ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μετακινούνται άρματα μάχης στα νησιά του Αιγαίου…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 12 Ιούν 2019 - 9:16

Από τον Στάθη Παλαιολόγο  

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του Press-gr έχει ξεκινήσει αυτή την ώρα (μεσημέρι Δευτέρας) μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων προς τα νησιά του Αιγαίου λόγω της κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα έφτασαν, από τη βάση τεθωρακισμένων στον Αυλώνα στον Ωρωπό, τουλάχιστον 10 τεθωρακισμένα οχήματα Μ 113 τα οποία πρόκειται αργά το βράδυ να μεταφερθούν με αρματαγωγό σε (άγνωστους προς το παρόν) νησιωτικούς προορισμούς.Το Μ113 είναι το πιο γνωστό Τεθωρακισμένο Οχήμα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στον Ελληνικό Στρατό, γνωστό και με το υποκοριστικό «παπάκι» λόγω της αμφίβιας ιδιότητας του. Είναι ένα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού αμερικανικής προέλευσης που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1960 και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται σε πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Τα ΤΟΜΠ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μιας πλήρους ομάδας πεζικού, που αριθμεί κατά περίπτωση ως και 10 στρατιώτες, με ασφάλεια και ταχύτητα στο πεδίο της μάχης. Ο οπλισμός του οχήματος είναι συνήθως μόνο για αυτοπροστασία (π.χ. ένα βαρύ πολυβόλο για αντιαεροπορική άμυνα).

Ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χρήστες οχημάτων Μ-113 στον κόσμο, διαθέτοντας περισσότερα από 2.500 οχήματα. Η οικογένεια ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ-113 είναι η πλέον πολυάριθμη που διαθέτει σήμερα ο Ελληνικός Στρατός. Και παρά το γεγονός ότι τα πρώτα οχήματα Μ-113 εισήλθαν σε χρήση στην Ελλάδα πριν 45 περίπου χρόνια, δεν υπάρχει καμία σκέψη για απόσυρσή τους.

press-gr.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr