ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 18 Μάι 2022 - 10:38

Σχόλιο:

Το άρθρο δεν είναι τωρινό. Το έγραψα 16/11/2020.  Το θυμήθηκα όμως βλέποντας σε άλλο ιστολόγιο άλλο άρθρο με ανάλογο θέμα και είπα να το αναδημοσιεύσω, επειδή θεωρώ, ότι η “πανδημία” ίσως ήταν ο ελάχιστος φόβος μπροστά σε αυτά που έχουμε να ζήσουμε:

Σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, πόλεμοι… Σύμφωνα πάντα με τις προφητείες…

Και αυτό που έχω να συστήσω σε κάθε Χριστιανό -λέγοντάς τα στην πόρτα για να τα ακούω κι εγώ το παράθυρο- είναι ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Παντοδύναμο και να παραδοθούμε στο θέλημά Του. Τίποτε δε γίνεται παρά τη θέλησή Του, όλα Εκείνος τα παραχωρεί για δύο και μόνο λόγους:

α) Για να δοκιμαστούμε, να δώσουμε εξετάσεις, όπως λέει και ο Μόρφου…

β) Για να οδηγηθούμε μέσα από την παιδαγωγία στον τελικό στόχο, που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία της ψυχής μας…

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες…

Στη συνέχεια το άρθρο:

————————————————————————————————————-

ΑΥΤΗ Η “ΠΑΝΔΗΜΙΑ” ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΛΙΑΡΟΙ ΕΩΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΡΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ! ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ!

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ; ΕΛΑ ΝΤΕ!
ΜΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ 85ΧΡΟΝΟΥΣ, ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ!

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ, ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΜΑΣΚΑ Ή ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ Ή ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ!

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!

ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ 85ΧΡΟΝΟΙ, ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: “ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ, ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ!” ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΩ!

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Α) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ; ΟΕΟ;
ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ! ΚΑΙ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ:

1) ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ” Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ! ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ -ΛΕΕΙ- ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΑΡΤΙΑ!

2) ΕΝΩ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
«Ο τον θάνατον δεδοικώς δούλος εστί, και πάντα υφίσταται υπέρ του μη αποθανείν»
ΔΗΛ. “ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ!”

3) Ο ΔΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄, 15, 54 ΛΕΕΙ:
«Κατεπόθη ο θάνατος εις νίκος»:
ΣΥΝΕΤΡΙΦΘΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!

4) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΜΑΡΘΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΥΣ:
«Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται- και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα» (Ιωάν. 11,25-26)

Β) ΑΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;

1) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ:
“Πρόσφατα ρώτησα έναν υγιή ηλικιωμένο, τι θα ήθελε περισσότερο σ’ αυτό τον κόσμο από το Θεό. Βάζοντας το χέρι στο στήθος, μου απάντησε:
-Το θάνατο και μόνο το θάνατο!
-Και πιστεύεις στη ζωή μετά το θάνατο;
-Ακριβώς επειδή το πιστεύω, επιθυμώ όσο πιο σύντομα το θάνατο, είπε ο γέρων.”
ΚΑΙ
“Έχεις ακούσει για τον μακάριο διάκο Αββακούμ; Όταν τον οδηγούσαν οι Τούρκοι μέσω του Βελιγραδίου, στα δεσμά, για να τον καρφώσουν στον πάσσαλο, αυτός τραγουδούσε: «Ο Σέρβος είναι του Χριστού, χαίρεται, τον θάνατο»!”

2) Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ:
«Συνέχομαι δε εκ των δυό, την επιθυμίαν έχων εις το αναλύσαι και συν Χριστώ είναι∙ πολλώ γαρ μάλλον κρείσσον∙ το δε επιμένειν εν τη σαρκί αναγκαιότερον δι’ υμάς» (Φιλιπ, 1,23-24).

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ. ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ , ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

3) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΑΝ, ΜΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΒΟ: ΜΗΝ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΤΟΥΣ!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ 50+, ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ, ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ!

Γ) ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ; ΠΟΙΟΙ ΟΝΤΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;

1) ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΑΦΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΕΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ!

2) ΟΙ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ!

3) ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ, ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΛΠ!

4) ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΛΙΑΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΥΜΝΙΑ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΡΙΤΗ!

Δ) ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ! Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΜΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:

” Όταν κατέβηκαν οι άγγελοι να πάρουν τη ψυχή του αγίου Σίσογιε, αυτός ο αγγελικός άνθρωπος προσευχόταν, να τον αφήσουν ακόμα λίγο στη ζωή ένεκεν μετάνοιας και προετοιμασίας για την άλλη ζωή. Και αυτός είναι ο μόνος δικαιολογημένος φόβος του χριστιανού, ο οποίος πιστεύει σταθερά στην άλλη ζωή και στην κρίση του Θεού.”

Ε) ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;
Η ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΠΟ: ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ.

ΣΤ) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΩΦΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΖΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ!

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ”:
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
… Πάντως ο θάνατος δεν είναι τόσο φοβερός, παιδί μου, όσο η κρίση που γίνεται εκείνη την ώρα. Γιατί μόλις βγει η ψυχή από το σώμα, έρχονται άγγελοι να την παραλάβουν.Τότε όμως μαζεύονται και πλήθη δαιμόνων. Και οι άγγελοι παρουσιάζουν τα καλά έργα της ψυχής ενώ οι δαίμονες τα κακά. Ύστερα στέκονται και περιμένουν όλοι να έρθει από τον ουρανό η απόφαση της σωτηρίας ή της καταδίκης. Μέχρι να φτάσει όμως η φρικτή αυτή απόφαση, τι αγωνία περνάει η ψυχή! Τη μια στιγμή θαρρεί πώς θα ριχτεί στην κόλαση, και λιώνει από το φόβο. Την άλλη ελπίζει πώς θα της χαριστεί η σωτηρία, και σκιρτάει από χαρά και ευφροσύνη. Ύστερα πάλι αμφιβάλλει, και σηκώνει τα χέρια στον ουρανό και ικετεύει να μην παραδοθεί σ’αυτούς που τρίζουν τα δόντια τους εναντίον της. Μα και οι άγγελοι έχουν τότε μεγάλη αγωνία, καθώς και οι δαίμονες. Οι πρώτοι ελπίζουν σε απόφαση σωτηρίας. Όπου λοιπόν προστάξει ο δίκαιος Κριτής, εκεί και παραδίνεται η ψυχή – ή στουςαγγέλους του Θεού και τη λύτρωση ή στους δαίμονες του σκότους και την απώλεια.Αυτό, παιδί μου, είναι ο φόβος και ο τρόμος, το να μην καταδικαστεί δηλαδή η ψυχή στην απώλεια, να μην πέσει στα χέρια των ακάθαρτων δαιμόνων. Κατά τα άλλα, ο θάνατος είναι κάτι φυσικό, που μας περιμένει όλους…

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ…

ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr