ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μυστηριώδες εμπλουτισμένο ουράνιο ανιχνεύτηκε στον ουρανό της Αλάσκα.

ΚΛΟΙΟΣ. ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 18 Φεβ 2018 - 8:50
Loading...

Οι επιστήμονες έχουν βρει ένα «εξαιρετικά ασυνήθιστο» σωματίδιο εμπλουτισμένο με ουράνιο στους ουρανούς πάνω από τα Aleutian Islands της Αλάσκας. Η πηγή της ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως σε πυρηνικά καύσιμα και βόμβες, εξακολουθεί να είναι ασαφής.

Η μυστηριώδης ουσία «που περιέχει πολύ μικρή ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου» βρέθηκε σε υψόμετρο 7 χιλιομέτρων (4,3 μίλια) πάνω από τα Αλεούσια Νησιά της Αλάσκας, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από την Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Ραδιενέργειας.

Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα Αμερικανών επιστημόνων έχει εντοπίσει το εμπλουτισμένο ουράνιο-235 στη 20ετή μελέτη τους. Δεν έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια να δοκιμάσουν ραδιενεργό υλικό, όταν συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας για να ελέγξουν τις ατμοσφαιρικές συνθήκες τον Αύγουστο του 2016.

«Κατά τη διάρκεια 20 ετών δειγματοληψίας εκατομμυρίων σωματιδίων στην παγκόσμια ατμόσφαιρα, σπανίως συναντήσαμε ένα σωματίδιο με παρόμοια υψηλή περιεκτικότητα 238U [ουράνιο-238] και ποτέ ένα σωματίδιο με εμπλουτισμένο 235U [ουράνιο-235]».

Ωστόσο, το ραδιενεργό στοιχείο δεν πιστεύεται ότι έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα, ειδικά δεδομένου ότι ήταν μόνο του και έχει ένα μικρό μέγεθος – 580 νανόμετρα (περίπου το ήμισυ του μεγέθους ενός ερυθρού αιμοσφαιρίου), σύμφωνα με την Live Science.

Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να βρουν την κύρια πηγή του ασυνήθιστου ευρήματος και πώς φτάσαμε εκεί. Η μελέτη δείχνει αόριστα ότι «το σωματίδιο θα μπορούσε να είχε προέλθει από διάφορες περιοχές της Ασίας» χωρίς να επεξεργαστεί. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το σωματίδιο «σίγουρα δεν προέρχεται από φυσική πηγή», σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς,τον Dan Murphy, τον οποίο ανέφερε το Gizmondo.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το έγγραφο θα διευκολύνει τη δουλειά τους καθώς οι συνάδελφοί τους θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην κατανόηση από πού προήλθαν τα περίεργα σωματίδια.
«Ελπίζουμε ότι κάποιος σε έναν τομέα που δεν σχετίζεται στενά με την ατμοσφαιρική χημεία μπορεί να πει« a-ha! »Και να μας καλέσει», δήλωσε ο Thomas Ryerson, ένας από τους ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) είπε στο Gizmodo.

https://www.rt.com/usa/418997-radioactive-uranium-particle-alaska/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter