ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μισή ντουζίνα Ε/Π «OH-58D Kiowa Warrior» πέταξαν για τη «Φωλιά» …Και τα άλλα έφτασαν εποχούμενα!! (φωτό & video-upd)!!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 17 Μαΐ 2019 - 14:30
Loading...

Άρχισε η εκφόρτωση σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, με 6 εξ αυτών έτοιμα προς πτήση να απογειώνονται κατευθείαν για τη «φωλιά» το Στεφανοβίκειο. Στα πιλοτήρια επέβαινε Αμερικανός κυβερνήτης με Έλληνα συγκυβερνήτη…

Ο Ελληνικός Στρατός παραλαμβάνει 70 ελικόπτερα με ασήμαντο κόστος, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμης σημασίας για την ταχεία αντίδραση και πρώτη προσβολή  κατά της εχθρικής δυνάμεως που θα κινηθεί απειλητικώς στο Αιγαίο.

Στο θέμα του οπλισμού, η εικόνα είναι ικανοποιητική, καθώς τα υπάρχοντα αποθέματα αντιαρματικών πυραύλων HELLFIRE και ρουκετών 2,75 ιντσών της Αεροπορίας Στρατού είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.

Κατά την διαδικασία επισκέφθηκε τον χώρο ο Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.

Ασφαλώς στο μέλλον μπορούν να γίνουν ενέργειες προς εμπλουτισμό των όπλων που χρησιμοποιούν τα Kiowa Warrior και Apache

Σε πρώτη φάση, 36 ελικόπτερα μπορούν να κριθούν ικανά για ανάληψη κάθε αποστολής, δεδομένου ότι είναι “πλήρη” από πλευράς επικοινωνιών, φέροντας τρεις διαφορετικούς τύπους σταθμών ασυρμάτου!

 

Εν τω μεταξύ Άρχισε στο λιμάνι του Βόλου και θα συνεχίζεται σε παρτίδες 4-5 αεροσκαφών η εκφόρτωση των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία μεταφέρονται οδικώς με Αρματοφορείς  στις εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο..

Πηγές :doyreios.com & myvolos.net /ΓΕΣ

veteranos.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter