ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Μετά τον Κάζο του Ρουβίκωνα» …Ενεργοποιούν το Σχέδιο Ασφαλείας του Στρατηγού Κωσταράκου στο Πεντάγωνο!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 27 Νοέ 2017 - 20:12
Loading...

Σχέδιο αλλαγής φύλαξης και Ασφαλείας του Πενταγώνου, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να μπορούν να κάνουν και συλλήψεις πολιτών, Ετοιμάζεται να φέρει στο ΥΠΕΘΑ  το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας…Μετά την εισβολή των αναρχικών του Ρουβίκωνα. σύμφωνα με ρεπορτάζ dimokratianews.gr

Επί της παρούσης, πάντως, αποφασίστηκε να ενισχυθούν μόνο  οι δυνάμεις ασφαλείας και με στελέχη εκπαιδευμένα στην καταστολή πλήθους και όχι το σχέδιο της Αστυνομίας Ενόπλων Δυνάμεων που υπάρχει ήδη στα Συρτάρια του Πενταγώνου!

Το θέμα των συλλήψεων εντός του Πενταγώνου από τις στρατιωτικές Αρχές έθιξε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν έρθει τέτοια πρόταση, να την υπερψηφίσουν.

Να θυμίσουμε οτι το Σχέδιο νόμου  της Αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων  σχεδιάστηκε και εισηγήθηκε απο το ΓΕΕΘΑ   το 2012 …αλλά κανένας ΥΕΘΑ μέχρι σήμερα δεν το έφερε στη Βουλή!

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συλλήψεις, παρά μόνο να λειτουργούν αποτρεπτικά.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος μη εχόντων άδεια σε στρατιωτικές μονάδες, όπως είναι και το Πεντάγωνο. Πώς, όμως, μπορούν να «απαντήσουν» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν κάποιος παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας;

Για αυτό και μετά την εισβολή των Απεργών ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκου ζήτησε να ενσωματωθούν   στη «Δύναμη ΔΕΛΤΑ» και τα Κομάντο της ΜΥΑ/Λ/Σ που μπορούν να κάνουν και Συλλήψεις !

Η συνεργασία  που υπογράφτηκε τότε αφορούσε  το πλαίσιο καθορισμού της συμμετοχής Μονάδων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Διακλαδική Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως Υψηλής Ετοιμότητος του ΓΕΕΘΑ, πιο γνωστής ως «Δύναμη Δέλτα»», που ήδη από την περίοδο της ειρήνης εκπαιδεύονται και αξιοποιούνται επιχειρησιακώς από το ΓΕΕΘΑ, μέσω τον Επιτελείων.

Το μόνο μέσο που έχουν είναι το όπλο τους. Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να κάνει χρήση όπλων ή ποιος θα έδινε εντολή να γίνει χρήση πυρών κατά πολιτών;  Γι’ αυτό και το θέμα, προς το παρόν, εστιάζεται στην αποτροπή και την καταστολή.

Με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ μετακινείται στην πύλη του Πενταγώνου ομάδα του Τμήματος Αμέσου Επεμβάσεως, που είχε εκπαιδευτεί και υπάρχει εντός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την εισβολή του 2012 από τους Απεργούς ναυτεργάτες του Σκαραμαγκά.

Όμως, αυτό το τμήμα βρισκόταν στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ και ο χρόνος αντίδρασις του ήταν τουλάχιστον 10 λεπτά!!. Κρίθηκε, λοιπόν, αναγκαίο μια ομάδα να μετακινηθεί στην πύλη του Πενταγώνου, προς αποφυγήν περιστατικών «αλά Ρουβίκωνας».

Η ομάδα αυτή είναι εκπαιδευμένη και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως ασπίδες, κλομπ, κράνη και ειδικά προστατευτικά για τα μέρη του σώματος.

Ενδέχεται, λοιπόν, να χορηγηθούν και χειροπέδες, προκειμένου να τις περνούν στους εισβολείς. Η επόμενη κίνηση θα είναι να τους παραδίδουν στην Αστυνομία, που θα αναλάβει να φρουρεί τον εξωτερικό χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Σχόλιο: Όταν εμείς τότε υποστηρίξαμε την Ομάδα Καταστολής και το το ΤΑΕ που έχει ήδη εκπαιδευτεί ..Ακούσαμε τα χιλια μύρια απο δημοκράτες και μη , που χρόνια τώρα ασχολούνται με το Στρατιωτικό Ρεπορτάζ …Αλλά ας είναι κάλιο αργά παρά ποτέ και ας είναι και απο τα Αριστερά !

veteranos.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter