ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Τι σχέση μπορεί να έχει ο Παστέρ με τον Άγιο Παίσιο ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 2 Αυγ 2019 - 21:12
Loading...

Η ζωή του Παστέρ ήταν μια ζωή γεμάτη «προσφορά » στον άνθρωπο μέσω της επιστήμης και της έρευνας ,αλλά και σεβασμού προς τον Θεό .

Σε όλη τη ζωή του ο Παστέρ παρέμεινε πιστός Ρωμαιοκαθολικός ,Πέθανε ακούγοντας την ιστορία του Αγίου Βικεντίου de Paul, τον οποίο θαύμαζε και ήθελε να του μοιάσε.

Ο άγιος Βικέντιος ντε Πωλ υπήρξε Απόστολος της Αγάπης, ζητιάνος της Αγάπης.

Με σπουδαίες ανακαλύψεις ,πολλές από αυτές «κατά τύχη » λένε κάποιοι ,αλλά άλλοι σκεφτόμαστε ότι η «Θεία πρόνοια » είναι για εμάς η «τύχη»…

Ειδικά η λεγόμενη «τύχη» που κυνηγά έναν άνθρωπο του «Θεού » αφιερωμένο στον συνάνθρωπο του ,για να ανακαλύψει τα απαραίτητα για την τότε εποχή ,την σωτηρία και διαιώνιση του είδους μας ,ώστε να κάνει τα επόμενα βήματα της …

Λουί Παστέρ – Βικιπαίδεια

Αυτά που ανακάλυπτε ο Παστέρ βέβαια με το «μικροσκόπιο » .,δηλαδή ένα άλλο «σύμπαν » των μικροοργανισμών ,των μικροβίων ,των ιών κλπ .

Αυτά που απέδειξε ότι υπάρχουν και δεν τα «γεννά » η ύλη ,αλλά είναι πολλά από αυτά «εξωτερικά » .στη Μικροβιολογία, τόσο ώστε να αποκληθεί «Πατέρας της Μικροβιολογίας» και της Ανοσολογίας.

Ο Παστέρ απέδειξε ότι η διαδικασία που ονομάζεται ζύμωση προκαλείται από την ανάπτυξη μικροοργανισμών και ότι η ανάπτυξή τους σε διαλύματα θρεπτικών ουσιών δεν οφείλεται σε αυτόματη γένεση από άβια ύλη…..

Κανένας μικροοργανισμός δεν αναπτύχθηκε στα θρεπτικά αυτά διαλύματα. Επομένως, όσοι μικροοργανισμοί αναπτύσσονταν σε τέτοια διαλύματα έρχονταν από έξω…..

Γα αυτά ,Το περίεργο όμως είναι κάποιοι ,το έλεγαν πριν από αυτόν ,αλλά δεν μπορούσαν να το.. αποδείξουν

Μολονότι ο Παστέρ δεν υπήρξε ο πρώτος που πρότεινε τη θεωρία ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια (οι Τζιρολάμο Φρακαστόρο, Αγκοστίνο Μπάσι, Φρίντριχ Χένλε και άλλοι την είχαν προτείνει ενωρίτερα), αυτός είναι που την ανέπτυξε και, με πειράματα που έδειχναν καθαρά την ορθότητά της κατάφερε να πείσει όλη την Ευρώπη ότι ήταν σωστή. Σήμερα θεωρείται ο «πατέρας» της Βακτηριολογίας μαζί με τον Ρόμπερτ Κοχ.

Αν πριν την εποχή του Παστέρ ,έβαζες κάποιον να κοιτάξει μέσα στο μικροσκόπιο και έβλεπε τα «μικρόβια ,τους μικροοργανισμούς ,τους ιούς » να τρέχουν μέσα στο γυαλί ,μπορεί να έτρεχε ουρλιάζοντας από φόβο και να έκαιγαν για μάγο …
Κάθε πράγμα στον καιρό του…

Άραγε θα έρθει η εποχή ,που κάποιος » Παστέρ » θα μας δείξει τον πνευματικό κόσμο ,τα πνευματικά μικρόβια ,που πηδούν από άνθρωπο σε άνθρωπο ,τις καλές αλλά και τις κακές οντότητες που διέκριναν ,διακρίνουν και θα διακρίνουν για παράδειγμα οι Αγιορείτες …

Πόσες φορές ο Άγιος Παίσιος μίλησε για την πάλη του με αυτές ,σε φυσικό υλικό επίπεδο και για τα πνευματικά μικρόβια .

Αν τις βλέπαμε εμείς ,με την πνευματική μας κατάσταση ,θα είχαμε πάρει τα βουνά ….

Για κάποιους ο Θεός ,για άλλους η φύση ,για άλλους η «τύχη » ,ο καθένας ας βάλει τον δικό του «αρχιτέκτονα » ,πλάστη ,δημιουργό ,ποιητή .Πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχει αρχικά «ρυθμιστής » που βάζει το ρυθμό ,τους κανόνες ,για να πετύχει την αρμονία και την εύρυθμη λειτουργία της «κατασκευής » .
Αλλά και εμφανίζει στον άνθρωπο «σταδιακά » τον θαυμαστό του «κόσμο» κατά την αξία και την δεκτικότητα του καθενός .

Ένας «αρχιτέκτονας » δεν μπορεί να δείξει στο νήπιο «παιδί » του ,τι όμορφες και πολύπλοκες κατασκευές έχει φτιάξει για αυτό ,το «νήπιο » παιδί του ,θα τον κοιτά με απορία και μπορεί να «τρομάξει» ..

Όσοι είμαστε λογικοί και «απείραχτοι» ,δεν μπορούμε να μην το δεχθούμε ,για όσους έχουμε βλαφτεί στην «λογική» και έχουμε γίνει άλογοι ,δεν υπάρχει καν τέτοια συζήτηση
Είμαστε υπό «δαιμονική αλαζονεία»… ότι εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε ,δεν θα μας βάλει κανείς «κανόνες» και θα βάλουμε τον «θρόνο » μας πάνω από τον Θεό …περαστικά μας δαιμονοποίηση λέγεται .

Ο «ρυθμιστής » αυτός ,δεν «επιτρέπει » να δούμε όλα τα «σύμπαντα » δηλαδή όλα τα επίπεδα αυτού του κόσμου ,να δούμε τις «οντότητες » ,που ζουν σε άλλα επίπεδα ,γιατί δεν είμαστε «έτοιμοι «για αυτή την γνώση ακόμα …

Δεν πάει να πει όμως ότι δεν επιτρέπει «επιλεκτικά » και αξιοκρατικά με βάση την δική του κλίμακα και όχι την εγωιστική νηπιακή ανθρώπινη λογική , σε κάποιους να «επικοινωνήσουν » με αυτά τα άγνωστα επίπεδα .

Μετά βέβαια ,εσωτερικά πιέζονται από ανάγκη ,να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία ,που αποκόμισαν από την επικοινωνία με αυτά τα επίπεδα βιωματικής Πνευματικής γνώσης .

Ο Θεός φωτίζει «παιδιά » του όπως ο Παστέρ ,ο Αϊνστάιν να μας ανοίξουν «παράθυρα » στον «πολυεπίπεδο » κόσμο του ,ώστε σταδιακά και σιγά σιγά μας παραδίδει μαθήματα .

Στο χέρι μας είναι αν κάνουμε προσπάθεια να βιώσουμε ,να γνωρίσουμε αυτόν τον «πολυεπίπεδο » θαυμαστό κόσμο του ΘΕΟΥ ,με Αγάπη ,σεβασμό ,ταπεινότητα ,δεκτικότητα .
Οι οδηγίες και οι εντολές πασίγνωστες ,τα παραδείγματα σωτηρίας άλλα και «καταστροφής » αμέτρητα και παντού .Η «πόρτα » ανοικτή αλλά φυλασσόμενη και εισέρχονται μόνο οι «εκλεκτοί » όχι του κόσμου τούτου ,όσα και αξιώματα να έχουν …

Εκεί να είσαστε σίγουροι ,εάν σας «αξιώσει » να μπείτε ,θα σας υποδεχτούν οι «παρακατιανοί » αυτού του κόσμου …

Απόστολος Παύλος Απόσπασμα από τον «Ύμνο της Αγάπης «

«Όταν όμως έγινα άνδρας, κατήργησα πλέον εκείνα τα νηπιώδη. Διότι τώρα βλέπομε όπως σε ένα κάτοπτρο θαμπά και μας μένουν ανεξήγητα αινίγματα. Όταν όμως έλθει το τέλειο, θα ιδούμε φανερά και καθαρά, όπως πρόσωπο με πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνον ένα μέρος της αλήθειας, τότε όμως θα λάβω τόσο τέλεια γνώση, όσο με γνωρίζει ο Παντογνώστης. Αυτά θα γίνουν, τώρα δε μένουν η πίστις, η ελπίς, η αγάπη, αυτά τα τρία: μεγαλύτερη δε από αυτά είναι η αγάπη.»

Tι σχέση έχει λοιπόν ο Παστέρ με τον Άγιο Παίσιο;
Mας φανέρωσαν άγνωστους ,υποτιθέμενους κόσμους ,επίπεδα του Θεού και έπεται «άπειρη » συνέχεια ….

“Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ”

» Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας «

«Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε»

» ΜΑΧ.Ο.Μ.Ε «
Μαχόμενη .Ορθόδοξη . Μητέρα. Ελλάδα

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter