ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : «Πετρωμένες καρδιές» ( Μέρος τέταρτο )

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 18 Μαΐ 2019 - 12:00
Loading...

Μέρος Α

Μέρος Β

Μέρος Γ

Έλα μάνα γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο ,ξέρεις πόσες φορές σε έχω πάρει

Γιώργο εσύ είσαι γιε μου ;

Ναι ρε μάνα ,περίμενες κανένα άλλον μήπως ;

Ναι την Τασία ,μιλάμε στο Facebook

Tiiiiiiii σοβαρά μιλάς ;

Άντε βρε αστεία στο λέω ,το ίδιο έκανα και στα αδέρφια σου και γελάγαμε μετά μαζί ,το κάνω για να σας κάνω να γελάσετε ,που ξέρω εγώ από αυτά

Α ρε μάνα και τον «παλιάτσο» κάνεις για να μας κάνεις χαρούμενους έστω και για λίγο

Τι να πώ ,το «σε ευχαριστώ» είναι λίγο ,εντάξει ,τα είπαμε με τον Παππούλη μπήκα σε μια σειρά εγώ ,αλλά με την βοήθεια του Θεού θα μπει και η οικογένεια .

Άστο στα χέρια του Θεού ,εσύ «‘έκρουσες την Θύρα » τώρα πίστη και υπομονή .

Ναι μανούλα μου ,ναι σε κλείνω ,μπαίνω στο αυτοκίνητο τώρα ,για πες μου πως σε βρίσκω στο Facebook όμως ; χα χα χα

Να προσέχεις αγόρι μου ,φιλιά σε όλους απο την γιαγιά να πεις ,έχω και «Instagram » να ξέρεις

μάνα μου κάνεις πλάκα πάλι ..

αυτό έλειπε να μην έχω

σοβαρά ρε μάνα ;

βέβαια όσο έχω και Facebook ,πάλι την πάτησες ‘αλεπουδακι ‘ να προσέχεις ..

Ο Γιώργος χαλαρωμένος με ένα περίεργο και πρωτόγνωρο «ξαλάφρωμα » ,παραχωρούσε την προτεραιότητα , κάτι που σπάνια το έκανε ,ήταν σχεδόν άνευρος .είχε μία άλλη αίσθηση του κόσμου πλέον .
Ήξερε πως αυτό ήθελε αγώνα για να κρατηθεί αυτή η αίσθηση ελαφρότητας σε έναν κόσμο ,προκλήσεων και πειρασμών .Μα δεν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει αυτήν την εσωτερική του γαλήνη και ηρεμία χωρίς αγώνα.
Ο αγώνας του πλέον θα ήταν προσωπικός και «Πνευματικός » γνώριζε όμως ότι δεν πάλευε μόνος .
Όπως του είπε ο παππούλης αυτός είναι το «μηδέν» στον αγώνα ,να μην πιστέψει στις δυνάμεις του ,αυτό πρέπει να καταλάβει .
Άλλον πρέπει να εμπιστευθεί να μπει μπροστά ο ΕΝΑΣ ο ΩΝ Χριστός . Το μηδέν με μπροστά τον ΕΝΑ γίνεται 10..

Καλησπέρα ,που έχετε τα βιβλία ,ξέρετε των γερόντων του Αγίου Όρους ;
Καλησπέρα ,εκεί στην γωνία..
Σας ευχαριστώ πολύ !!!

Ο Γιώργος έψαξε για βιβλία δύο σύγχρονών Αγίων του Παισίου και του Πορφυρίου που έχουν γράψει για την οικογένεια ,ο Παππούλης του είπε
«πάρε παιδί μου όποιο σε φωτίσει ο Θεός ,έτσι και αλλιώς τώρα είναι δίπλα σου ο Κύριος ..»

Πήρε τα βιβλία χαιρέτησε θερμά των υπάλληλο ,κάτι που δεν έκανε όταν είχε απέναντι του «Ψυχρές » συμπεριφορές ανθρώπων ,παρά μόνο χαιρετούσε θερμά όσους τον χαιρετούσαν θερμά .
Τώρα πλέον καταλάβαινε σιγά σιγά ότι η συμπεριφορά του άλλου δεν πρέπει να ορίζει την δική μας ,αλλά η δική μας να προσπαθεί να βοηθήσει του άλλου την ψυχρότητα .
Η αγάπη μεταφέρεται καρδιακά και όχι με τα λόγια και τις πράξεις που μπορεί να είναι υποκριτικές και
«εγκεφαλικές «

Και το πρώτο θαύμα έγινε ,ο «ψυχρός » υπάλληλος του χαμογέλασε σαν να είχε ανάγκη η «καρδιά » του λίγη «αγάπη » μετά από μία απάνθρωπη μέρα..

Ο Γιώργος εντυπωσιασμένος από τις νέες «αισθήσεις » που άρχιζαν να λειτουργούν μέσα του ,κατάλαβε να κατεβαίνει κάτι σαν αίσθηση στο μέρος της «καρδιάς » του .Σήκωσε το κεφάλι ψηλά και μετέφερε την χαρά ,την ευχαρίστηση και την ευγνωμοσύνη στον «Πατέρα » η σύνδεση χτιζόταν βήμα βήμα η επιστροφή γινόταν .

Ρε «στραβούλιακα »   πρόσεχε που πας ,δεν βλέπεις μπροστά σου  ,ζωντόβολο ..
Μία αγριωπή φωνή ,ενός μεσήλικα που πάει να περάσει τον δρόμο με «κόκκινο » βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του ,αλλά και την υπομονή του Γιώργου ,παραλίγο να τον χτυπούσε και δεν θα έφταιγε ..
Εκνευρισμένος κάνει να «λύσει ‘» την ζώνη του ,να τα βάλει με τον «άνθρωπο » η ζώνη έχει κολλήσει ,ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί αυτό .
«Τώρα θα σου πώ εγώ ..» 
‘κολλημένος » σηκώνει το κεφάλι εκνευρισμένος και χτυπάει το «σταυρουδάκι» που είχε κρεμασμένο στον καθρέφτη του αυτοκινήτου .Σαν να τον πέρασε «ρεύμα » και τον άφησε «παράλυτο » μούδιασε  ..
«Τι κάνω…. μονολόγησε ..»
Η ζώνη λύθηκε βγαίνει από το αμάξι ,ήρεμος και «πράος «
 
Συγνώμη είσαστε καλά ,σας κτύπησα ,μπορώ να κάνω κάτι ,
με ενδιαφέρον αληθινό και άδολο ,με άδειο το μυαλό του από κάθε εκδικητικότητα ,κακία ,πάθος .
Τι να σου πώ ,τώρα ,τρέχετε και δεν προσέχετε καθόλου ,όχι δεν με χτύπησες ,έχω μάθει να σας αποφεύγω εσάς τους παλαβούς .Για αυτό ζω ακόμα αλλά για πόσο, κάποιος θα με πετύχει ,λες και με κυνηγάνε κάθε μέρα .
 
Μήπως θέλετε να σας πάω κάπου ,σαν ανταπόδοση του λάθους μου .
 
Προς τα που πας ; 
 
Nέα Σμύρνη  στο σπίτι μου 
 
Μπορείς να με αφήσεις στην Καλλιθέα ; 
 
και το συζητάτε ,ελάτε μέσα ,θα βάλω το gps  πείτε μου διεύθυνση .
 
Δύο άνθρωποι που ήταν έτοιμοι για «καυγά » με την καλή διάθεση  του ενός ,ήταν πλέον ‘συνοδοιπόροι»  .
Στο αυτοκίνητο ο Γιώργος και ο κύριος Μιλτιάδης ,έκαναν μια συζήτηση με επίκεντρο τον «Θεό » που και ο κύριος Μιλτιάδης είχε «παραμερίσει’ στην ζωή του .Όλα του πήγαιναν στραβά ,είχε χάσει την ηρεμία του και είχε αρχίσει κάποια ελαφρά ηρεμιστικά ,αλλά δεν του έκαναν τίποτα,τα έβαζε με όλους και με όλα .Όπως εκμυστηρεύτηκε στον νέο «φίλο » του .
Σου υπόσχομαι ότι θα πάω και θα κάνω ότι έκανες και εσύ βαρέθηκα αυτόν τον ψυχίατρο ,δεν βλέπω καμία διαφορά ίσα ίσα χειροτερεύει η κατάσταση ,σε ευχαριστώ Γιώργο ,ο Θεός να σε έχει καλά ,γιατί μάλλον αυτός σε έστειλε γιατί με λυπήθηκε .
Θα σε πάρω τηλέφωνο στο κινητό ,στο νούμερο που μου έδωσες ,θα τα πούμε να χαίρεσαι την  οικογένεια σου ,θα χαρώ να γνωριστούμε όλοι μαζί .Γεια σου Φίλε μου .
Στο καλό κύριε Μιλτιάδη περιμένω νέα σας και εγώ θα χαρώ να τα ξαναπούμε και θα τα ξαναπούμε ,για να διαπιστώνουμε πως πάει η θεραπεία μας και ο πόλεμος μας με τον κόσμο 
Στο καλό ,στην ευχή του Θεού !!!
 
Ο Γιώργος δεν μπορούσε να καταλάβει και να περιγράψει τι ‘ένοιωθε  ήταν πρωτόγνωρο ,έμοιαζε λίγο με την εποχή που ήταν παιδί και δεν τον άγγιζε το «κακό» σαν κάτι να τον προστάτευε και το ‘καλό «ήταν το «πνεύμα» της ζωής του ,αλλά από παιδική άγνοια δεν το γνώριζε .
 
Κατάλαβε ότι αυτό επέστρεφε ,στο χέρι του ήταν  να το δυναμώσει ,να το συντηρήσει και να το «σκορπίσει » και σε άλλους .Αλλά αυτό ήθελε αγώνα ,αόρατο πόλεμο .Δεν θα τον συγκρατουσε πάντα μια «ζώνη » ούτε θα τον ξύπναγε ένας σταυρός .
Η μήπως θα τον ξύπναγε ,τότε σκέφτηκε ότι φορούσε κάτι περίεργα φυλακτά ,μηχανικά τα έπιασε τα τράβηξε ,τα έβγαλε και τα έβαλε στο «τασάκι » του αυτοκινήτου ,ποτέ δεν τον συγκράτησαν ,δεν τον φύλαξαν σαν τον σταυρό
έριξε μια ματιά στον σταυρό του καθρέφτη ,χαμογέλασε τον πήρε ,θυμήθηκε την μάνα του ,που του τον είχε δώσει να τον φορά και  εκείνος τον κρέμασε να φυλά το αυτοκίνητο .
Τον ξεκρέμασε και τον φόρεσε στο στήθος του ,φιλώντας τον ευλαβικά .
Είχε βάλει τον Θεό στην ζωή του , πλέον ,σειρά είχε η οικογένεια του.
 
Συνεχίζεται ….
» Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας «
«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter