουλειές” τους και ο κύριος τους επισκέφθηκε στην Τιβεριάδα και ο Πέτρος πέφτει με λαχτάρα στο νερό για να πάει κοντά του χωρίς να περιμένει την βάρκα να φτάσει …

Ας μας αξιώσεις Χριστέ μου με αυτή την λαχτάρα στην καρδιά . !!!

Ακούστε λίγο και αν ευφρανθεί η καρδιά σας είσαστε σε καλό δρόμο…

” Χριστός Ανέστη” σε όλους

” Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…