ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ … ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 4 Μαρ 2018 - 17:41
Loading...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΜΕ (ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ / ΄Η ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΕΞΑΨΑΛΜΟ / ΄Η ΕΣΤΩ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗ:
ΕΝ ΘΑΛΑΣΣΗ ΜΕ ΠΛΕΟΝΤΑ, ΕΝ ΟΔΩ ΜΕ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑ, ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΟΧΗΜΑΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΕΡΙ ΜΕ ΦΡΟΥΡΗΣΟΝ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΟΝ ΕΛΘΕΙΝ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΑ ΟΙΚΑΔΕ, ΟΠΩΣ ΕΥΡΟΙΜΙ ΤΟΥΣ ΕΜΟΥΣ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΣΕ ΔΟΞΑΣΟΜΕΝ ΠΑΡΘΕΝΕ, ΩΣ ΗΜΕΤΕΡΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ).

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ (Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΑΣ ΄Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ -ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ- ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ).

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ Θ΄ ΩΡΑΣ Ή ΕΣΤΩ ΤΟ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ». ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΄Η ΕΣΤΩ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΚΑΝΟΥΜΕ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΣ.
https://www.vimaorthodoxias.gr/prosefxi/i-efxi-pros-ton-fylaka-aggelo-keimeno-metafrasi/
ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΩΑ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗ.

ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ Ή ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ.
——————————————————————————
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ (ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΄Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Κ.Ο.Κ.) ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ:
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ.
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ.
ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ) ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΝΟ, ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.

ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΘΝΕΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΄Η ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠ΄ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ, «ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΕΙ ΘΕΩ ΜΑΛΛΟΝ ΄Η ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ».

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΕΔΩ:

Τι έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για την αργία της Κυριακής


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
——————————————————————————-
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΖΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ) ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ:
ΝΑ «ΖΗΛΕΨΩ» ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ -ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΧΑΛΑΡΟΙ- ΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΑΜΙΛΗΤΑ, ΑΚΟΥΝΗΤΑ, ΑΓΕΛΑΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ.

ΝΑ «ΖΗΛΕΨΩ» ΣΕΡΒΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΑΦΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ «ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ».

ΝΑ ΖΗΛΕΨΩ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ «ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ’ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ;

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ – ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ «ΖΗΛΕΥΟΥΝ» (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ) ΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΜΑΣ;
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΜΗΠΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ;

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter