ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μετά από την αύξηση της θητείας ο ΥΕΘΑ ρίχνει “ρουκέτα” και για υποχρεωτική στράτευση στα 18!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 31 Ιαν 2021 - 9:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ανοιχτό το θέμα της υποχρεωτικής θητείας στα 18 ,αφήνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα. Επισημαίνει ότι δεν τίθεται άμεση εφαρμογή της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, αλλά λέει ότι υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης.

“Είναι δύσκολο να μεταβληθεί η Ελλάδα σε Ισραήλ από τη μια μέρα στην άλλη, όσον αφορά τη νοοτροπία απέναντι στη στρατιωτική θητεία. Από κει και πέρα, όμως, με δεδομένες τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας συνολικά ως κοινωνία, για να τις αντιμεποπίσουμε επιτυχώς. Δεν υπάρχει στο τραπέζι η στράτευση των γυναικών. Υπάρχει όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης-το έχει πει και ο πρωθυπουργός- για μελλοντική στράτευση στα 18. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να προηγηθεί ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός από τα Επιτελεία”, λέει ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Πριν από οτιδήποτε άλλο τα Γενικά Επιτελεία και ειδικά το ΓΕΣ, το οποίο έχει και το μεγάλο θέμα επάνδρωσης, θα πρέπει να σχεδιάσουν μια πραγματική, ουσιαστική, σύγχρονη ,αποτελεσματική ,ευέλικτη δομή δυνάμεων!

Το πρόβλημα της επάνδρωσης ΔΕΝ είναι αμιγώς “ποσοτικό” κι αυτό τα νέα στελέχη του Στρατού Ξηράς το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Θα ήταν ίσως χρήσιμο με κάποιο τρόπο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να ακούσει εκτός από τους στρατηγούς και τις απόψεις στελεχών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή δράσης. Όσο κι αν αυξήσουμε τη θητεία, ακόμη κι αν επιβληθεί η υποχρεωτική θητεία στα 18 ,το πρόβλημα του ΣΞ δεν θα λυθεί. Με τόσες αχρείαστες μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα όσους μήνες κι αν αυξήσουμε τη διάρκεια της θητείας δεν θα έχουμε τις επανδρώσεις που θέλουμε, στις μονάδες που πρέπει. Οι αυξήσεις της θητείας και οι προτάσεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18, είναι εύκολη λύση για τους στρατηγούς που δεν μπορούν λόγω πολιτικών παρεμβάσεων να κάνουν πραγματική αναδιοργάνωση στον στρατό. Και βέβαια όλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι πολύ χρήσιμα στην κυβέρνηση που επιδιώκει να “γοητεύσει” ένα μέρος από το κομματικό της ακροατήριο, το οποίο πιστεύει ότι ο ΣΞ βρίσκεται ακόμη στην εποχή του “συνταγματάρχη Βαρτάνη”.

Για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, οι ενστάσεις των στρατιωτικών είναι γνωστές και δημοσιοποιημένες ,κάθε φορά που το θέμα τέθηκε προς συζήτηση. Η στράτευση στα 18 στερεί τον ΣΞ από ανθρώπους που καλύπτουν συγκεκριμένες ειδικότητες χωρίς κόστος.

Για το θέμα των σπουδών φαίνεται και από τις ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως ,ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες στην κυβέρνηση.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…