ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ – Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ! Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. - 4 Φεβ 2020 - 20:55

Υπάρχει μια κρυμμένη Χάρης του Θεού γι΄αυτόν που μετανοεί ειλικρινά, μέσα από τις καθημερινές εδαφιαίες μετάνοιες.

Δεν είναι αυτές ανθρώπινη επινόηση, αλλά Θεία αποκάλυψη!

Η εδαφιαία μετάνοια, είναι ένδειξη μετανοίας προς τον Θεό, μιας πληγωμένης καρδιάς που κάποτε συνειδητοποίησε πόσο πολύ πίκρανε τον Σταυρωθέντα Ιησού, με τις άπειρες παρελθόντες αμαρτίες.

Ένας εκούσιος κανόνας εξιλέωσης και μια προσπάθεια συμφιλίωσης μέσα από κόπο, αναστεναγμούς και εκζήτηση ελέους.

Ο Θεός πολύ συγκινείται από αυτόν το ελάχιστο αγώνα μας, ως αγαθός Πατέρας και μην αντέχοντας στον πόνο και τον κόπο μας, έρχεται και ως μητέρα, να μας αγκαλιάσει εκείνη την στιγμή που η ανάμνηση των αμαρτιών μας, συντρίβει την ψυχή μας.

Στην πραγματικότητα δεν προσκυνάμε στο έδαφος, αλλά στην αγκαλιά του Χριστού. Ένα μυστήριο εξελίσσεται, όταν πριν από το πέσιμο του σώματος, έχει προηγηθεί ο συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας.

Πρώτα προσκυνά ενδόμυχα η ψυχή τον Θεό και κατόπιν ακολουθεί το σώμα, χωρίς καταναγκασμό, απλά ακολουθεί.

Έλεγε ένας απλοϊκός γέροντας, όταν προσκυνούσε τον Χριστό, στο έδαφος. Χριστέ μου ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ! Τον αισθανόταν πάντα δίπλα του, απέναντί του, είχε βαθιά ταπείνωση.

Όταν εμείς εκουσίως προσφέρουμε κόπο στο Θεό, ο Θεός τον αφαιρεί από τις θλίψεις που θα μας έστελνε, ως παιδαγωγία, αν δεν μετανοούσαμε.

Ισόβιος κανόνας για τους μοναχούς και τις μοναχές. Ο καθημερινός συνδετικός κρίκος, της μεγαλύτερης πνευματικής απόλαυσης μιας προσευχής.

Δεν ορίστηκε όμως μόνο για εμάς, αλλά για κάθε χριστιανό ως μια πράξη Θεάρεστη με πολλούς πνευματικούς καρπούς!

Οι πνευματικοί και οι Ιερείς δεν σας τις συνιστούν, τις εδαφιαίες μετάνοιες, γιατί οι περισσότεροι απ΄αυτούς δεν τις ασκούν οι ίδιοι και κατά συνέπεια, δεν γνωρίζουν την ωφέλεια τους.

Όσο αξίζουν δέκα μετάνοιες στρωτές, δεν αξίζουν πολλών ωρών καθιερωμένες μετέωρες προσευχές, μέσα στον ναό! Όταν φυσικά αυτές γίνονται σωστά, με συναίσθηση και επίγνωση.

Επίσης, οι μετάνοιες είναι και απόδοση τιμής και δόξας προς τον Ύψιστο Θεό. Πάντως από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει πως οι μετάνοιες πολύ βοηθούν στο να κάμπτεται το αλαζονικό και επηρμένο πνεύμα μας και να συστέλλεται όπως του τελώνη.

Αν γνώριζαν οι χριστιανοί το πόσο ευεργετικές είναι οι μετάνοιες στην ψυχή και στο σώμα, δεν θα ασχολούντο με τη γιόγκα και όλα αυτά τα Ινδουιστικά και νεοποχίτικα τεχνάσματα που βλάπτουν μακροπρόθεσμα όλο τους το είναι και αφήνουν στο τέλος μία δαιμονική αποφορά και μπόχα στην ψυχή τους.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας για το Έθνος, που φαινομενικά χάνεται μέρα με την μέρα, παρά η μετάνοια.

Επειδή όμως δεν βάζετε αρχή να μετανοήσετε, θα σας το ξαναπώ, θα σας αναγκάσει ο Θεός να μετανοήσετε.

Επί δύο χρόνια μιλούσα σε κάποια γυναίκα να μετανοήσει για τις πράξεις της, ματαίως, δεν έκαμψε ποτέ τα γόνατά της. Πρόσφατα, ο γιος της 17 ετών, απέκτησε φίλο! Κίναιδος!

Τώρα με εκλιπαρεί για προσευχές, αλλά η ίδια συγκλονίστηκε τόσο πολύ, που έριξε όλο την ευθύνη στο εαυτό της, μετανοημένη ειλικρινά, με το πένθος μιας μάνας που έχασε το παιδί της!

Τα ίδια θα πάθουν και πολλοί Έλληνες, θα πενθήσουν με ακούσιο πένθος για τον Σοδομισμό τους!

Η προσευχή ενός μόνου, ευσυνείδητου πιστού, κάμπτει την ζυγαριά του Θεού, που στο άλλο ζύγι έχει χίλιους αμετανόητους!

Δεν είναι λίγο να πιστεί ένας Έλληνας Ορθόδοξος να αρχίσει να κοπιάζει με εδαφιαίες μετάνοιες για τους αμετανόητους Έλληνες αδερφούς μας που έχουν χάσει τον προορισμό τους. Κρίμα να αυτόεξαφανίζετε ένας λαός με τόση παγκόσμια προσφορά και Αγίους!

Όσα προσφέρει ένας πιστός Έλλην με την προσευχή του για τον λαό του, άλλο τόσο πρόσφερε και θα προσφέρει ο λαός των Ελλήνων μέσα από τα έργα της αγάπης του για όλο τον κόσμο!

Αυτός που ξέρει να μετανοεί και να μετανοίζει, θα σώσει πολλούς δικούς του ανθρώπους γύρω του.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό».

«Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε το έθνος σου».

«Κύριε Ιησού Χριστέ σώσε τον λαό σου».

Όσοι με άκουσαν και έπραξαν, με ευγνωμονούν.

Όσο αξίζουν πέντε λεπτά αληθινής προσευχής στο Θεό, δεν αξίζουν, πολλές ελεημοσύνες και πολλών ωρών συνομιλίες για τον Θεό!

Αρχίστε στην αρχή με λίγες και βρείτε ένα αριθμό που θα είναι σταθερός για κάθε μέρα, ανάλογα με τον χρόνο, τα χρόνια, την υγεία, την εργασία σας. Καλό θα είναι να έχετε έναν έμπειρο σύμβουλο να σας καθοδηγεί.

Μετανοήστε αδέρφια μου, στο λίγο χρόνο που μας απέμεινε!

Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ta. moysis@gmail.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr