ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 28 Απρ 2022 - 9:14

1) Ο ΣΤΑΥΡΟΣ: Για τη δύναμη του σταυρού, θα μπορούσαν, να γραφτούν τόμοι ολόκληροι. Εδώ όμως θα περιοριστώ σε επιστημονικές έρευνες, που την αποδεικνύουν: Γνωστή η συνήθεια των Χριστιανών, να κάνουν το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα. Είναι απλά μια “σκοταδιστική” συνήθεια, όπως πιστεύουν οι άθεοι ή έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα;

Η Ρωσίδα φυσικός Angelina Malakhovskaya έκανε δεκαετείς έρευνες με την ευλογία της εκκλησίας, ως εξής: έπαιρνε δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες), τα οποία περιείχαν

το κολοβακτηρίδιο goldish staphylococcus. Πάνω από αυτά τα δείγματα έλεγαν την Κυριακή προσευχή (Πάτερ ημών) και έκαναν το σημείο του Σταυρού. Παρατηρήθηκε, ότι ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων μειωνόταν κατά επτά, δέκα, εκατό ακόμη και 1000 φορές.Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους και ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων μειώθηκε σε όλες τις περιπτώσεις. ΄Οταν όμως ο σταυρός γινόταν πρόχειρα* τότε δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα, αποδείχτηκε η ιδιότητα του λόγου του Θεού να μετασχηματίζει τη δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας.Η επιστημονική ομάδα απέδειξε επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους. ΄Εγιναν πειράματα σε ανθρώπους, που είχαν πρόβλημα με την αρτηριακή τους πίεση. Με την προσευχή και το σημείο του σταυρού παρατηρήθηκε και πάλι βελτίωση στις μετρήσεις: Στους υποτασικούς η αρτηριακή τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο λόγος, που ανέφερα την παραπάνω έρευνα είναι, ότι, υπάρχει πιθανότητα στο εγγύς ή απώτερο μέλλον, να ζήσουμε πυρηνικό πόλεμο κατά τον οποίο τα πάντα (τρόφιμα, νερό) θα είναι μολυσμένα. Σύμφωνα με γέροντες, αν κάνουμε το σταυρό μας και πούμε και μια προσευχή, θα μπορούμε, να πιούμε νερό ακόμα και από μια λακκούβα χωρίς, να πάθουμε τίποτε!
* Αν κάνουμε το σταυρό του τύπου “παίζω μπουζούκι”, όπως κάνουν και πολλοί πολιτικοί μας δεν έχουμε καμιά ωφέλεια αφού με αυτόν τον τρόπο εμπαίζουμε τον Κύριο. Οφείλουμε, να κάνουμε το σταυρό μας με τα τρία δάκτυλα ενωμένα και τα δύο κλειστά και να ακουμπάμε με τη σειρά τα εξής σημεία: το μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και τα κοιλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο.

2) ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ/ Η ΕΥΧΗ: Ο ΄Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει: “Τώρα σας συμβουλεύω να κάμετε από ένα κομποσχοίνι μικροί και μεγάλοι, να το κρατάτε με το αριστερό χέρι και με το δεξιό να κάμετε τον Σταυρόν σας και να λέγετε: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού ελέησόν με. Παρακινώ τούς Χριστιανούς να κάνουν Σταυρούς και κομποσχοίνια και παρακαλώ τον Χριστόν μας να τα ευλογεί, δια να τα κρατούν ως φυλακτήρια.”

Η ιστορία του κομποσχοινιού: Ο ΄Αγιος Παχώμιος σκέφθηκε να κάνει κόμπους σ’ ένα σκοινί και να το χρησιμοποιεί στον καθημερινό κανόνα της προσευχής του. Ο διάβολος όμως έλυνε τους κόμπους από το σκοινί και ματαίωνε τις προσπάθειες του μοναχού. Εμφανίστηκε τότε ένας άγγελος και δίδαξε στον μοναχό έναν ειδικό κόμπο, αποτελούμενο από εννιά σταυρούς που συμβολίζουν τα εννιά τάγματα των αγγέλων. Τούς κόμπους αυτούς ο διάβολος δεν μπορούσε να τούς λύσει κι έτσι καθιερώθηκε το κομποσχοίνι, από τότε, ως το όπλο της προσευχής.

Το κομποσκοίνι είναι πλεγμένο κυρίως από μαλλί για να θυμίζει στα μέλη της Εκκλησίας ότι είναι τα λογικά πρόβατα του Ιησού Χριστού (Ιωάν. 10:11). – Έχει χρώμα μαύρο που συμβολίζει το πένθος των αμαρτιών αφού “ουδείς αναμάρτητος” (πρβλ. Γ’ Βασ. 8:46, Ιώβ 4:17, Ρωμ. 3:9-12 κ.ά.). – Πάνω του το κομποσκοίνι έχει τον σταυρό για να φέρνει στη μνήμη “ότι έτι αμαρτωλών όντων ημών Χριστός υπέρ ημών απέθανε” (Ρωμ. 5.) – Συνήθως το κομποσκοίνι καταλήγει σε μία φούντα που ο σκοπός της είναι το σκούπισμα των δακρύων (“τοίς δάκρυσιν έβρεξέ μου τους πόδας” Λουκ. 7:44). – Οι 33 κόμποι συμβολίζουν τα χρόνια του Ιησού Χριστού.

Το κομποσκοίνι δεν είναι βραχιόλι, φυλαχτό, γούρι ή κομπολόι αλλά εργαλείο προσευχής, για μοναχούς ή λαϊκούς. Στην προσευχή με κομποσκοίνι, που βοηθά πολύ στη συγκέντρωση του νου, ακολουθείται συγκεκριμένη τεχνική μέθοδος. Σε κάθε κόμπο που περνά ανάμεσα στα δάχτυλά του ο προσευχόμενος, λέει αλληλοδιαδόχως τις ευχές: Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με,ή Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς, ή Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ υμών!

Η ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” είναι σύμφωνα με τους Αγίους μας αυτή, που τρέμει περισσότερο από ο,τιδήποτε ο διάβολος. Είναι αυτή, που πρέπει, να λέμε αδιαλείπτως, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα και όταν κοιμόμαστε! Ας δούμε όμως, τι λένε οι ΄Αγιοι σχετικά:

α) Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ: “Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής.”

β) ΄Οσιος Παϊσιος Βελιτσκόφσκυ: “Η ευχή του Ιησού είναι εργασία κοινή των αγγέλων και των ανθρώπων. Με την προσευχή αυτή οι άνθρωποι πλησιάζουν σύντομα την ζωή των αγγέλων. Η ευχή είναι η πηγή όλων των καλών έργων και αρετών και εξορίζει μακριά από τον άνθρωπο τα σκοτεινά πάθη. Σε σύντομο χρόνο κάνει τον άνθρωπο ικανό να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Απόκτησε την, και πριν πεθάνεις θα αποκτήσεις ψυχή Αγγελική. Η ευχή είναι θεϊκή αγαλλίαση. Κανένα άλλο πνευματικό όπλο δε μπορεί να αναχαιτίσει τόσο αποτελεσματικά τους δαίμονες. Τους κατακαίει όπως η φωτιά τα βάτα.”

γ) Γέρων Ιωσήφ: “Λέγε ακατάπαυστα την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” με τη γλώσσα και με τον νου. Όταν η γλώσσα κουράζεται ας αρχίζει ο νους. Και πάλιν όταν ο νους βαρύνεται, η γλώσσα . Μόνον να μην παύεις. Λοιπόν όταν ο ευχόμενος κρατάει τον νου του να μην φαντάζεται τίποτα, αλλά ας προσέχει μόνον στα λόγια της ευχής.”

δ) Γέροντας Αμφιλόχιος: “Δια της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” θα κερδίσεις το παν. Δια της ευχής καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται. Η ευχή είναι το σωσίβιο της ψυχής και του σώματος. Η ευχή είναι η βάση της τελειότητας. Θα λεπτυνθείτε και θα πετάτε με την ευχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας, καθαρισμού και αγιασμού από την νοερά προσευχή. Αυτή γέμισε τον παράδεισο από άγιους ανθρώπους.”

ε) Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: “Να λέγεις παιδί μου την ευχή . “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” , ημέρα και νύχτα συνέχεια. Η ευχή θα τα φέρει όλα, η ευχή περιέχει τα πάντα: αίτηση, παράκληση, πίστη, ομολογία, θεολογία κλπ. Η ευχή να λέγεται χωρίς διακοπή. Η ευχή θα φέρει ολίγον κατ’ ολίγον ειρήνη, γλυκύτητα, χαρά, δάκρυα…Όταν λέτε την ευχή , να θεωρείτε τον εαυτό σας τώρα στην αρχή , ότι είσθε στη κόλαση και να φωνάζετε κλαίοντας, ζητώντας το έλεος του Θεού… Μάθετε να εργάζεσθε το κομποσκοινάκι. Το κομποσκοινάκι θα σας οδηγήσει εκεί που εσείς δεν γνωρίζετε σε ανώτερα επίπεδα θα σας οδηγήσει το κομποσκοινάκι. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”…‘Όλες οι προσευχές καλές και άγιες είναι, αλλά η νοερά προσευχή, είναι η βασίλισσα αυτών. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Απ’ αυτήν τη μικρούλα αλλά παντοδύναμη προσευχή, ξεκίνησαν οι Άγιοι Πατέρες και έγιναν φωστήρες της εκκλησίας.

στ) Γέροντας Παϊσιος: “Πρέπει συνεχώς αδιαλείπτως να λέμε την ευχή. Μέσα στη καρδιά μας και το νου μας πρέπει να μείνει μόνο το όνομα του Χριστού μας. Γιατί όταν εμείς αφήνουμε την προσευχή, την επικοινωνία μας με το Θεό, τότε ο διάβολος με λογισμούς αρχίζει και μας ζαλίζει και δεν ξέρουμε πλέον ούτε τι θέλουμε, ούτε τι λέμε , ούτε τι κάνουμε.”

ζ) Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης: Να λέγωμεν συνεχώς την ευχήν, είτε με το νουν, είτε με το στόμα. Η ευχή, το παντοδύναμον όπλον δεν αφήνει την αμαρτία να εισέλθει. Ο διάβολος καίεται από το όνομα του Ιησού Χριστού, δια τούτο πασχίζει με κάθε τρόπον να σταματήσει την ευχή…Λέγε την ευχή: αγιάζει το στόμα, αγιάζει ο αέρας, αγιάζει ο τόπος που λέγεται, Οι δαίμονες βάζουν χίλια εμπόδια δια να μην προσευχηθεί ο άνθρωπος, επειδή όλες οι παγίδες , όλα τα δίκτυα των δαιμόνων καταστρέφονται δια της προσευχής. Άπειρες φορές οι δαίμονες δια στόματος δαιμονισμένων ομολόγησαν ότι καίονται από την ενέργεια της ευχής.”

Με τη βοήθεια του κομποσχοινιού μπορούν να γίνουν κι άλλες προσευχές οι οποίες θα αναφέρονται στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο φύλακα Άγγελό μας, σε μεμονωμένους Αγίους ή στους Αγίους Πάντες. Η συνηθισμένη μορφή μιας τέτοιας προσευχής είναι: ‘Αγιε Άγγελε ή ‘Αγιε (το όνομα του Αγίου) πρέσβευε υπέρ εμού. Το ίδιο ισχύει και για την προσευχή υπέρ των κεκοιμημένων:«Ανάπαυσον, Κύριε, την ψυχή του δούλου σου»…

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΛΟΜΕΘΑ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ, ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: “ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ¨. ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ! ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ!

https://qdb.gr/2018/02/sokarismenoi-oi-epistimonesdiapistosan-oti-osoi-christianoi-orthodoksoi-kanoun-to-simeio-tou-stavrou-dechontai/
http://stratisandriotis.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
http://tamenoblog.blogspot.com/2014/06/blog-post_9349.html
https://www.pentapostagma.gr/2013/11/to-komposkoini.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr