ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΜΜ του Σαν Φρανσίσκο: Δεν δημοσιοποιούμε βίντεο με εγκλήματα γιατί θα κάνουν τους ανθρώπους ρατσιστές

ΔΙΕΘΝΗ. ΜΜΕ. - 14 Ιούλ 2017 - 10:26
Loading...

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα βίντεο παρακολούθησης εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από μειονότητες στην υπηρεσία μέσων μαζικών μεταφορών BART, λόγω της ανησυχίας τους ότι τα βίντεο θα μπορούσαν να διαιωνίσουν τη φυλετική προκατάληψη και τα στερεότυπα, μεταδίδει το Fox News.

Σε τρεις μήνες, τουλάχιστον τρεις ληστείες έχουν συμβεί στο σταθμό του Σαν Φρανσίσκο από ομάδες εφήβων. Μια τέτοια επίθεση, στις 22 Απριλίου, διαπράχθηκε από περίπου 40-60 εφήβους, αναφέρει το τοπικό KPXI-TV.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά – φοβούνται τις ιστορίες που έχουν προκύψει σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις, τις επιθέσεις, τις κλοπές”, εξήγησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του BART, Debora Allen.

Ωστόσο, οι αρχές αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα το υλικό των εγκλημάτων.

Έτσι, όταν η Allen πίεσε για το σκεπτικό πίσω από την παρακράτηση των σημαντικών στοιχείων από το κοινό, πήρε την εξής απάντηση σε ένα υπόμνημα που απεστάλη στο διοικητικό συμβούλιο από την βοηθό γενικού διευθυντή της BART, Kerry Hamill:

”Η δυσανάλογη αύξηση εγκλημάτων στις μεταφορές αλληλεπιδρά με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τέτοιο τρόπο ώστε επηρεάζονται αδικαιολόγητα και χαρακτηρίζονται έγχρωμοι επιβάτες, οδηγώντας σε σαρωτικές γενικεύσεις στις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης και υψηλό επίπεδο ρατσιστικά αναίσθητων σχολίων που απευθύνονται στην Περιφέρεια μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, των email, και των τηλεφωνικών κέντρων”, έλεγε το υπόμνημα που ελήφθη από το KPIX, αναφέρει η Daily Mail.

Εντούτοις, η Debora Allen, απέρριψε την ιδέα και ρώτησε γιατί η φυλή ήταν παράγοντας στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών.

”Δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο ρόλος που παίζει το χρώμα του δέρματος κάποιου σε αυτό το ζήτημα [αν θα αποκαλυφθεί η πληροφορία]. Μπορείτε να εξηγήσετε;”, έγραψε σε ένα email στην Hamill, το οποίο λήφθηκε από το KPIX.

Στη συνέχεια, η Hamill απάντησε: ”Αν έπρεπε να τροφοδοτούμε τακτικά τα μέσα ενημέρωσης με βίντεο εγκλημάτων από το σύστημά μας που αφορούν υπόπτους μειονοτήτων, ειδικά όταν είναι ανήλικοι, σίγουρα θα είχαμε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το κάνουμε μεγάλο θέμα σχετικά”.

Αλλά η Allen δεν δέχτηκε την εξήγηση και απάντησε πίσω στην Hamill:

”Αυτό είναι το BART, οι άνθρωποι είναι σαν παγιδευμένοι σε αυτό το τρένο για λίγο και έχουν το δικαίωμα να δουν τι θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί. Ποιά είναι η προτεραιότητα του BART; Είναι η ασφάλεια του επιβάτη – όλων των επιβατών – μικρότερης προτεραιότητας από ό, τι το ζήτημα της φυλετικής προκατάληψης;”.

Απ’ ότι βέβαια δείχνουν τα μέχρι τώρα γεγονότα, η απάντηση σ’ αυτό το τελευταίο ερώτημα είναι ότι τελικά ναι, η ιδέα και μόνο της κατηγορίας του ρατσισμού, είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερης σημασίας από την ασφάλεια των επιβατών.

offtherecord.net.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter