ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ : ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 12 Νοέ 2020 - 21:17
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είμαστε πλέον και επισήμως υπό διωγμόν και όσο και να θέλουν οι π@@τάνες νεοταξίτες να κρυφτούν, η χαρά δεν τους αφήνει! Λύσσαξαν τα όργανα του αντιδίκου, να κυνηγούν… Τους Χριστιανούς άραγε; ΄Η μήπως το Χριστό τον ίδιο; Εκκλησίες ερμητικά κλειστές, μάσκες και στον ύπνο, πρόστιμα 1500 Ε (!!!) στους υπευθύνους των ναών σε περίπτωση που δεχτούν πιστούς στη Θεία Λειτουργία! Ουάου! Εύγε Κούλη! Αν είναι έτσι οι Χριστιανοί, τι να τους κάνουμε τους αντιχρίστους;

Κι ο αγνός, καλοπροαίρετος Χριστιανός, ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, που του παίζουν και ψάχνει, από πού να κρατηθεί, απευθυνόμενος αρχικά στους ταγούς της εκκλησίας αλλά δυστυχώς και από εκεί τρώει πόρτα! Γιατί στις μέρες μας οι κληρικοί έγιναν “οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων” και τα έκαναν πλακάκια με το προδοτικό -εφ’ όλης της ύλης- πολιτικό σύστημα!

Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Δε θα αργήσει ο καιρός, που όλοι αυτοί που σήμερα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και εργάζονται αδιαλείπτως, για να σπρώξουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές στην απώλεια, θα φάνε πόρτα από το Μεγαλοδύναμο, ο οποίος θα τους πει: “Ουκ οίδα υμάς”! Γιατί, τόσο οι λυκοποιμένες όσο και τα αλαζονικά καθ@ρμ@τα που κατέχουν θέσεις εξουσίας, έχουν ήδη πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα στην κόλαση! Με ουισκάκι, φρουτοσαλάτα, ξηροκάρπια και όλα τα κομφόρ! Yes!!! Και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης βεβαίως βεβαίως…

Δόξα τω Θεώ όμως, που υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις:
1) ΄Οπως π.χ. ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ…
Ο οποίος στην πρώτη καραντίνα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, επειδή υπέπεσε στο… μέγα ατόπημα (!!!), να τελέσει την ακολουθία των Χαιρετισμών με ανοικτό ναό (τι λες τώρα!) ενώ τώρα έστειλε ανοικτή επιστολή στον αφορισμένο διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό των πιστών από την Θεία Λειτουργία τονίζοντας ότι:
“Τό δικαίωμα τῆς ἐλευθέρας Θείας Λατρείας ἀπορρέει ἀπό τό Σύνταγμα, τό δέ ὑπ’ ἀριθ. 13 ἄρθρο, παρ. 2, χαρακτηρίζεται ὡς μή ἀναστελλόμενον, μηδέ ἐν καιρῷ πολιορκίας καί πολέμου”!

2) ΄Οπως ο μητροπολίτης Χίου…
Που έδιωξε κακήν κακώς από την εκκλησία αστυνομικούς κατά την εορτή των Ταξιαρχών φωνάζοντας, ότι είναι ανεπιθύμητοι. Στη συνέχεια βέβαια το μάζεψε κάπως! Οπότε θα το τραβήξει η αφεντιά μου λέγοντας στους φίλτατους πρώην αστυνομικούς, νυν μπ@τσους:

Και ποιος σας είπε, αγαπητοί, ότι δύνασθε δυσί κυρίοις δουλεύειν; Οέο;
Από τη μια να απαγορεύετε στους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες ή να τους κόβετε πρόστιμα, γιατί αρνούνται, να φορέσουν μάσκα, το σύμβολο υποταγής στο σατανά κλπ. κλπ….
Από την άλλη να θέλετε, να είστε ευπρόσδεκτοι στον Οίκο του Θεού…
Sorry, αλλά τώρα είστε αδικαιολόγητοι ενώπιον ημών των αδυνάμων, αύριο θα είστε αναπολόγητοι ενώπιον του Παντοδύναμου Δίκαιου Κριτή! Και ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς!

3) ΄Οπως και πολλοί απλοί ιερείς που τιμούν το ράσο τους και αψηφούν διώξεις και πρόστιμα υπακούοντας στην προσταγή: “Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις”…
Αλλά για να μη μακρηγορώ, όλοι αναρωτιόμαστε: μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Και απαντώ: Ουδείς οίδεν παρά μόνον ο Θεός! Ο οποίος όμως με κάποιους τρόπους μας ειδοποιεί μέσω φωτισμένων ανθρώπων τόσο για το τι μέλλει γενέσθαι, όσο και για το ποια θα πρέπει, να είναι η δική μας στάση:

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

“…Εκτός απ’ το οικονομικό, το σχέδιο που υπεγράφη,
είναι να σφάζονται οι χριστιανοί και να πετιούνται σε χαντάκι.”

“Θέλουν να εξοντώσουν από τη χώρα αυτή,
τον Χριστό, την Παναγιά και τη σημαία την ελληνική.”

“Θα φτάσετε σε κατάσταση δύσκολη πολύ, στο χείλος του γκρεμού δηλαδή. Όταν όμως συνετιστείτε, μετανοήσετε, ταπεινωθείτε και τον Ιησού Χριστό αναζητήσετε, και βρείτε, τότε όλα θ’ αλλάξουν ξαφνικά. Θέλει όμως πρώτα να σκύψετε όλοι την κεφαλή, να γυρίσετε στην Ορθοδοξία σας και ν’ αγαπήσετε την πατρίδα σας.”

” Ήρθε αυτός ο καιρός που ο κάθε άνθρωπος θα πληρωθεί, σύμφωνα με τα έργα που πράττει σ’ αυτήν την ζωή. Η ήρα από το σιτάρι θα καθαριστεί.”

ΠΑΪΣΙΟΣ:

«΄Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε…»

“Πάνω από όλα και από όλους είναι ό Θεός, πού κυβερνά τα πάντα και θα καθίσει τον καθέναν στο σκαμνί, για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα. Θα αμει­φθούν αυτοί πού θα βοηθήσουν μία κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός πού κάνει το κακό. Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ό καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλωσύνη.”

«Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάνει ό,τι θα κάνει… O θυμός χρειάζεται όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε την πίστη μας. Πρέπει να θυμώνουμε, όταν βλέπουμε ότι πολεμείται η πίστη μας. Για την Ορθοδοξία χρειάζεται θυμός… Θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα… Θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα, αλλά δε θα προλάβουν…!»

ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ:

“Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν· τα πράγματά σας ας σας τα πάρουν· μη σας μέλλει· δώσατέ τα· δεν είνε ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται . Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορεί να σας τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας.

Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε.”

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:

“΄Οταν μου πειράξουν την πατρίδα μου, τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν…”

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:

“Ο λαός φταίει όταν αποδέχεται εκείνα τα οποία του λέγουν οι άρχοντες του. Τι να κάνει, επανάσταση; Όχι, προς Θεού, αλλά θα φωνάξει και θα πει: “Δεν δεχόμεθα αυτή τη λύση”.

Όταν ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρηθούν και οι άρχοντες και ο λαός. Γιατί τιμωρείται ο λαός; Διότι απεδέχθει την αμαρτία που εργάζονται οι άρχοντες. Όπως και να έχει το πράγμα, μόνον όταν ο λαός αντιδράσει, τότε δεν θα τιμωρήσει ο Θεός το λαό. Αυτό να το ξέρουμε πολύ καλά. Γι αυτό, ο λαός πρέπει όταν βλέπει κάτι κακό, να αντιδρά. Το ίδιο πράγμα ισχύει και εις την Εκκλησία, όταν άρχοντες κακοί επιβάλλουν φερ’ ειπείν αιρετικές θέσεις ή ότι άλλο, ο λαός θα φωνάξει, θα διαμαρτυρηθεί. Θα επαναλάβω, δεν θα κάνει επανάσταση, αλλά θα διαμαρτυρηθεί και αυτό σημαίνει υγεία και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί ο λαός. Όταν όμως ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρήσει ο Θεός και τους άρχοντες και το λαό.”

«Κι αν δεν είναι ο ναός αυτός, μια παράγκα, κι αν δεν είναι μία παράγκα, μια κατακόμβη, ένα δωμάτιο. Και αν δεν υπάρχει αυτό, το δάσος. Η νύχτα, που θα σκεπάζει με τα πέπλα της για να μη φαίνονται εκείνοι που λατρεύουν τον Θεό. Δεν μας εμποδίζει τίποτα να λατρεύομε τον Θεό.”

ΟΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ:

“Ο αληθινός Χριστιανός δε θα νιώσει ούτε πείνα ούτε δίψα. Στην εποχή της συμφοράς οι Χριστιανοί δε θα χαθούν. Ο Κύριος θα κάνει θαύματα γι’ αυτούς. ΄Ενα φύλλο θα είναι αρκετό για ένα μήνα. ΄Οταν θα κάνουν το σημείο του σταυρού σε ένα κομμάτι γης, θα γίνεται ψωμί.”

ΟΡΑΜΑ ΕΥΛΑΒΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ , ΑΡΧΙΜ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

“Ευλαβής γερόντισσα είδε σε όνειρο την Παναγία, που της είπε: “Τι με φωνάζετε Παναγία μου, Παναγία μου; Βγάλτε τις μάσκες!”

Ενώ σε όραμα κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας είδε το διάβολο, να φοράει τις μάσκες στους πιστούς και να λέει στο Χριστό:

“Σου τους πήρα! Είναι δικοί μου!”

Και ο Χριστός απάντησε:

“Αυτούς δεν τους γνωρίζω!”

Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή βλέπουμε όντως, ότι ξεχωρίζουν οι του Χριστού από τους άλλους, τους αδιάφορους! ΄Οσοι είναι του Χριστού βρίσκουν το ένα πρόβατο το άλλο σε εκκλησίες που μπορούν να μη φορούν μάσκες! Οι υπόλοιποι αδιαφορούν και δεν πηγαίνουν στην εκκλησία αψηφώντας το ότι όποιος δεν πάει στην εκκλησία τρεις συνεχόμενες Κυριακές αφορίζεται. Σε εποχή διωγμού εκκλησία μπορεί να είναι και ένα υπόγειο ή ένα σπίτι. ΄Ολοι καλούμαστε, να δώσουμε εξετάσεις!”

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ (ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ;) ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941, ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ:
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΝΟΣ ΓΗΡΑΙΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΩΤΕΡΟ:
Ο νεαρός:

– Πώς κατάφερες να στείλεις στην κόλαση τόσες ψυχές;
Ο διάβολος:

– Μέσω του φόβου!

Ν: Μπράβο! Και τι φοβόντουσαν; Πολέμους; Πείνα;

Δ: Όχι… Μια αρρώστια!

Ν: Δεν αρρώστησαν; Δεν πέθαιναν; Δεν υπήρχε γιατρειά;

Δ: ….. αρρώστησαν. Πέθαναν. Υπήρχε γιατρειά…

Ν: Δεν καταλαβαίνω…

Δ: Πίστεψαν, κατά λάθος, ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουν με κάθε κόστος είναι η ΖΩΗ!!! Σταμάτησαν να αγκαλιάζονται… Σταμάτησαν να χαιρετάει ο ένας τον άλλον!!! Παράτησαν όλες της ανθρώπινες επαφές…. ΄Αφησαν ο,τιδήποτε ήταν ανθρώπινο! Έμειναν χωρίς χρήματα. Έχασαν την δουλειά τους. Επέλεξαν όμως να φοβούνται για την ζωή τους ακόμα κι αν δεν είχαν ψωμί να φάνε. Πίστεψαν ό,τι άκουσαν, διάβασαν εφημερίδες και πίστεψαν τυφλά ό,τι διάβασαν. Παράτησαν την ελευθερία. Δεν έφυγαν ξανά από το σπίτι. Δεν πήγαν πουθενά. Δεν επισκέφθηκαν ποτέ ξανά φίλους και συγγενείς. Όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια τεράστια φυλακή με εθελοντές κατάδικους. Δέχτηκαν τα πάντα!!! Όλα αυτά για να επιβιώσουν μια ακόμα μίζερη ημέρα…. Δεν έζησαν, πέθαιναν κάθε μέρα! Ήταν πολύ εύκολο να πάρω την μίζερη ψυχή τους…

Ουάου! Τι λες τώρα!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ…

Και να σκάσουν οι οχτροί μας…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…