ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας :»Πνευματικά» φάρμακα και φαρμάκια..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 15 Απρ 2019 - 22:24
Loading...

«Βυζαντινή Μουσική » Ένας Πνευματικός θησαυρός που μπορεί να απογειώσει την ανθρώπινη ψυχή και να την θεραπεύσει ,να την θρέψει .Έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων κατά κάποιο τρόπο και στην σύγχρονη Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί όπως εξάλλου και κάθε «Πνευματική τροφή » των προγόνων μας .
Ιερά Ευαγγέλια,Πατερική Θεολογία ,Βυζαντινή μουσική, Αρχαία Ελληνικά .Μπορούν να ανακουφίσουν ,
να σώσουν ψυχές να εξημερώσουν τα πάθη και όχι να τα ξεσηκώσουν . όλα σχεδόν όλα τα σύγχρονα είδη για παράδειγμα Μουσικής .

Κάποιοι μας θέλουν όχι με εξημερωμένα πάθη αλλά «ξεσηκωμένους»….
Ας παρακολουθήσετε μία heavy metal συναυλία καταλαβαίνεται τι εννοώ

Ας υποθέσουμε η «Αγία Σοφία» γεμάτη Ορθόδοξους , να ψάλλουν » Τη υπερμάχω » τα συναισθήματα πιθανολογώ απερίγραπτα ,γαλήνη ,ηρεμία ,ειρήνευση
Η ψυχή πετά στον Θεό και ξεχνάμε κάθε κοσμική έννοια , στοιχεία που έκτισαν την «παράδοση » μιας Αυτοκρατορίας .
Γνωρίζεται ότι η Βυζαντινή Μουσική είναι η μήτρα όλων των μουσικών, καθώς πηγάζει από τους αρχαίους προγόνους μας,αποτελεί την σημαντικότερη ψηφίδα του πολιτισμού μας.
Η Βυζαντινή μουσική είναι η εξέλιξη και καλλιέργεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής και πήρε το όνομα αυτό από την περιοχή του Βυζαντίου που είναι η πρώτη ονομασία της πρωτεύουσας της νέας αυτοκρατορίας, κατά τον Κωνσταντίνο Παπαρηγόπουλο.

Η Βυζαντινή Μουσική είναι η μουσική της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που μεταφράζεται κι απαρτίζεται αποκλειστικά από ελληνικά κείμενα ως μελωδία.Έλληνες και ξένοι ιστορικοί συμφωνούν ότι αυτές οι μελωδίες, οι εκκλησιαστικοί ήχοι και γενικά το όλο σύστημα της βυζαντινής μουσικής, συνδέεται στενά με το αρχαίο ελληνικό μουσικό σύστημα. Οι αρχές της χρονολογούνται από ορισμένους μελετητές στον 4ο αιώνα μ.Χ, λίγο μετά τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη από το Μέγα Κωνσταντίνο.

Ωραία τα «θεωρητικά » που αφορούν την Βυζαντινή μουσική ,αλλά επί της ουσίας είναι μία «πνευματική τροφή » Μουσική που μιλά στην καρδιά και την ψυχή. Επειδή «κάποιοι» μανιωδώς ξεκολλάνε οτιδήποτε «πνευματικό» από την ζωή μας .
Έτσι και οι Βυζαντινή μουσική παραπετάχτηκε ,ξεχάστηκε ,αδιαφορήσαμε ,αφήσαμε να μας «κοσκινίσουν » να μας «αποθεώσουν » .

Γίναμε Θεοί στην θέση του Θεού , μας έπεισαν να «πετάξουμε» ότι μας συνδέει με τον Θεό και μας στηρίζει «Πνευματικά » για αυτό παραπαίει η ανθρωπότητα με δεκανίκια σαθρά ψυχολογία και ψυχιατρική απουσία θεού και των πραγματικών Φαρμάκων ,Τα φάρμακα τους είναι φαρμάκια …

«θεραπευτήριο» της ψυχής , είναι η Ορθοδοξίας μας ,γεννιόμαστε αδύναμοι και μας δυναμώνει το μυστήριο της «βάπτισης» .Μας παραδίδεται η βοήθεια του Αγίου Πνεύματος ,αλλά δυστυχώς αυτή την δύναμη την αποδυναμώνουμε με τις «αμαρτίες » μας κατά την διάρκεια της ζωής μας .Μας ξανά δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε το Άγιο Πνεύμα του Αγίου Χρίσματος με το μυστήριο της εξομολογήσεως και με την καθοδήγηση ενός Πνευματικού .

Είναι κρίμα και αμαρτία να μην μιλώ ,να μην προσπαθώ να βοηθήσω ,όταν γνωρίζω από προσωπική εμπειρία Προσωπικά μου προκαλεί στεναχώρια , να παρακολουθώ τα ψυχικά νοσήματα συνανθρώπων μου και να γνωρίζω ότι είναι Πνευματικό αποτέλεσμα της απουσίας του Θεού από την ζωή τους .

Να έχω βιώσει την θεραπευτική επίδραση της εξομολόγησης,της νηστείας ,της Προσευχής και της υπακοής στον «Πνευματικό » πατέρα , το θεωρώ αμαρτία να μην το επικοινωνώ με κάθε τρόπο σε κάθε πονεμένο συνάνθρωπο αδερφό μου .

Όλοι είμαστε «πονεμένοι » πνευματικά , το φάρμακο μας δίδεται απλόχερα από τον Χριστό ,αλλά αποστρεφόμαστε το «φάρμακο » του Θεού εγωιστικά , διαλέγοντας τα επιστημονικά ανθρώπινα «φαρμάκια» δυστυχώς.

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας
«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter