• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η αρκούδα και ο δράκος. Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Η αρκούδα και ο δράκος. Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Συμμετέχοντες στις ρωσικές και κινεζικές ομάδες στην τελετή κλεισίματος του διεθνούς διαγωνισμού “άριστος στρατός”
ΜΟΣΧΑ, 2 Αυγ-RIA Novosti, Αντρέι Κότς. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν έλθει πιο κοντά-πρόσφατα αεροσκάφη μακράς εμβέλειας πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες.

Τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά, δύο TU-95 MS και δύο H-6K, πέρασαν από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και την θάλασσα της Ανατολικής Κίνας . Λίγο πριν από αυτό, ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε την οργάνωση διαπραγματεύσεων για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ήδη τη δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας ικανή να αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ. Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια τέτοια συμμαχία, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti προσπάθησε να αξιολογήσει την πλήρη πολεμική τους δύναμη.

Τανκς και κανόνια
Υποθετικά, μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει το ιδανικό αντίβαρο στο ΝΑΤΟ. Τα δύο κράτη, τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρασίας, έχουν τεράστιους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους. Ο συνολικός αριθμός των ενόπλων δυνάμεων είναι περισσότεροι από 3.000.000 άνθρωποι. Αυτό είναι ελαφρώς λιγότερο από το ΝΑΤΟ.
Ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών είναι σε ισοτιμία. Το μερίδιο του λέοντος στο πυρηνικό απόθεμα του πλανήτη ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει το στρατηγικό της οπλοστάσιο σε ένα ελάχιστο επαρκές επίπεδο. Ο ακριβής αριθμός των κινεζικών κεφαλών κρατείται μυστικός, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 270.
© RIA Novosti / Eugene biyatov
Μεταφορά-εκτοξευτή  του συγκροτήματος της RS-24 στη στρατιωτική παρέλαση αφιερωμένο στην 73 η επέτειο της νίκης στο β ‘ Παγκόσμιο πόλεμο
Η Ρωσία και η Κίνα υπερτερούν κατά πολύ της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας σε τάνκς, την κύρια δύναμη κρούσης του στρατού. Λαμβάνοντας υπόψη τα θωρακισμένα οχήματα σε αποθήκες αποθήκευσης, η δυνητική Συμμαχία έχει περίπου 26.000 οχήματα μάχης εναντίον 15.000 σε χώρες του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, οκτώ από τα 29 κράτη της Συμμαχίας δεν έχουν καθόλου τις δικές τους θωρακισμένες μονάδες.
Οι «θεοί του πολέμου» είναι επίσης στο πλευρό της Ρωσίας και της Κίνας. Οι δύο χώρες είναι οπλισμένες με 28-30 χιλιάδες διαφορετικά όπλα, κανόνια, όλμους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων. Με τα αποθεματικά, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο σοβαροί: μόνο στη Ρωσία υπάρχουν 22500 κομμάτια πυροβολικού σε αποθήκες. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ βρίσκεται επίσης σε κατάσταση “φωτιάς”. Στις στρατιές των Συμμαχικών χωρών-25.000 όπλα.
Ασιατικές φιλοδοξίες

Το ΝΑΤΟ σίγουρα ξεπερνά τη Ρωσία και την Κίνα στη θάλασσα, κυρίως χάρη στο ισχυρό αμερικανικό ναυτικό. Τα πλοία και τα υποβρύχια στους στόλους της Συμμαχίας είναι περισσότερα από 2200, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών υποστήριξης και των πλοίων της ακτοφυλακής. Το ΝΑΤΟ έχει απόλυτη υπεροχή σε πυραυλικά σκάφη και μεταφορείς αεροσκαφών. Οι στόλοι της Ρωσίας και της Κίνας-έχουν μόλις πάνω από 900 σκάφη. Ο μεγαλύτερος στόλος υποβρυχίων ανήκει  στις Ηνωμένες Πολιτείες (68 σκάφη). Η Ρωσία και η Κίνα έχουν 64 και 68 σκάφη, αντίστοιχα.
Τέλος, το NATO έχει τη μεγαλύτερη αεροπορία στον κόσμο. Η πολεμική αεροπορία της Συμμαχίας έχει 20.500 αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεταφορικά σκάφη (λαμβάνοντας υπόψη τις στρατιωτικές μεταφορές, τα αναγνωριστικά, τα ειδικά οχήματα αεροπορίας και κατάρτισης). Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει σχεδόν 14.000 αεροσκάφη. Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να σηκώσουν περίπου 6500 αεροσκάφη και ελικόπτερα στον αέρα.
Ο PLA (Κινέζικος στρατός)  έχει ισχυρή επίγεια δύναμη περίπου 925.000 άτομα. Η Κίνα διαθέτει μεγάλο αριθμό τμημάτων και ταξιαρχιών έτοιμων για μάχη, συμπεριλαμβανομένων των επανδρωμένων και εξοπλισμένων από προσωπικό και εξοπλισμό εν καιρώ πολέμου, καθώς και σύγχρονα μέσα πολέμου. Ειδικότερα, το 2017, η μαζική παραγωγή των τανκς VT-4, τα οποία ταξινομούνται από ειδικούς ως ενδιάμεσος εξοπλισμός μεταξύ των τανκς τρίτης και τέταρτης γενιάς (η τελευταία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, το ρωσικό T-14 στην πλατφόρμα Αρμάτα).

Ο ρυθμός εκσυγχρονισμού του κινεζικού Ναυτικού προκαλεί επίσης έκπληξη στους εμπειρογνώμονες. Σε μια δεκαετία, το Πεκίνο μπόρεσε να προωθήσει σοβαρά ένα πρόγραμμα για την κατασκευή επιφανειακών και υποβρύχιων πλοίων όλων των τάξεων και βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των αντιτορπιλικών και των αεροπλανοφόρων . Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η συσσώρευση της εκστρατευτικής ικανότητας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κατασκευή πλοίων για τη μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων με εξοπλισμό και όπλα σε μεγάλες αποστάσεις.

Ρωσία και η Κίνα θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια στη στρατιωτική σφαίρα. Η Ένωση αυτών των δύο κρατών μπορεί να γίνει ένα νέο κέντρο εξουσίας στο πολυπολικό σύστημα του μέλλοντος. Φυσικά, σήμερα δεν υπάρχει συζήτηση για ένα τέτοιο συνασπισμό, αλλά η πορεία της προσέγγισης έχει ήδη ληφθεί. Και διεξοδικά.
Ενάντια στη Δύση
Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για τη στρατιωτική συνεργασία. Η συζήτηση για ένα πιθανό τελικό έγγραφο συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η θέση των επικείμενων διαπραγματεύσεων και η ημερομηνία τους δεν αναφέρονται. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα λάβουν χώρα.
Η κοινή περίπολος Ρώσων και Κινέζων “επισκεπτών” που πραγματοποιήθηκε την επομένη της δημοσίευσης της εντολής του πρωθυπουργού δεν είναι ούτε μια απλή σύμπτωση. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Κίνας Γου Κιάνγκ είπε ότι η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν τις κοινές επιχειρήσεις.
 
© RIA Novosti/Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας
“Τύπος 99” τανκς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στο σημείο “Tsugol” της Βαϊκάλης
Θυμηθείτε ότι τον Ιούνιο του 2017, ο υπουργός Αμύνης Σεργκέι Shoigu συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό τουChang Wanquan στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής στην Αστάνα και πρότεινε να υπογράψουν χάρτη πορείας για τη στρατιωτική συνεργασία για το 2017-2020. Η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ήταν 12 ετών μέχρι τότε, την πρώτη φορά που η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν διμερείς ασκήσεις σε 2005 στη χερσόνησο Σαντονγκ της Κίνας και στο Βλαδιβοστόκ. Περισσότεροι από 10000 στρατιώτες και αξιωματικοί συμμετείχαν σε αυτά. Οι ελιγμοί έχουν γίνει ετήσιοι. Σήμερα, η Κίνα είναι ένας τακτικός συμμετέχων στους διεθνείς αγώνες του στρατού.

«Η Ρωσία και η Κίνα στον στρατιωτικό τομέα πλησιάζουν σοβαρά», δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexander Plendzhiev, ανώτερος λέκτορας στο Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Plekhanov και ο Αλεξάντερ Περέντζιεφ, μέλος τους συμβουλευτικού συμβουλίου των Αξιωματικών της Ρωσίας.
“Αυτό βασίζεται σε ισχυρή οικονομική συνεργασία και στα παγκόσμια έργα στα οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες. Η Μόσχα και το Πεκίνο καταλαβαίνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επιθετικές απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό οφείλεται στην αναπόφευκτη διαδικασία απώλειας της παγκόσμιας ηγεσίας της Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πιέζουν τη Ρωσία και την Κίνα. Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν . Γιατί να το κάνουμε μόνοι μας , αν μπορούμε να ενωθούμε;

Πέρυσι, στρατιώτες του PLA εντάχθηκαν με Ρώσους συντρόφους στις κοινές ασκήσεις Vostok 2018. Επιπλέον, η Κίνα ήταν η πρώτη ξένη χώρα που έλαβε τα Ρωσικά αμυντικά πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 “Θρίαμβος” και τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-35  . Είναι ασφαλές να πούμε ότι το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών είναι πραγματικά πρωτοφανές στην πρόσφατη ρωσική ιστορία.

https://ria.ru/20190802/1557070624.html
https://tokoutsavaki.blogspot.com/2019/08/blog-post_3.html
Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Οι ΙRGC του Ιράν δημοσίευσαν κατά την εκτόξευση πυραύλων τους, το Ισραήλ ως Σατανά και το εξής μήνυμα: Στο όνομα του Θεού του Χριστού και του….
Slider

Οι ΙRGC του Ιράν δημοσίευσαν κατά την εκτόξευση πυραύλων τους, το Ισραήλ ως Σατανά και το εξής μήνυμα: Στο όνομα του Θεού του Χριστού και του….

by admin
3 ώρες ago
Τοξικό νέφος σκεπάζει τρεις πολιτείες – Πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικανοί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους
ΔΙΕΘΝΗ

Τοξικό νέφος σκεπάζει τρεις πολιτείες – Πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικανοί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους

by admin
3 ώρες ago
Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον πέντε νεκροί
Slider

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

by admin
3 ώρες ago
Εξοργισμένος Trump με Netanyahu: Είσαι άχρηστος, εγώ αποφασίζω όχι το Ισραήλ που θα αποδεχθεί την συμφωνία με Ιράν
Slider

Εξοργισμένος Trump με Netanyahu: Είσαι άχρηστος, εγώ αποφασίζω όχι το Ισραήλ που θα αποδεχθεί την συμφωνία με Ιράν

by admin
3 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

2 ημέρες ago
Καθηγητής Τζέφρι Σακς: Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Καθηγητής Τζέφρι Σακς: Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

6 ημέρες ago
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Πώς θα πιεις καθαρό νερό όταν το δίκτυο καταρρεύσει – Τρεις απλές μέθοδοι που σώζουν ζωές

    30 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Σοκάρει ο Κινέζος Νοστράδαμος – Αποκαλύπτει το φρικτό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά το Ιράν – Δεν έπεσε ποτέ έξω!

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Σχετικά με την εκταφή του Νικολάου Σωτηρόπουλου

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr