ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΑΝΤΟΛΦ ΑΪΧΜΑΝ, ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΓΚΡΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 2 Δεκ 2021 - 22:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ερώτηση:
Είναι δυνατόν ο συμπαθής, φιλήσυχος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο φίλος μας, ο συγγενής μας, ίσως ακόμα ακόμα και ο ίδιος μας ο εαυτός, να χάσει κάθε ηθική αναστολή και να μετατραπεί σε εγκληματία, ακολουθώντας απλά και μόνο εντολές;

Μη βιαστείτε, να απαντήσετε ΟΧΙ, γιατί τα όσα θα αναφερθούν παρακάτω θα σας διαψεύσουν οικτρά! Και μη βάζετε το χέρι σας στη φωτιά για κανέναν, αφού όλοι θα δώσουμε εξετάσεις, όταν θα φθάσει ο κόμπος στο χτένι και θα μας πουν “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!” Στα λόγια είναι εύκολο να είμαστε ηθικοί και ήρωες, στην πράξη όμως;
Μην ξεχνάμε άλλωστε το σκοτεινό παρελθόν της Ναζιστικής Γερμανίας, όπου ένας ολόκληρος λαός εγκλημάτησε “ακολουθώντας εντολές”…

Και ας μην εθελοτυφλούμε θεωρώντας, ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα γύρω μας, είναι κάτι διαφορετικό, αφού ο κύκλος των “εκτελώ εντολές” ολοένα και διευρύνεται:
Αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, λιμενικοί, καταστηματάρχες, απλοί υπάλληλοι γίνονται όργανα των σύγχρονων Ναζί και επιβάλλουν ιατρικές πράξεις -τουτέστιν ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ- στον κάθε ταλαίπωρο που θα βρεθεί στο δρόμο τους ή θα πέσει στην ανάγκη τους!
ΑΝΤΟΛΦ ΑΪΧΜΑΝ: Ο συνταγματάρχης των SS και επικεφαλής του Γραφείου Εβραϊκών Υποθέσεων της Γκεστάπο, που θεωρείται αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος, δεν ήταν τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο από άνθρωπος της διπλανής πόρτας:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%86_%CE%86%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B1%CE%BD

“Ο Άιχμαν αποδείχθηκε ο τέλειος γραφειοκράτης και εκτελεστής εντολών, αν και ποτέ δεν εκδήλωσε ανοιχτά τα αντισημιτικά του αισθήματα και ο ίδιος διακήρυσσε, ότι δεν είχε τίποτε εναντίον των Εβραίων. Λάμβανε, όμως, τις αποφάσεις για την εξόντωσή τους με απόλυτα γραφειοκρατική ψυχρότητα.”

Οι μέθοδοι του “γραφειοκράτη” Άιχμαν στα στρατόπεδα θανάτου ήταν τόσο απάνθρωπες, που μέχρι και ο ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του Ολοκαυτώματος Χίμλερ δεν άντεξε στο θέαμα:
Ο Χίμλερ “σχεδόν ημιλιπόθυμος εγκατέλειψε τον χώρο, για να επιστρέψει στην Γερμανία, από όπου εξέδωσε διαταγή να ακολουθούνται περισσότερο… ανθρωπιστικές μέθοδοι για την εξόντωση των Εβραίων, και συγκεκριμένα η δηλητηρίαση από αέρια… “

Και βέβαια ο ΄Αιχμαν μετά τον πόλεμο δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό, όμως η πολιτική φιλόσοφος Χάνα Αρεντ, που παρακολούθησε τη δίκη του, δε διέκρινε στο πρόσωπό του έναν φανατικό διψασμένο για αίμα, αλλά έναν “ασήμαντο γραφειοκράτη με φτωχή σκέψη και αδυναμία έκφρασης”.

Αυτός ο ασήμαντος γραφειοκράτης όμως έγινε Ναζί,
επειδή του άρεσε να πηγαίνει με την πλειοψηφία…
επειδή ήθελε να ευχαριστήσει τους ανωτέρους του…
επειδή αρεσκόταν να υπακούει σε εντολές…
https://www.sansimera.gr/biographies/241

Ουάου! Σαν κάτι να μου θυμίζει…
Και μπορεί η Γερμανίδα φιλόσοφος Μπετίνα Στάνγκνετ να διαφωνεί με τη λογική της Χάνα Άρεντ και να υποστηρίζει, ότι τουναντίον ο Άιχμαν ήταν ένας “ανελέητος, ευφυής και συνειδητοποιημένος εγκληματίας”, όμως έλα που υπάρχει και αυτό το πείραμα του Μίλγκραμ, που επιβεβαιώνει την ΄Αρεντ πέραν πάσης αμφιβολίας…

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΓΚΡΑΜ Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ “ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ”:

Πρόκειται για ψυχολογικό πείραμα, που έλαβε χώρα στο Γέιλ μερικά χρόνια μετά το τέλος του Β΄ΠΠ. Οι εθελοντές που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε ζευγάρια, στα οποία ο ένας ήταν ο θύτης και ο άλλος το θύμα.
Ο «δάσκαλος» – θύτης καθόταν μπροστά σε μια κονσόλα ηλεκτρικής γεννήτριας που είχε δέκα κουμπιά με ενδείξεις ολοένα αυξανόμενης τάσης ενώ το τελευταίο κουμπί έγραφε:
«450 βολτ. Προσοχή! Κίνδυνος!» (Τάση ικανή να σκοτώσει!)
Ο «μαθητής» – θύμα δενόταν χειροπόδαρα σε μια ηλεκτρική καρέκλα και του περνούσαν ηλεκτρόδια σε όλο το σώμα.
Ακολουθούσαν λέξεις από το δάσκαλο προς το μαθητή στις οποίες, αν ο μαθητής δεν έδινε τη σωστή απάντηση υποβαλλόταν σε ηλεκτροσόκ αυξανόμενης έντασης.

Αναλυτικά εδώ:
https://m.tvxs.gr/mo/i/142172/f/news/paideia/teras-mesa-mas-peirama-toy-milgkram.html

Το εξωφρενικό της υπόθεσης όμως δεν ήταν αυτό καθαυτό το πείραμα -που τελικά ήταν μαϊμού, αφού τα ηλεκτροσόκ ήταν ψεύτικα και τα θύματα ηθοποιοί- αλλά ο τρόπος αντίδρασης των “δασκάλων”:

Μόνο το 5% αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα τόσο απάνθρωπο πείραμα και να βασανίσει τον απέναντί του συνάνθρωπο και αποχώρησε βρίζοντας τον πειραματιστή!
Το 95% υπάκουσε πειθήνια στις εντολές και πρόσφερε απλόχερα ηλεκτροσόκ εφόσον ο “ανώτερός” του τον διέταξε να το κάνει! Τι λες τώρα!
Μάλιστα το εξωφρενικό ποσοστό του 65% ολοκλήρωσε το πείραμα στα 450 βολτ αδιαφορώντας αν το θύμα του σφάδαζε από τους πόνους ή ήταν πλέον λιπόθυμο!!!

…………………………………………………………………………………………………
Γιατί τα λέω αυτά;
Επειδή επανειλλημένως έχω διαφωνήσει με ανθρώπους, που δικαιολογούν αστυνομικούς και λοιπούς, που “εκτελούν εντολές” για τη θεσούλα τους, για το μισθουλάκο τους, για να θρέψουν την οικογένειά τους, γιατί δεν έχουν τα κότσια να ορθώσουν το ανάστημά τους, γιατί θεωρούν, ότι είναι άμοιροι ευθυνών κλπ, κλπ…
Επειδή αυτή είναι η ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας: να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας και να περάσουμε με επιτυχία τις εξετάσεις που αυτή τη στιγμή δίνουμε απέναντι στο Μεγαλοδύναμο και όχι σε ελεεινούς και τρισάθλιους ανθυποχιτλερίσκους…
Επειδή η σ@τ@νική ελίτ και τα τύπου Κούλας, Σούλας, Φούλας τσιράκια τους ουδεμία δύναμη ή τύχη θα είχαν, αν οι “εκτελώ εντολές” απλούστατα ΔΕΝ εκτελούσαν εντολές!

Επειδή αργά ή γρήγορα όλοι μπορεί να κληθούμε, να “εκτελέσουμε εντολές” και τότε θα δείξουμε, ποιοι πραγματικά είμαστε και όχι τώρα που βρισκόμαστε σε νιρβάνα και στην ασφάλεια του καναπέ μας!
Επειδή το ζητούμενο είναι να ανήκουμε στο απειροελάχιστο 5%, που όχι μόνο είχε αξίες και ανθρωπιά αλλά δεν τις πρόδωσε για κανέναν λόγο ούτε έβαλε νερό στο κρασί του ούτε πειραματίστηκε, για να ανακαλύψει τα όριά του, μέχρι ποιου σημείου ανέχεται να βασανίζει τους συνανθρώπους του. ΄Αλλωστε μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα! Τα ζωντανά πηγαίνουν κόντρα σε αυτό!
…………………………………………………………………………………………………….

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή ένα τσούρμο αλήτες, σατ@νιστές, σ@διστές, ψυχοπαθείς κυβερνούν τον κόσμο και την Ελλάδα. Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία τους δεν είναι τα εωσφορικά σχέδια που έχουν εκπονήσει, αφού κατόρθωσε ο Αντίχριστος, “να πάρει την καθέδρα της υγείας”, για να “πλανήσει, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς”!

Η μέγιστη επιτυχία τους είναι, ότι βρήκαν πολλούς “εκτελώ εντολές” και ακόμα περισσότερους ανεγκέφαλους φανατικούς υποστηρικτές των σχεδίων αυτών!

Είναι ακριβώς αυτοί οι ταλαίπωροι μισάνθρωποι, που θεωρούν, ότι μπορεί να τους σκοτώσεις, επειδή απλά αναπνέεις…

Είναι εκείνοι που σε θεωρούν μίασμα της ανθρωπότητας και κινητή υγειονομική βόμβα, αν και χαίρεις άκρας υγείας…

Είναι αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους, επειδή σταδιακά αποκλείεσαι από τις καθημερινές σου δραστηριότητες…

Είναι αυτοί που -κυριολεκτικά ή μεταφορικά- ορθώνουν φράχτες ανάμεσα σε υπάκουα προβατάκια και ελεύθερους ανθρώπους…

Είναι δυστυχώς εκείνοι που αύριο θα χειροκροτούν, αν οδηγηθείς σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως…
΄Η ακόμα χειρότερα εκείνοι που θα σε οδηγήσουν σε αυτά απαθείς, αδιάφοροι, κενοί συναισθημάτων ακολουθώντας απλά εντολές…

Γιατί βέβαια, οι συνεχείς εκβιασμοί της χούντας κάθε που βλέπουν, να βαλτώνουν οι εμβολιασμοί, έχουν ένα και μόνο στόχο:
Να φθάσουν το πολυπόθητο ποσοστό του 80-90%, ώστε να κλείσουν τους υπόλοιπους, που θα είναι πλέον μειονότητα, σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως… Η ιστορία επαναλαμβάνεται…. Οι Ναζί επιστρέφουν δριμύτεροι από ποτέ…

΄Ομως: “Μη στενοχωρείσθε καθόλου γιατί πάνω από όλους και όλα είναι ο Θεός, που κυβερνά τα πάντα και καθίζει τον καθένα στο σκαμνί…” για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα. Θα αμειφθούν αυτοί που θα βοηθήσουν μια κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός που κάνει το κακό.

Και “Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών”…
Και “Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Θα δούμε φοβερά γεγονότα… Θα δοθούν πνευματικές μάχες… Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρώτεροι… Μια μπόρα είναι και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσουλίνι, αλλά τον διάβολο… Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό…

Αλλά “΄Οταν δείτε το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους, τότε θα επέμβει ο Θεός”…

Και ολοκληρώνω με την ευχή αλλά και βεβαιότητα:
«Συντριβήτωσαν ὑπό τήν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ τιμίου Σταυροῦ Σου πᾶσαι αἱ ἐναντίαι δυνάμεις».
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου…

ΥΓ. Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους “εκτελώ εντολές” και σε όσους τους δικαιολογούν, μήπως και ξυπνήσουν κάποια στιγμή από το λήθαργό τους και συνειδητοποιήσουν αφενός μεν τα εγκλήματά τους, αφετέρου δε, ότι ακόμα και αν η ελληνική και η παγκόσμια δικαιοσύνη έχει βυθιστεί σε τέλμα…

” ΄Εστιν δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά”!

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr